Dražice, 17.11.2018. - zaostala utakmica 7. kola - Rječina - Krk 3:0

17.11.2018.

Zaostalom utakmicom 7. kola protiv Krka mlađi morčići NK Rječine završili su nikad uspješniji jesenski dio prvenstva. Sa sedam uzastopnih pobjeda nalaze se na samom vrhu poretka, uz Rijeku, Halubjan i Kozalu jedna od ekipa sa maksimalnim učinkom ove jeseni.
Posljednja utakmica ove jeseni odigrana je po sunčanom, ali burovitom i prohladnom vremenu. Teren na stadionu NK Rječine je kao i obično bio u savršenom stanju, a Dive ribe nestrpljivo su na svojoj tribini očekivale da sudac Toni Buterin da znak da utakmica može početi. Raspored igrača prije početnog sučevog zvižduka dao je naslutiti da trener Forgić kreće u ovu utakmicu na malo drugačiji način. Na teren su istrčali na vratima Antonio Veličić, na bokovima Niko Čargonja i Lucian Pešćica, Tony Macuka kao dirigent obrane. U sredini je bio Fran Babić, na krilima Dominik Lukežić i Jakov Sudan, a vođa navale je danas bio Matteo Pavia.
Od početka je bilo vidljivo da domaći danas nisu na nivou na koji su navikli svoje navijače. Neuvjerljiva dodavanja, sporiji protok lopte, ništa od furioznih napada koji su bili zaštitni znak Rječine u zadnjih nekoliko utakmica. Ipak, većim dijelom igra se odvijala na polovici Krka i u jednoj od gužvi ispred gola Dominik Lukežić u 8. minuti iz blizine zabija za 1-0.
Strateg domaćih kombinira, nakon desetak minuta igre u igru ulaze Leo Marčelja na lijevi bok, Ivan Čargonja na desni, te Florian Radi u špicu. Igra je i dalje bez neki izglednih prilika do 20. minute kada gostujući igrač umjesto lopte lansira kopačku u zrak, a Fran Babić na povratnu loptu s lijeve strane lansira bombu u vratarev desni kut. 2-0!
Nakon toga se i gosti povremeno pojavljuju na polovici Rječine, nekoliko kornera i poluprilika, ali bez prevelike opasnosti po mrežu domaćih.
I onda u zadnjoj minuti prvog poluvremena bravura raspoloženog Frana Babića, poslao je pola obrane Krka u obližnji market i asistirao Florianu Radiju kojem nije bilo teško postići pogodak za 3-0!
U nastavku su na teren istrčali Rudar-Marčelja, Macuka, Večerina Petrović- Fran Čargonja- Sudan, Valić, Mikuličić, a još su u igru ulazili i Lana Katić, Bartol Nastić, Matej Lukežić, Ivano Kamenar, Toma Stipić i Gabriel Gizdulić. No nisu se uspjeli nametnuti gostima. U igri bez puno prilika pamtimo tek vratnicu Bartola Nastića, besposlene vratare na obje strane i još dva gubitka kopačke.
U pomalo revijalnom tonu igrači Rječine završili su fantastičnu polusezonu, s nestrpljenjem očekujemo proljeće i utakmice sa suparnicima iz gornjeg doma tablice.
U međuvremenu mlađi morčići NK Rječine posvetit će se dvoranskim turnirima, već početkom prosinca kreće i tradicionalno Dvoransko prvenstvo grada Rijeke. No o tome ćete dragi čitatelji biti pravovremeno obaviješteni.

© 2017- Dive Ribe by RS