Dražice, 23.3.2019. - 9. kolo - Rječina - Orijent 4:1

24.03.2019.

Utakmicom 9. kola započeo je proljetni dio natjecanja u ligi morčića.
Lijep sunčan dan i teren pogodan za igru, te ekipe Rječine i Orijenta izmamili su na tribine igrališta u Dražicama cijelo jato Divih riba, kao i ostale gledatelje željne dobrog nogometa. Igralište je na centar poveo već dokazani sudac Kristian "Pierluigi Collina" Rudar, koji je kao i uvijek autoritativno i bez greške odsudio današnju utakmicu.
Odmah u startu Rječina je stisnula goste na njihovu polovicu i pokazala tko će danas biti gazda na terenu. No unatoč konstantnom pritisku, prvu veliku šansu stvorili su gosti. U brzom kontranapadu su izbili sami ispred vratara Veličića, no lopta je prohujala tik uz desnu stativu. Najopasniji domaći igrač bio je Dominik Lukežić. Trebalo mu je malo da namjesti nišanske sprave, u prvoj velikoj prilici poslao je loptu iz blizine preko grede. No već u drugoj je na asistenciju Nike Valića hladnokrvno pospremio loptu iza gostujućeg vratara za 1-0. Imao je Dominik još jednu veliku priliku, no lopta nije htjela u gol.
Pred sam kraj prvog poluvremena vrhunska duga lopta vanjskom Frana Babića pronalazi Dominika koji se sjurio po lijevom krilu i iskosa gađa prvi kut vratara Orijenta. Vratar gostiju je nemoćan, na odmor se odlazi sa rezultatom 2-0 za Rječinu.
U drugom poluvremenu Dominik nastavlja gdje je stao u prvom, brza kontra, kirurški precizna završnica i 3-0. Hattrick Dominika Lukežića!
Gosti polako uspostavljaju ravnotežu, no ne uspijevaju ozbiljnije ugroziti domaćeg vratara. Rječina je sve dvojbe oko današnjeg pobjednika razriješila pogotkom Mattea Pavie. Njegov udarac sa 10ak metara u gužvi je skrenuo obrambeni igrač gostiju, lopta je neobranjivo završila u mreži za 4-0.
U zadnjoj minuti utakmice gosti su ipak uspjeli postići počasni pogodak i smanjiti rezultat na 4-1.
Još jedna uvjerljiva pobjeda Rječine, nastavlja se stopostotni učinak mladih nogometaša iz Dražica koji su s današnjom pobjedom zasjeli na treće mjesto tablice.

© 2017- Dive Ribe by RS