Viškovo, 13.4.2019. - 12. kolo - Halubjan - Rječina 2:2

14.04.2019.

Stadion NK Halubjan - Brnasi. Gledatelja: 50
Sudac: ćelav i nepoznat
Strijelci: 0:1 Valić (26), 1:2 Lukežić D. (40)
RJEČINA: Veličić- Sudan, Macuka, Čargonja N. (Marčelja) - Babić - Pešćica, Valić, Lukežić D.


Sunčano, ali prohladno i vjetrovito vrijeme dočekalo je aktere današnjeg derbija na Viškovu. Na tribinama je također bilo vatreno. Glasnu podršku imali su domaćini, a poslovično dobro navijanje gostujućih Divih riba ne treba niti dovoditi u pitanje. Na terenu, četvrtoplasirani Halubjan uspio je usporiti nabujalu Rječinu. Nakon 10 uzastopnih pobjeda gosti su zabilježili i prvi remi.
Trener Forgić ušao je u utakmicu sa svim igračima na dispoziciji. Odmah u startu je bila vidljiva mala taktička promjena. Na desnoj strani zamjena pozicija, Pešćica je pomaknut u napad dok je Sudan prebačen na defanzivne zadatke.
Sam početak utakmice usmjerio je vodu na mlin Rječine. Igra se odvijala uglavnom na polovici domaćina. Već u prvom napadu Pešćica je došao u priliku, no udarac je završio preko gola.
U 3. minuti ubačaj s desne strane, opasno je ispred gola Halubjana, no domaći se uspijevaju obraniti.
Halubjan je ozbiljnije zaprijetio tek u 9. minuti, i to vrlo opasno. Napadač domaćih izašao je sam ispred Veličića, no udarac je završio pored desne vratnice.
U 15. minuti bilježimo udarac Sudana iz daljine, lopta se od igrača domaćih odbija preko vratiju.
Sljedeću priliku bilježimo u 19. minuti. Niko Valić lijepo se izborio za udarac, no nedovoljno jak. Lopta je bila lak plijen za domaćeg vratara.
Već u slijedećoj minuti stopostotna prilika za goste. Ubačaj sa desne strane ispred gola domaćih dočekuje Dominik Lukežić i sa nekoliko metara trese gredu!
Rječina i dalje dominira, u 22. minuti sa lijeve strane projektil odapinje Niko Valić, vratnica spašava domaćina!
Do kraja poluvremena bilježimo još i udarac Frana Babića koji je prohujao pored gola.
Gosti dominiraju u prvom poluvremenu, no nisu uspjeli materijalizirati svoju nadmoć, te se na odmor odlazi sa rezultatom 0-0.
Ipak, svoje propuštene prilike naplatili su u prvoj minuti nastavka. Lukežić se lijepo probio po lijevoj strani i zavrnuo loptu u sredinu. Tamo je spreman Niko Valić i svojim 10. pogotkom sezone dovodi Rječinu u prednost. Domaći navijači utihnuli, Dive ribe u deliriju! 0-1!
Nakon toga Halubjan polako preuzima konce igre u svoje ruke, igra se uglavnom ispred gola Rječine. No osim nekoliko udaraca pored gola i uzastopnih kornera nisu uspjeli konkretnije zaprijetiti vrataru Rječine.
Izrazitu priliku je u 31. minuti opet imala Rječina. Oprobani recept, prodor i centaršut Dominika Lukežića, Niko Valić sam ispred gola domaćih ne uspijeva zahvatiti kako bi htio i prilika odlazi u nepovrat.
U 34. minuti Halubjan kažnjava promašaje gostiju. Udarac sa lijeve strane vratar Rječine ne uspijeva ukrotiti, na odbijenu loptu natrčava napadač domaćih i iz blizine poentira za izjednačenje.
U 36. minuti još jedna velika šansa domaćina, no Veličić ovoga puta spašava goste.
Razdoblje je velikog pritiska Halubjana, redaju se udarci iz kuta, no bez veće opasnosti po gol gostiju.
I kako to obično biva, u jeku najveće dominacije domaćih Rječina dolazi u rezultatsku prednost. Bljesnula je brza kontra gostiju u 40. minuti, Dominik Lukežić izbija sam pred domaćeg vratara i lopta je u mreži. Prvi topnik Rječine ne prašta u takvim situacijama, 1-2 za Rječinu, Dominikov 16. gol u prvenstvu!
Nakon toga uslijedila je ravnopravna igra oba takmaca. U 43. minuti bilježimo još jednu vratnicu Rječine. Fran Babić izvodi korner sa lijeve strane izravno na gol, domaći vratar krajnjim naporom izbija loptu uz pomoć vratnice u novi korner.
Pred sam kraj utakmice domaćin očajnički pojačava pritisak na polovici gostiju, no čini se bez uspjeha.
I kada je već izgledalo da će Rječina upisati i jedanaestu uzastopnu pobjedu, Halubjan uspijeva izjednačiti! Domaći postižu pogodak za 2-2 u sudačkoj nadoknadi, odmah po kretanju sa centra sudac označava i kraj ove uzbudljive utakmice. Rječina je imala više izrazitih prilika, bila bolji takmac u prvom poluvremenu. Halubjan je pak bio bolji u drugom poluvremenu, te bismo rekli da je ipak zasluženo uspio gostima otkinuti prve bodove u ovom prvenstvu.
Tri utakmice do kraja prvenstva, Rječina i dalje sve ima u svojim rukama. I dalje bez poraza, u utakmicama s izravnim rivalima za osvajanje lige i dalje je u neizvjesnoj utrci za prvo mjesto.
Utakmica protiv Opatije sljedeće subote u Dražicama prilika je da se približi još jedan mali koračić bliže toliko željenom cilju - osvajanju titule prvaka!!!

© 2017- Dive Ribe by RS