Pobjednici turnira Vladimir Jardas na Viškovu!

03.05.2019.

Na sjajno organiziranom Memorijalnom turniru Vladimir Jardas na Viškovu ove nedjelje ničega nije nedostajalo : sunca, kiše, vjetra, munja i gromova ( ok, poplava i požara nije bilo...), kolača, ćevapa, nogometnih uzbuđenja, sjajnog navijanja - svega je bilo.
I trofeja je bilo - onih za najboljeg igrača Dominika Lukežića, za najboljeg golmana Antonija Veličića, kao i onog za pobjednika turnira! Klupska uprava navodno već naručuje novu vitrinu za trofejnu salu koja se rapidno popunjava trofejima nakon što su mlađi morčići krenuli harati po turnirima diljem regiona.

Turnir je za Rječinu započeo utakmicom u 9:30 protiv ekipe 1. gol. Nakon početnog odmjeravanja snaga, Rječina je ubacila u višu brzinu i uvjerljivo svladala suparnika. Pogodak za 1-0 bilo je djelo Frana Čargonje koji je u velikom stilu odigrao prvenstvenu utakmicu protiv Opatije dan prije, a u istom tempu je nastavio i danas.
Na 2-0 je povisio Tony Macuka sjajnim udarcem s desne strane.
Strijelac za 3-0 bio je Bartol Nastić na dodavanje Ronija Mikuličića s lijeve strane. Roni je pak bio strijelac za 4-0 nakon prodora i ubacivanja Mattea Pavie s desne strane.

Druga utakmica grupne faze igrala se protiv Torete, aka Kozale. Rječina je krenula usporeno te je suparnik poveo sa 0-1. No nakon početne nesigurnosti stvari na svoje mjesto postavljaju redom: Fran Babić iz slobodnog udarca za 1-1. Rječina prelazi u vodstvo 2-1 nakon sjajne akcije s desne strane i filigranskog dodavanja Jakova Sudana za Dominika Lukežića koji hladnokrvno sprema loptu u mrežu. Strijelac za 3-1 bio je Niko Valić koji postiže pogodak nakon slobodnog udarca Frana Babića.
Već nakon druge utakmice Rječina je osigurala polufinale, bilo je samo pitanje hoće li krenuti s prvog ili drugog mjesta u grupi.

Odluka o tome pala je u utakmici protiv Opatije, drugom susretu ovih suparnika u zadnja 24 sata.
Opatija je povela s 1-0, Dominik Lukežić je poravnao rezultat na 1-1, no u ravnopravnoj borbi Opatija je danas bila za nijansu bolja i pobjedila sa 1-2.

U polufinalu susreli su se Opatija i domaćin Halubjan, a Rječini se na putu ispriječila momčad Rijeke.
Rijeka u svaku utakmicu u ovoj konkurenciji kreće s ulogom blagog favorita, no igrači Rječine nisu bili ni malo impresionirani protivnikom. Krenuli su agresivno i angažirano u utakmicu, bili bolji protivnik u prvih 15 minuta, no bez izraženijih prilika. I kako to obično biva, prvu veliku priliku ima protivnik. Rijeka izlazi u opasan kontranapad, njihov napadač izlazi sam ispred gola Rječine, no Antonio Veličić fantastičnom obranom spašava svoja vrata i rezultat ostaje nepromijenjen!
Rječina i dalje nastavlja pritiskati, inicijativa je na njihovoj strani. Tako bilježimo udarac Dominika Lukežića u 16. minuti preko gola. U 18. minuti Niko Valić najbolje se snalazi u gužvi ispred gola, no njegov udarac završava pored desne vratnice. U 22. minuti udarac je oprobao i Jakov Sudan, no i taj je završio izvan okvira.
Dvije minute prije kraja već je izgledalo da će se finalista odlučivati na ruletu penala. Rječina je nakon još jednog napada izborila udarac iz kuta kojega je odlično izveo Jakov Sudan. Pogodio je u trepavicu Niku Valića koji glavom zakucava loptu u mrežu iza nemoćnog vratara Rijeke. 1-0 i erupcija oduševljenja na terenu i među Divim ribama! Tim rezultatom i završava utakmica, Rječina igra u finalu protiv domaćina Halubjana.

