Dražice, 27.4.2019. - 13. kolo - Rječina - Opatija 2:1

27.04.2019.

Stadion NK Rječina - Dražice. Gledatelja: 50

Sudac: Kristian Rudar (Podkilavac)

Strijelci: 1:0 Čargonja F. (4), 2:1 Lukežić D. (35)

RJEČINA: Veličić- Sudan, Macuka, Marčelja (Čargonja N.)
- Babić - Čargonja F., Valić (Pavia), Lukežić D.



Promjenljivo proljetno vrijeme dočekalo je danas u Dražicama aktere drugog u nizu od četiri derbija kojima mlađi morčići NK Rječine završavaju nikad uspješniju sezonu. Crni oblaci, kiša i munje izmjenjivali su se sa sunčanim zrakama.
Nakon remija u gostima protiv Halubjana, na noge Rječini dolazi momčad Opatije. Opatijci su jedna od dvije momčadi koje su uspjele pobijediti najvećeg favorita prvenstva - Rijeku, i time pokazali da su više no respektabilan protivnik.
Sudačka komisija je još jednom suđenje u ovom derbiju povjerila prvom švikiću (zviždaljci, op.a.) Podkilavca, mladom i perspektivnom sucu Rudaru.
Trener Forgić bio je suočen sa nekoliko izostanaka, no strateg domaćih i danas je posložio figure u pobjedničku formaciju.
Domaćin je odlično ušao u utakmicu, u trećoj minutu uigrana akcija nakon udarca iz kuta s lijeve strane, no udarac Nike Valića završio je preko gola.

Već u 4. minuti domaćin je poveo sa 1-0! Fran Čargonja iskoristio je gužvu u šesnaestercu Opatije i iz blizine matirao vratara gostiju.

Iako su Dive ribe nakon toga priželjkivale rutinsko osvajanje 3 boda, već u sljedećoj minuti gosti poravnavaju rezultat. Greška u obrani izbacila je napadača gostiju samog pred domaćeg vratara koji je bio nemoćan. 1-1.
Nakon toga igra uglavnom ravnopravna, mada je Opatija odavala dojam nešto organiziranije i bolje momčadi.
U 13. minuti slobodan udarac sa lijeve strane izvodi Fran Babić, no lopta odlazi pored gola.

U 16. minuti bilježimo udarac Nike Valića s desne strane brani vratar gostiju.
U 17. minuti pokušava i Tony Macuka iz daljine, no obrambeni igrači Opatije glavom spašavaju vlastiti gol.

Novi slobodnjak za Rječinu dosuđen je u 22. minuti. Izvođač je drugi no ishod isti - Jakov Sudan šalje loptu pored gola.

Na odmor se otišlo sa rezultatom 1-1. Mada bez izrazitijih prilika, Opatijci su bili čvršći na lopti i nešto bolji takmac u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu Rječina je ipak krenula nešto bolje, stvorila više dobrih prilika.
U red stopostotnih ubrajamo udarac Nike Valića glavom preko gola u 27. minuti nakon odličnog ubačaja Dominika Lukežića sa lijeve strane.
U 30. minuti vrlo sličan scenarij sa iste strane, ovoga puta asistent je Niko Valić, velika prilika za Jakova Sudana, no i njegov udarac lijevom nogom odlazi preko grede.
U 32. minuti korner s desne strane za domaće izvodi Fran Babić, no obrana Opatije uspijeva otkloniti opasnost.

Nakon nekoliko promašaja Rječina ipak dolazi do vodstva. Ubačaj s desne strane stvara gužvu ispred gola gostiju. Dominik Lukežić upućuje udarac glavom koji se čini lakim plijenom za gostujućeg vratara, no lopta ipak završava u mreži. 2-1 za Rječinu!

U 35. minuti Matteo Pavia ulazi u kazneni prostor gostiju, pokušava proigrati Dominika Lukežića, no Opatija u posljednji trenutak otklanja opasnost.

Udarac iz kuta na prvu stativu u 38. minuti izvodi Jakov Sudan, no obrambeni igrač gostiju glavom izbija loptu.

U 39. minuti bilježimo još jednu veliku priliku za domaće. Fran Čargonja, možda i ponajbolji pojedinac današnjeg susreta, upućuje udarac lijevom nogom iz blizine, no vratar gostiju lijepom intervencijom spašava svoju mrežu.

Nakon toga Rječina se orijentirala na branjenje svoje mreže, što im se moglo osvetiti u nekoliko navrata.
Već u 40. minuti Antonio Veličić spašava domaće nakon opasne kontre gostiju.
U 41. minuti bilježimo još jednu veliku priliku Opatije, no udarac odlazi pored desne vratnice.
Do kraja utakmice ipak nije bilo većih prilika te Rječina dolazi do teške, no na kraju ipak zaslužene pobjede i izbija na prvo mjesto 2 kola prije kraja.
U susretima protiv izravnih suparnika Rijeke i Kozale pokušati će zadržati prvo mjesto. Iz prikrajka vreba i vrlo opasni Halubjan koji ima i utakmicu manje i dosta lakše protivnike u preostala 4 susreta.
Sve je u rukama, odnosno nogama, mlađih morčića Rječine, nadajmo se da neće podleći pritisku i da će donijeti toliko željenu titulu u Dražice.

© 2017- Dive Ribe by RS