Rijeka, 30.3.2019. - 10. kolo - Grbci 2000 - Rječina 3-4

01.04.2019.

Triler na Podmurvicama!
Kao i protiv Zameta prije nekoliko mjeseci, i danas je igralište "Robert Komen" bilo poprište napete utakmice u režiji Tonija Forgića i njegovog ansambla mlađih morčića NK Rječine protiv domaćina NK Grbci 2000.
Scenarij je bio vrlo sličan.
UVOD:
Domaćin ulazi bolje u utakmicu, promašuje nekoliko "mrtvih" prilika i postiže vodeći pogodak. Rječina izgleda nesigurno i neuvjerljivo.
ZAPLET:
Gosti polako preuzimaju konce igre, u 8. minuti gužva ispred gola domaćih. Povratna lopta za Niku Čargonju, sjajno plasiran udarac u desni golmanov kut za 1-1. Suncem obasjane Dive ribe skaču na noge!
Rječina i dalje napada, no ostavlja puno prostora u obrani te je domaćin vrlo opasan iz kontre. Ipak, u 19. minuti izgleda da je slomljen otpor domaćina. Prvi topnik Rječine Dominik Lukežić postiže pogodak za 1-2.

Pred sam kraj prvog poluvremena na lijevoj strani terena loptu uzima Fran Babić i sjajnom dijagonalom lansira po desnom krilu Jakova Sudana koji hladnokrvnim finišom dovodi goste u vodstvo od 1-3. S tim rezultatom se i odlazi na odmor.
Sunce i dalje sija, Dive ribe u ekstazi i sigurne u pobjedu svojih ljubimaca, sve teče prema planu.
VRHUNAC:
U drugom poluvremenu Rječina i dalje stišće domaćina, no brisani prostor iza obrane gostiju bio je prevelik da ga domaćin ne bi iskoristio.
Prva kontra i rezultat je smanjen na 2-3. Oblačići sumnje i strepnje se pojavljuju na horizontu.
Druga kontra i rezultat je 3-3! A domaćin i dalje vrlo opasan, više od 15 minuta do kraja utakmice.
Odjednom kao da su se tmurni oblaci nadvili nad Divim ribama. Da li je moguće da ćemo prosuti bodove? To se još nije dogodilo ove sezone, zašto baš danas? Nemojte, lijep je dan...
RASPLET:
No igrači Rječine ipak nisu posustali. U 15. minuti drugog poluvremena Dominik Lukežić upućuje centaršut sa lijeve strane, lopta dolazi do Nike Valića i gosti opet dolaze u vodstvo! 3-4.
Vrijeme je opet sunčano i vedro.
Nakon toga Rječina se uglavnom koncentrirala na čuvanje rezultata, i u tome su i uspjeli.
9 pobjeda u nizu i priključak sa dvije vodeće momčadi, Rijekom i Kozalom.
Kasnije se ispostavilo da je vodeći dvojac danas posrnuo i ubilježio prve poraze, što znači da je Rječina ostala jedina neporažena momčad u ligi!
Da li se ovaj sjajni niz može nastaviti, vidjet ćemo već naredne subote kada u Dražice dolazi Lokomotiva.

© 2017- Dive Ribe by RS