Finalna utakmica samo što nije počela, igrači su se već krenuli zagrijavati, kada se na Brnase spustio veliki pljusak praćen grmljavinom. Utakmica se privremeno odgodila, no srećom samo na desetak minuta. Pljusak se smirio u laganu kišicu te se utakmica mogla odigrati u regularnim uvjetima. I to je izgleda jako odgovaralo igračima Rječine koji su odigrali najbolju utakmicu na turniru upravo u finalu! Tu je vaš izvjestitelj uspio snimiti nekoliko golova i zanimljivih prilika te ćemo i pokretnim slikama potkrijepiti izvještaj s ove utakmice!
Nakon početnog odmjeravanja snaga, Rječina je u 8. minuti izborila udarac iz kuta kojeg poslovično dobro izvodi Fran Babić. Lopta se u srcu kaznenog prostora odbila do Jakova Sudana koji pogađa iz blizine te dovodi Rječinu u vodstvo od 1-0!



Nakon toga nastavlja se rovovska bitka, kako na terenu, tako i na tribinama. Dive ribe su se nakon dugo vremena namjerile na ravnopravnu navijačku skupinu.
Vrlo brzo Halubjan je poravnao na 1-1 sjajnim udarcem iz daljine.
Međutim, Rječina se ne da smesti. Jakov Sudan fantastičnim udarcem s desne strane dovodi gostujuću momčad u prednost od 2-1!
Tu se utakmica prelomila, Rječina ubacuje u višu brzinu koju Halubjan nikako ne uspijeva pratiti.
Na 3-1 povisuje a tko drugi nego Dominik Lukežić. Ubačaj s desna, lopta dolazi do Dominika koji se s lakoćom oslobađa svog čuvara i loptu pored nemoćnog vratara plasira u mrežu.



Prilike se redaju kao na pokretnoj traci.
Nakon akcije i ubačaja s lijeve strane Dominika Lukežića, Matteo Pavia je za dlaku prekratak.



Potom Fran Babić izvodi još jedan odličan udarac iz kuta, na loptu natrčava Jakov Sudan i šalje je umalo pored vratiju.



Još jedan ubačaj Dominika Lukežića s lijeve strane dolazi do Nike Valića, no lopta odlazi preko grede.



Strijelac za 4-1 je ponovno Dominik Lukežić na dodavanje Nike Valića. Ovaj i drugi pogodak Rječine naše kamere nisu uspjele zabilježiti, sve se tako brzo odigralo da naš kamerman nije uspio na vrijeme reagirati.
Završni rezultat današnjeg finala postavlja Niko Valić, najbolje se snalazi ispred vratiju Halubjana nakon još jednog odlično izvedenog kornera Frana Babića.



A na tribinama Dive ribe zadaju konačni udarac domaćim navijačima skandiranjem "TKO NE SKAČE HALUBAJAC JE"! Srećom pa vođa navijača Divih riba nije bio nazočan, moguće da njegovo srce ne bi moglo izdržati rastrzanost između želje za skakanjem s obzirom na njegovu grobničku domovinu i želje za neskakanjem s obzirom na njegovo halubajsko porijeklo. Domaći navijači spontanim su pljeskom Divim ribama priznali njihovu današnju dominaciju te su time pokazali svoju veličinu. Zasluženo slavlje moglo je započeti.



Nakon dodjele pehara organizator je upriličio i bakljadu u društvu podmlatka nadaleko poznatih halubajskih zvončara. Cijeli turnir je bio na visokoj razini te NK Halubjan zaslužuje svaku pohvalu glede organizacije.
Za kraj, naše kamere su zabilježile i slavlje igrača Rječine sa osvojenim peharom:



Sve rezultate, strijelce i igrače koji su sudjelovali na turniru možete pronaći na našoj stranici OVDJE.
Organizator se potrudio te je podijelio i GALERIJU sa slikama službenog fotografa.

© 2017- Dive Ribe by RS