Dražice, 7.6.2019. - 15. kolo - Rječina - Kozala 3:1

10.06.2019.

Stadion NK Rječina - Dražice. Gledatelja: 150

Sudac: Damir Keser

Strijelci: 1:0 Valić (7), 2:0 Sudan (16), 3:1 Valić (43)

RJEČINA: Veličić- Macuka, Babić, Marčelja - Čargonja F. - Sudan, Valić, Lukežić D.
Još su igrali: Čargonja I., Čargonja N., Pešćica, Rudar


Napokon je došao i taj dan. Nakon silnih odugovlačenja i odbijanja predloženih termina, konačno je dogovorena zadnja ovosezonska utakmica između Rječine i Kozale. I to kakva utakmica. Derbi koji odlučuje o prvaku između tri momčadi: Rječina, Kozala i Halubjan.
Nevjerojatnom slučajnošću u susjednim Mavrincima odigravala se utakmica između Grobničana i Halubjana.
Prije odigravanja ovih dviju utakmica postojala su tri scenarija tko će biti prvak.
Kozala je jedina imala sve u svojim rukama, pobjedom bi otišli na nedostižnih 39 bodova i osvojili prvenstvo.
Već sa neriješenim rezultatom postojala je mogućnost da Kozala ima isti broj bodova kao i Halubjan koji bi u tom slučaju bio prvak.
U slučaju pobjede Rječine u krug za prvaka dolaze Rječina i Halubjan, gdje bi opet Halubjan bio prvak zbog bolje gol razlike.
Sve to uz uvjet da Halubjan osvoji sva tri boda u Mavrincima. U slučaju da Grobničan uzme barem bod, Rječina je prva.
Bez obzira na sve kalkulacije, Rječina je odmah na početku dala do znanja da u ovoj utakmici ništa osim njihove pobjede ne dolazi u obzir.
Već u prvoj minuti izgledna prilika za domaće. Lopta dolazi do Frana Čargonje čiji udarac završava malo iznad grede.
Jakov Sudan radio je kaos po desnoj strani, na njegovo ubacivanje lukavo reagira Niko Valić, kratko dodaje do Dominika Lukežića čiji udarac odlazi tik uz desnu vratnicu.
Tek u petoj minuti Kozala dolazi do daha i upućuje opasan udarac koji je Antonio Veličić ipak bez problema ukrotio.
Pritisak Rječine se nastavlja, u 7. minuti dosuđen je slobodan udarac u opasnoj zoni. Loptu uzima Niko Valić i sjajnim prizemnim udarcem kroz loše postavljeni živi zid dovodi Rječinu u zasluženo vodstvo.



Nakon pogotka Kozala pokazuje da nije slučajno na čelu tablice. Preuzimaju inicijativu i stvaraju nekoliko prilika.
U 9. minuti opasan slobodan udarac gostiju, no Fran Babić je priseban i glavom otklanja opasnost ispred gola.
Minutu potom bilježimo skraćeni korner za goste s desne strane, udarac nakon ubačaja odlazi pored vratnice.
Slično je završio i udarac iz kuta za goste u 14. minuti, još jednom nije bila potrebna intervencija domaćeg vratara.
Rječina se oslobađa pritiska i ponovno prijeti.
U 15. minuti udarac Dominika Lukežića lak je plijen za golmana Kozale.
U 16. minuti gostujući golman je nemoćan, ubačaj s lijeve strane dolazi do Jakova Sudana koji dovodi Rječinu u vodstvo od 2-0.
U sljedećem napadu bilježimo udarac istog igrača, no golman Kozale ovaj put brani.
Odmah potom opasna je i Kozala, sjajan udarac gostiju još ljepšom paradom neutralizira Antonio Veličić.
U 20. minuti bilježimo udarac Lea Marčelje, ali preko gola.
Do kraja poluvremena opet Kozala prebacuje igru na polovicu domaćih. Tako u 21. minuti Antonio Veličić krajnjim naporom brani izravan udarac na gol iz kornera.
U zadnjoj minuti prvog poluvremena napadač Kozale izlazi sam pred gol Rječine, no Antonio još jednom spašava svoj gol.
Na tribinama se jednim uhom osluškuje rezultat iz Mavrinaca. Zadnje vijesti su da Grobničan drži 2-2, nada u titulu još postoji.

U nastavku Rječina opet kreće uraganski. Prodor Dominika Lukežića i snažan udarac golman kratko odbija, na loptu natrčava Niko Valić no golman prije njega opet dolazi do lopte.
U 28. minuti bilježimo udarac Kozale pored gola.
Tri minute kasnije u velikoj prilici je Niko Valić, no gostujući vratar opet brani.
I onda u 33. minuti slobodan udarac za Kozalu. Lopta je ubačena pred gol Rječine, u gužvi se najbolje snalazi napadač gostiju koji iz okreta pogađa same desne rašlje gola domaćih.



Nakon toga bilježimo inicijativu na starni Kozale, ali bez promjene rezultata. Većina udaraca gostiju odlazi pored ili preko vratiju.
U 37. minuti udarac Dominika Lukežića gostujući golman kratko odbija, na loptu natrčava Fran Čargonja, no i njegov udarac odlazi preko vratiju.
Slijedi period bez izrazitijih prilika, sve do 43. minute. Slobodan udarac za Rječinu s lijeve strane. Fran Babić ubacuje u srce kaznenog prostora gdje se sjajno snalazi Niko Valić i udarcem iz prve trese mrežu za 3-1!



Erupcija oduševljenja na terenu i tribinama. Sve sumnje u konačni ishod ove utakmice su odagnane. Jedini koji nije imao nikakve dvojbe u konačni ishod bio je N.Č., koji je dan prije utakmice vašem reporteru prognozirao pobjedu od 2-0. Možemo slobodno reći da je kao i uvijek bio u pravu, u njegovu mudrost ne treba ni sumnjati.
Nakon ovog pogotka igra se smiruje i do kraja bilježimo samo priliku Kozale dvije minute kasnije, kada jednu neugodnu loptu uz malo napora nakon proklizavanja smiruje Antonio Veličić.
Nakon što je odlični sudac Keser označio kraj utakmice, svi igrači Rječine utrčali su u teren kako bi proslavili ovu veliku pobjedu.



Na tribinama je slavlje bilo nešto suzdržanije, među Divim ribama se već pročuo glas da je Halubjan ipak pobjedio 2-4 te je zbog bolje gol razlike ipak osvojio prvenstvo.
Igračima Rječine to nije smetalo, oni su proslavili pobjedu kako i treba, pobjednički. Cijelu sezonu su odigrali fantastično, i oni i trener Toni Forgić zaslužili su samo pohvale. Na kraju su završili na diobi prvog mjesta, uz samo jedan poraz i jednu neriješenu utakmicu. Da nam je to netko ponudio na početku, svi bi to prihvatili. Osim N.Č.-a. smiley
Profesionalne slike sa ove utakmice mogu se naći na službenoj Facebook stranici Nogometnog kluba Rječina - [MLAĐI MORČIĆI] NK Rječina vs. ŠN Toretta (3:1)

© 2017- Dive Ribe by RS