FUTSAL mini Opatija 2019 - osvojeno 2. i 4. mjesto!

18.01.2019.

Još jedan vrlo uspješan turnirski nastup mlađih morčića NK Rječine. Dvije momčadi među četiri najbolja sudionika turnira. Rječina bijeli osvojili su drugo mjesto nakon što su u finalu minimalno poraženi sa 0-1 od Zameta, dok su u utakmici za treće mjesto Rječina plavi izgubili 0-4 od ekipe Halubjan bijeli.
Odlična igra Rječine bijeli iznjedrila je i dva igrača u najboljoj šestorki turnira. Dominik Lukežić i Fran Čargonja izabrani su među najboljih šest!
Prvi dan turnira Rječina bijeli odigrali su četiri utakmice bez poraza te su s tri remija i jednom pobjedom završili na trećem mjestu skupine A. Struka na tribinama je bila zadovoljna, svi stratezi i taktički magovi među Divim ribama nastup navodno "druge" momčadi ocijenili su vrlo dobrim.
Rječina plavi je u skupini B zabilježila dvije pobjede, jedan remi i jedan poraz te je sa jednakim brojem bodova kao prvoplasirana Rijeka završila na drugom mjestu. Iako vrlo dobar plasman, izboren je uz dozu sportske sreće. Struka je pak nastupom ove ekipe bila prilično nezadovoljna unatoč dobrom rezultatu. Na tribinama su se propitivale taktika, formacija, a posebno energija i htijenje kompletne ekipe. Mora se priznati da su kriteriji ipak postavljeni prilično visoko te da nije lako uvijek udovoljiti istančanom ukusu Divih riba.
Drugi dan natjecanja otvorili su Halubjan crveni i Zamet. Momčad Zameta je sjajnom igrom deklasirala Halubajce 4-0 i pokazala ono što se na kraju i potvrdilo, da su najbolja momčad turnira. U drugom susretu Halubjan bijeli je sa 1-0 izbacio iz daljnjeg natjecanja momčad Drage.
Nakon toga uslijedili su nama najzanimljiviji nastupi. Rječina bijeli izašli su na megdan ekipi Rijeke, najvećem favoritu ovoga turnira. Sjajno su parirali tokom cijele utakmice, no nakon desetak minuta igre Rijeka je povela i činilo se da je očekivani poraz neminovan. No Rječina preuzima igru u svoje ruke, lagano steže obruč oko gola Rijeke. U posljednjoj minuti igre sjajan ubačaj iz slobodnog udarca Bartol Nastić glavom zakucava u mrežu za 1-1! Erupcija oduševljenja na terenu i tribinama. Gol za poravnanje bio je samo najava onoga što slijedi. Igrači Rječine su neumoljivi sa bijele točke, Antonio Veličić brani jedan penal i Rijeka je eliminirana sa turnira!
Zadnji susret četvrtfinala bio je između ŽNK Rijeka i Rječine plavi. Poput svojih prijatelja iz ekipe bijelih, i plavi su na teren istrčali u novoj formaciji. Nakon jučerašnjih 2-1-2, obje ekipe Rječine su danas igrale 1-3-1 i to se činilo kao dobar izbor stratega Tonija Forgića. Ulazak u utakmicu je bio obećavajući, igra je bila tečnija, dodavanja preciznija i brža. Ali samo za kratko dok cure iz ekipe Rijeke nisu agresivnom igrom i presingom umrtvile igru Rječine. Bez igre i izraženijih prilika utakmica je završila 0-0, a penale su igrači Rječine plavi također izveli suvereno i bez greške, dok je golman Karlo Rudar sjajno obavio svoj dio posla i sa obranjenim penalom omogućio svojoj ekipi polufinale, i to ne bilo kakvo...
Međusobni dvoboj ekipa Rječine! Utakmica koja je samo potvrdila ono što se naziralo od samog početka turnira. Rječina bijeli ovaj vikend igra bolji nogomet! Golovima Nike Čargonje i Dominika Lukežića uvjerljivo su potvrdili ulazak u finale. Utakmica koja je na petnaestak minuta podijelila Dive ribe na one kojima je "svejedno" koja će ekipa pobijediti i one kojima nije svejedno. Utakmica na kojoj je naš strateg Forgić prvi puta vodio svoju momčad protiv svoje momčadi, i prvi puta uopće vodio utakmicu sjedeći na klupi. Utakmica na kojoj šef omladinske škole na klupi Rječine plavi, popularni Čile, nije opravdao povjerenje polovice Divih riba. :-)
Ova zanimljiva i zabavna situacija trajala je dvadeset minuta, nakon kojih se Dive ribe vraćaju u normalu, a igrači na terenu kreću u svoje posljednje utakmice na turniru.
Rječina plavi protiv Halubjan bijeli u utakmici za treće mjesto nisu više imali dovoljno energije i motivacije, odigrali su vjerojatno najlošiju utakmicu i izgubili sa 0-4.
U finalu su pak Rječina bijeli dali sve od sebe, ali više od časnog poraza 0-1 nije išlo. Pobjedu je posve zasluženo odnio Zamet.
Svi rezultati, strijelci i igrači Rječine koji su sudjelovali na ovom turniru mogu se pronaći na našoj "službenoj" stranici na ovom LINKU.

© 2017- Dive Ribe by RS