Kostrena, 10.11.2018. - 8. kolo - Pomorac - Rječina 0:6

10.11.2018.

U posljednjem kolu jesenskoga dijela prvenstva na stadionu Žuknica u Kostreni susreli su se mlađi morčići Pomorca i Rječine. Pogled na tablicu prije ove utakmice otkrivao je da gosti dolaze na Žuknicu kao veliki favoriti. Pet pobjeda u pet utakmica, maksimalan broj bodova, za razliku od domaćina koji su sa četiri poraza bili prikovani na samom dnu tablice. A tu su i ostali nakon današnjeg susreta...
Gosti su od samog početka dali do znanja da iznenađenja danas neće biti. Krenuli su brzo, jako, već u 2. minuti poveli su sa 0-1. Niko Valić primio je loptu na desnoj strani, lijepo je na drugoj strani pronašao usamljenog Dominika Lukežića kojem sa 10m nije bilo teško savladati domaćeg vratara.
Samo 2 minute kasnije već je 0-2, ovoga puta strijelac je Niko Valić.
Napadi Rječine ne posustaju, zapljuskuju obranu Pomorca kao što valovi na jakom jugu zapljuskuju obale Žurkova! U jednom od napada lopta dolazi kod Dominika Lukežića na metar od gola domaćih, on nesebično vraća povratnu loptu za Niku Valića koji sa svojim drugim pogotkom dovodi goste u vodstvo od 0-3.
Pritisak i dalje traje, domaći gotovo da ne mogu prijeći centar. Jedan od mnogobrojnih napada zaključuje Jakov Sudan pogotkom iz blizine za 0-4.
Oluja iz Dražica i dalje traje, gosti kampiraju u kaznenom prostoru Pomorca. Vrlo dobri sudac ocijenio je da je prekršaj na Niki Valiću bio dovoljnog intenziteta za udarac s bijele točke.
Odgovornost preuzima neumoljivi Tony Macuka i dovodi goste u vodstvo od 0-5!



Minuta je tek petnaesta, a grobnički tsunami prijeti Kostreni totalnim potopom!
Strateg gostiju koristi komfornu situaciju i uvjerljivo vodstvo kako bi i ostali igrači dobili šansu. Iz igre izlaze Marčelja, Sudan, Valić i Macuka, a u igru ulaze Pavia, Niko i Fran Čargonja te Nastić.
U 18. minuti već je 0-6, strijelac je ponovno Dominik Lukežić. Za nagradu ga Toni Forgić zajedno sa Pešćicom poziva na klupu, a u igru ulaze Florian Radi i Matej Lukežić.
Utakmica lagano odlazi u mirnije vode, dražička nevera se smiruje i do kraja poluvremena vlada bonaca.
U drugom poluvremenu na teren izlazi momčad u sastavu: Veličić-Petrović Večerina, Macuka, Niko Čargonja-Fran Čargonja- Đapić, Radi, Mikuličić.
Domaći su se u poluvremenu konsolidirali i ne dopuštaju više totalnu dominaciju gostiju. Čak štoviše, preuzimaju inicijativu i prenose igru na polovicu gostiju.
Već u drugoj minuti nastavka kazneni udarac za domaće! Snažan, ali ne dovoljno precizan udarac po sredini gola sjajno brani Antonio Veličić!
Rječina uglavnom prijeti iz kontra napada. U jednom od takvih Florian Radi krenuo je sam sa centra prema golu domaćih, no odlazi previše u desno te ne uspijeva ozbiljnije zaprijetiti vrataru koji brani njegov udarac.
Domaći i dalje pritišću. Vratar Veličić ima pune ruke posla, za razliku od Karla Rudara koji je u prvom poluvremenu bio praktički samo promatrač. Još jedna prilika za Pomorac, uspijevaju iz blizine uputiti udarac prema golu, no Veličić je ponovno siguran.
U 10. minuti nova prilika za domaće, izlaze sami pred golmana gostiju koji opet brani nemoguće i čuva svoju mrežu netaknutom.
U igru ulazi i Lana Katić umjesto Radia i u 13. minuti nalazi se sama pred vratima domaćih, no obrambeni igrač ipak uspijeva blokirati loptu. Veliki uzdah među Divim ribama koje željno iščekuju Lanin prvijenac!
Svojih 15 minuta do kraja utakmice dobili su još Stipić i Gizdulić, a priliku da pokaže što zna dobio je i Lovro Babić zvani "Rođo".
Do kraja utakmice bilježimo još jednu priliku za Lanu, nekoliko prodora po bokovima Đapića i Mikuličića, ali bez promjene rezultata.
Pred sam kraj zapisali smo u našu bilježnicu još jednu dobru obranu Veličića, a ubrzo nakon toga sudac je odsvirao kraj ove zanimljive utakmice.
Rutinska pobjeda Rječine koja s nova tri boda izbija trenutno na drugo mjesto. Do kraja jesenskoga dijela prvenstva ostaje još zaostala utakmica protiv Krka, više je no izgledno da mlađi morčići Rječine završe poslusezonu s maksimalnim učinkom!
Svaka čast dečkima i njihovom treneru!

© 2017- Dive Ribe by RS