Međugorje Cup 2019.

15.03.2019.

Mlađi morčići NK Rječine sudjelovali su od 7.3. do 10.3.2019. na međunarodnom turniru Međugorje Cup 2019 i osvojili sjajno 4. mjesto u konkurenciji 25 momčadi iz Slovenije, BiH i Hrvatske. Turnir se odigravao na terenima Sport centra Međugorje na umjetnoj podlozi. Četvrtak je za Rječinu bio slobodan.

8.3.2019. petak
Prvu utakmicu na turniru Rječina je igrala protiv NK Adriatica, kasnije će se ispostaviti i pobjednika turnira! Čvrsta i teška utakmica u kojoj je Rječina vrlo brzo povela. Fran Babić lijepo je izveo korner sa lijeve strane i pogodio u trepavicu Dominika Lukežića, koji se samo naklonio i glavom sproveo loptu u mrežu za 1-0. Suparnik je u nastavku utakmice imao više od igre, ali hrabri igrači Rječine uspjeli su sačuvati svoju mrežu i upisali prva 3 boda.
U drugoj utakmici protiv Župe Dubrovačke vrlo sličan scenarij: izjednačeni protivnici, isti strijelac i nova 3 boda.
U zadnjoj utakmici dana protiv Omiša II Rječina je odigrala najbolju utakmicu grupne faze natjecanja. Strijelac za 1-0 je bio, pogađate već, Dominik Lukežić. Kontra Rječine, lopta dolazi do Dominika koji sa 20ak metara odapinje pravu bombu u rašlje nemoćnog vratara Omiša!
Nakon centaršuta Luciana Pešćice Dominik se i po četvrti put na turniru upisuje u listu strijelaca, glavom trese mrežu za 2-0. Pogotkom za 3-0 utakmicu zaključuje Ivano Kamenar, Rječina je već nakon prvog dana natjecanja osigurala prvo mjesto u skupini i prolazak u drugi krug natjecanja! Nakon natjecateljskog dijela dana, iako umorni, igrači i stručni stožer Rječine zajedno s Divim ribama popeli su se na brdo ukazanja ponad Međugorja kako bi napravili i duhovnu pripremu za daljnje natjecanje.

9.3.2019. subota
U subotnjoj matineji odigrala se zadnja utakmica u skupini između Opatije i Rječine. Rječina bez rezultatskog imperativa, Opatijcima su trebala 3 boda za prolazak skupine. Prije utakmice kuloari su brujali o dogovoru, navodno su čelnici oba kluba viđeni za istim šankom u nekom od međugorskih kafića.
Međutim, razvoj događaja demantirao je glasine. Iako s pola gasa, Rječina dolazi u vodstvo nakon što su Opatijci ugurali loptu u vlastitu mrežu. Vrlo brzo Opatija poravnava rezultat, da bi Rječina pogotkom Nike Čargonje osigurala pobjedu i sa stopostotnim učinkom ulazi u drugu fazu natjecanja.
Veći dio Divih riba iskoristio je pauzu za posjetu obližnjem Mostaru i šetnju Starim mostom preko Neretve do starog dijela grada. Nakon degustacije veće količine ćevapa, bureka i sirnice spremno su dočekali utakmicu osmine finala protiv Adriatica II. Rječina je autoritativno ušla u utakmicu te pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Najprije je Jakov Sudan glavom pospremio odličan ubačaj Frana Babića iz kornera za 1-0. Pogodak za 2-0 uslijedio je nakon slobodnog udarca Frana Babića kojeg golman Adriatica samo kratko odbija na nogu Jakova Sudana koji iz blizine poentira za 2-0. Točku na "i" stavio je najbolji strijelac Rječine na ovom turniru Dominik Lukežić koji je svojim pogotkom potvrdio pobjedu od 3-0 i siguran prolaz u četvrtfinale.
A tamo smo svjedočili najboljoj i najuzbudljivijoj utakmici naših morčića na ovom turniru. Protivnik je bila vrlo dobra momčad Uniona iz Podstrane.
Prvih dvadest minuta prošlo je u izjednačenoj igri, igralo se brzo i čvrsto s jedne i druge strane, no bez pogodaka. Protivnički trener i navijači očito su očekivali lakši posao protiv Rječine. Vidjevši da se voda polako okreće na naš mlin, počeli su raditi pritisak na ipak nedoraslog suca, a čak su krenula i neugodna dobacivanja i vrijeđanja prema Divim ribama. No sve to skupa nije utjecalo na naše igrače koji su se junački borili i u drugom poluvremenu još stisnuli gas. Nakon nekoliko minuta igre Jakov Sudan je izdržao duel na desnoj strani i ubacio loptu na drugu stativu gdje je Dominik Lukežić sjajno reagirao i doveo Rječinu u vodstvo od 1-0! Erupcija oduševljenja na tribinama i na terenu!
Union nakon toga pokušava poravnati rezultat, trener galami na suca, ali bez uspjeha. Nekoliko minuta prije kraja utakmice sijevnula je još jedna kontra Rječine. Akteri su bili isti, samo su zamijenili uloge. Karakterističan prodor Dominika Lukežića i ubačaj za Jakova Sudana koji mirno šalje loptu pored vratara Uniona za 2-0. Rječina je u polufinalu turnira!!!
Koliko je utakmica bila napeta govori i činjenica da je nakon utakmice došlo do iskrenja na tribinama, no na sreću navijača Uniona Dive ribe su se pokazale kao prava gospoda te je sve ostalo samo na verbalnom obračunu.

