Dražice, 6.4.2019. - 11. kolo - Rječina - Lokomotiva 6:2

08.04.2019.

Stadion NK Rječina - Dražice. Gledatelja: 50
Sudac: Kristian Rudar (Podkilavac)
Strijelci: 1:0 Lukežić D. (5), 2:0 Lukežić D. (11), 3:1 Lukežić D. (17), 4:1 Čargonja F. (22), 5:1 Mikuličić (35), 6:1 Čargonja F. (40)
RJEČINA: Rudar - Čargonja I., Macuka, Čargonja N.
- Babić - Čargonja F., Valić, Lukežić D.
(još su igrali: Veličić, Đapić, Radi, Mikuličić, Nastić, Kamenar, Petrović Večerina, Katić, Lukežić M., Stipić)

Oblačno vrijeme i tamni prijeteći oblaci ni danas nisu spriječili Dive ribe da se kao i uvijek u velikom broju okupe na tribinama igrališta "Fran Bekarov" u Dražicama.
Iščekivanje prije utakmice bilo je veliko: mogu li mlađi morčići NK Rječine i nakon deset odigranih utakmica ostati neporaženi, može li trener Toni Forgić ostati "mister 100%"?
Igrače je točno u 9 i 30 na teren izveo renomirani arbitar Rudar koji je današnju utakmicu kao i mnoge prije toga odsudio suvereno i bez greške.
Domaćin je od samog početka dao do znanja tko je u Dražicama gazda i krenuo sa pritiskom. Igra se odvijala pred vratima gostiju i vrlo brzo je Rječina došla do vodstva. Ubačaj sa desne strane za 1-0 u mrežu sprema Dominik Lukežić.
Isti strijelac je bio i za 2-0, lijepa asistencija Nike Valića izbacila je Dominika samog pred vratara Lokomotive, a on u takvim situacijama ne griješi.
Gosti su prijetili uglavnom iz kontre, visoko postavljena obrana Rječina ostavljala je puno prostora iza svojih leđa. Jedan takav kontranapad gosti su iskoristili i smanjili rezultat na 2-1.
No to nije zbunilo Rječinu, i dalje nastavljaju sa napadima. U 17. minuti dobro izveden korner Frana Babića dočekuje Dominik Lukežić i sjajnim volej udarcem para mrežu gostiju. Kakav pogodak za još jedan hattrick prvog strijelca kluba iz Dražica!
Pred sam kraj prvog poluvremena loptu na desnoj strani prima Fran Čargonja i odmjerenim udarcem sa distance povećava vodstvo na 4-1.
Odlična igra Rječine nastavila se i u drugom poluvremenu. Trener Forgić je kao i obično dao šansu svim svojim igračima i svi su odigrali vrlo dobro. Domaćin je vodstvo povećao u 35. minuti utakmice. Fina asistencija Nike Valića, loptu prima Roni Mikuličić i svojim prvim pogotkom u službenim utakmicama dovodi Rječinu u vodstvo od 5-1!
Još jedan pogodak domaćina uslijedio je nakon kornera, lopta nakon gužve u kaznenom prostoru dolazi do Frana Čargonje koji svojim drugim pogotkom danas zaključuje utakmicu. 6-1 za Rječinu.
U jednom od rijetkih kontranapada gostiju u drugom poluvremenu Lokomotiva ipak uspijeva smanjiti rezultat. Udarac napadača gostiju s lijeve strane vratar Veličić je već obranio, no lopta se ipak u čudnom luku odbila preko njega i završila u mreži za konačnih 6-2.
Desetom pobjedom u nizu Rječina je izbila na prvo mjesto ljestvice, ostali su jedina neporažena momčad u ligi morčića. No prava iskušenja tek predstoje, u zadnja četiri kola Rječina igra protiv izravnih suparnika za vrh tablice. Slijedi gostovanje kod Halubjana, doma protiv Opatije, na Rujevici protiv Rijeke i završna utakmica doma protiv Kozale.
Može li Rječina i nakon toga ostati na samom vrhu? Čeka nas uzbudljiv finiš prvenstva u svakom slučaju.

© 2017- Dive Ribe by RS