Rijeka, 20.5.2019. - 14. kolo - Rijeka- Rječina 2:1

24.05.2019.

Stadion Rujevica. Gledatelja: 50 na ogradi

Sudac: Stipe Kardum (trener Rijeke)

Strijelci: 2:1 Valić (47)

RJEČINA: Veličić- Macuka, Babić, Marčelja - Čargonja F. (Pešćica) - Sudan, Valić , Lukežić D. (Pavia)


Došao je i taj dan, mlađi morčići NK Rječine zabilježili su prvi poraz u ovom prvenstvu.
Mora se reći, potpuno zasluženo. Ušli su u utakmicu mlako i pomalo prestrašeno, čini nam se kao i uvijek previše impresionirani ambijentom trening kampa na Rujevici.

Rijeka je bila bolji protivnik cijelo prvo poluvrijeme, no bez izrazitijih prilika. Momčad Rječine na čelu sa sigurnim vratarom Veličićem uspješno je neutralizirala sve pokušaje domaćina, no vrlo su teško izlazili na polovicu Rijeke.
Ipak, najveću priliku u prvom dijelu imali su gosti. U jednom od rijetkih izlazaka prema vratima Rijeke lopta dolazi do Sudana koji pokušava s udarcem iz daljine, loptu na putu do gola petom lukavo skreće Valić i pogađa gredu! Na odbijenoj lopti je neometan Pešćica, no njegov udarac je završio malo iznad vratiju.
Već u 2. minuti nastavka Rijeka dolazi do vodstva. Igra je prenesena u kazneni prostor gostiju, domaći iz gužve poentiraju za 1-0.
Rijeka i dalje igra bolje i postiže sličan pogodak u 40. minuti nakon akcije sa lijeve strane.
Tek u zadnjih desetak minuta gosti se bude. Tako bilježimo udarac Pavie koji pogađa spojnicu vratnice i grede, nekoliko opasnih prodora Sudana s desne strane od kojih jedan završava udarcem, ali vratar domaćih je bio siguran.
Bilježimo i nekoliko pokušaja Frana Babića sa distance, ali pored gola. Nekoliko minuta prije kraja jedan od ubačaja dolazi do možda i najraspoloženijeg igrača gostiju Nike Valića koji u takvim situacijama ne griješi i smanjuje na 2-1.
Trener gostiju Forgić baca sve karte u napad, Macuka je iz obrane prekomandiran u špicu, no na žalost rezultat do kraja ostaje nepromijenjen. Rijeka potpuno zasluženo osvaja 3 boda.
Rječini preostaje još utakmica protiv izravnog konkurenta Kozale, no sada u borbi za prvo mjesto ne ovise sami o sebi. Pobjedom bi se preskočila Kozala, ali na prvo mjesto pretendira i Halubjan koji bi sa 3 pobjede mogao izbiti na čelo zahvaljujući boljoj gol razlici.
Bez obzira na sve kombinacije i ishod posljednje utakmice, možemo već sada reći da su mlađi morčići Rječine odigrali sjajnu sezonu i na tome njima i njihovom treneru treba čestitati.
Na kraju moramo istaknuti i nezadovoljstvo publike i prisutnih predstavnika sedme sile potpuno neadekvatnim uvjetima za praćenje ovakvog sportskog događaja. Šteta je da se utakmica mlađih uzrasta ne može normalno pogledati nego treba viriti s velike udaljenosti kroz žičanu ogradu.

© 2017- Dive Ribe by RS