Pobjednici 1. Christmas cupa u Zagrebu!!!

23.12.2018.

"Je**te, ovi igraju ko' profesionalci, nemamo tu što tražit", "šole, idi zagrij bus, brzo ćemo danas kući", bili su samo neki od komentara među pokislim Divim ribama nakon odgledanih nekoliko utakmica suparnika i prvog neuvjerljivog nastupa NK Rječine na ovom internacionalnom turniru. Ekipa HNK Gorice A nakon izjednačenih prvih 10 minuta pomela je zbunjene igrače Rječine u drugom poluvremenu. Poraz od 1-4, zbunjenost, spori protok lopte, ništa nije izgledalo dobro.
Čak je i najveći optimista, izvjesni N.Č., bio pokoleban. Njegove riječi kad je vidio raspored natjecanja prije nekoliko tjedana - "zadnju utakmicu znači igramo u 18:40" - izgledale su poput znanstvene fantastike.
I onda je krenulo...
Druga utakmica u skupini protiv NK Pregrade, nova momčad na terenu. Sve linije podignute visoko, maknute iz golmanovog naručja. Visoki presing na suparničkoj polovici, podignuta agresivnost i čvrstina. Što god je strateg Rječine Toni Forgić rekao svojim pulenima nakon prve utakmice, upalilo je! Niko Valić i dva puta Fran Babić odveli su utakmicu u mirne vode, suparnici su tek uspjeli ublažiti poraz. 3-1 i plasman kao drugoplasirani u grupi u četvrtfinale gdje ih je čekalo NK Krško.
Krv se vratila u obraze Divih riba, "možda ipak nešto bude, momčad se očito diže", bili su neki od opreznih komentara nakon prve pobjede.
Fantje iz dežele u četvrtfinalu nisu imali šanse, NK Rječina ih je otpuhala s terena poput atomske prašine! Niko Valić, Tony Macuka iz kaznenog udarca i dva puta Dominik Lukežić poentirali su za uvjerljivu pobjedu 4-0. Polufinale! Euforija na tribinama raste, N.Č. već ponosno ističe "jesam li vam rekao?".
No ipak se oprezno ulazi s najavama u polufinalnu utakmicu, ipak je "Gospić možda i najbolja momčad na turniru" prema nekim navodima.
Ipak nije. Utakmica nije bila laka, ali kršni Ličani su bili statisti dok su glavne uloge preuzeli Grobničani! Fran Babić, Tony Macuka udarcem s centra i Jakov Sudan usmjeravaju Rječinu svojim tokom prema toliko željenom finalu.
I onda vrhunac dana, utakmica dostojna finala! Dva odlična takmaca, neizvjesnost do zadnjega časa.
Rječina kreće odlično, stišće još jedne fantje, ovaj put iz Domžala, na njihovu polovicu. Redaju se prilike, no bez rezultata. Stisak je prije ili kasnije morao popustiti, sijevnula je kontra i brzi igrači Domžala poentiraju za 0-1. Momentalni muk na tribinama, no odmah kreće gromoglasna podrška. Rječina opet stišće, izvrsno izvedeni slobodni udarac s lijeve strane koristi Niko Valić i poravnava rezultat na 1-1! Erupcija oduševljenja na tribinama!
Nakon izjednačenja igra se dodatno rasplamsala. Domžale imaju nekoliko dobrih prilika, no danas sjajni Antonio Veličić nije se dao iznenaditi, s nekoliko vrhunskih reakcija drži rezultat u egalu. I kada su se već počeli nazirati penali kao konačno rješenje ove utakmice, pred sam kraj utakmice Jakov Sudan poentira za 2-1! Igrači s klupe zajedno s Divim ribama ulijeću na teren u općem oduševljenju! Ipak, trebalo je odstrahovati još nekoliko minuta da bi posljednji sučev zvižduk označio neminovnost - pobjedu NK Rječine na ovom tuniru!
Svi igrači Rječine odigrali su sjajan turnir, no nijansu bolji od ostalih po stručnom sudu organizatora bili su Antonio Veličić, Fran Babić i Leo Marčelja koji su izabrani u "dream team" turnira.
"San van lipo rekal", moglo su čuti još nekoliko puta u autobusu putem do Dražica.
I onda iznenađenje za kraj, ultras frakcija Divih riba (nećemo imenovati zbog mogućeg policijskog progona, podaci poznati redakciji) sjajnom bakljadom dočekuje pobjednike pri izlasku iz autobusa!
Kako bi rekla jedna stara dobra pjesma Drugog načina - "hej, hej, prođe ovaj dan, prođe ovaj dan, dan kao san..."
Svi rezultati, strijelci i popis igrača koji su sudjelovali na ovom turniru mogu se pronaći na ovom LINKU.

© 2017- Dive Ribe by RS