10.3.2019. nedjelja
Nedjelja, sunčan dan, teren idealan za igru.
Protivnici poznati, Domžale i Rječina igrali su u finalu 1. Christmas cupa u Zagrebu prošle godine. Na žalost, danas je rezultat bio na strani Domžala. Bili su brži, organiziraniji, bolji. Poveli su vrlo brzo sa 1-0 i nastavili napadati. Tračak nade se javio kada je Antonio Veličić sjajno obranio kazneni udarac, ali to je danas bila jedina svijetla točka u predstavi Rječine. Završilo je 0-4, zaslužen prvi i vrlo uvjerljiv poraz.
U utakmici za treće mjesto protiv prve ekipe Omiša Rječina je smogla snage za oporavak i opet prikazala vrlo dobru igru. Bili su bolji protivnik, diktirali tempo, ali ovoga puta im je malo i sreća okrenula leđa. Nekoliko propuštenih dobrih prilika, tresla se i greda, i praktički ni iz čega Omiš je poveo. Slobodan udarac iskosa s desne strane i lopta je završila u suprotnom kutu Karla Rudara. Već nekoliko minuta kasnije Rječina je poravnala auto golom, ali više od toga nije išlo.
O pobjedniku su na kraju odlučivali penali. I tu je sreća okrenula leđa, igrači Omiša su bili neumoljivi s bijele točke, dok je za Rječinu samo Fran Babić poentirao. Niko Čargonja i Jakov Sudan nisu bili uspješni te je Omiš nakon penala pobjedio sa 3-2 i osvojio treće mjesto.
Rječina je na kraju bila četvrta u konkurenciji 25 momčadi, što je u svakom slučaju odličan rezultat. Pogotovo kada se vidi da je iza sebe ostavila prvoligaške ekipe poput Dinama (2010.), Osijeka, Zrinjskog, Širokog Brijega. Rezultati, strijelci i igrači NK Rječine koji su sudjelovali na turniru se kao i uvijek mogu vidjeti na našoj stranici OVDJE.
Na povratku iz Međugorja još je odigrana i revijalna prijateljska utakmica na Poljudu protiv Hajduka. Rezultat je tu bio manje bitan pa ga nećemo spominjati, samo ćemo pohvaliti suca koji je oduševio publiku nekim svojim odlukama i pristupom prema djeci na terenu.
Nakon utakmice posjetila se i trofejna sala Hajduka, napunilo trbuhe u Starom mornaru te smo umorni i zadovoljni krenuli na put prema Dražicama.

© 2017- Dive Ribe by RS