Crikvenica Cup 2019

17.06.2019.

Mlađi morčići NK Rječine su 14.-16.6. po prvi puta sudjelovali na međunarodnom turniru Crikvenica Cup. Na turniru su nastupile dvije selekcije Rječine.
Za Rječinu A su nastupili Rudar, Pešćica, Macuka, Marčelja, Babić, Čargonja F., Sudan, Valić, Radi i Lukežić D.
Rječina B je igrala u sastavu Veličić, Lukežić M., Gizdulić, Petrović Večerina, Čargonja N., Stipić, Nastić, Đapić, Mikuličić.

Petak, 14.6.2019.
Natjecanje je otvorila Rječina A jutarnjom utakmicom. U odličnoj utakmici golovima Frana Babića, Dominika Lukežića i Nike Valića svladali su Halubjana sa 3-1.
Popodnevni dio posla Rječina A je obavila pobjedom od 1-0 protiv Interblocka iz Ljubljane. Mnoštvo šansi na strani Rječine, iskorištena samo ona Nike Valića za pobjednički gol. Interblock bez izrazitijih šansi osim one u zadnjim minutama utakmice kada je mogao kazniti promašaje Rječine. Srećom je napadač Interblocka neometan ispred gola Karla Rudara poslao loptu pored lijeve stative. Drugom pobjedom Rječina A je praktički osigurala prolazak u daljnju fazu natjecanja.
Rječina B se navečer u svom premijernom nastupu suprotstavila ekipi Zagreba B. U utakmici sa praktički jednim udarcem u okvir gola poražena je 0-1. Ostaje žal što tu nije osvojen barem jedan bod. Pamtimo ubacivanje Bartola Nastića u zadnjim sekundama utakmice, ubačena lopta u srce kaznenog prostora odbija se od travnjaka i odlazi nekoliko centimetara iznad grede.
U svojoj drugoj utakmici te večeri protiv momčadi Torette ipak nisu imali šanse. Uvjerljiv poraz od 0-4 nije ostavio nikakvu nadu u mogućnost prolaska u osminu finala.

Subota, 15.6.2019.
U drugi dan natjecanja opet je prva krenula Rječina A. Protivnik je bila odlična momčad Kustošije koja je u ovom susretu bila nešto bolji i aktivniji protivnik. No jaki defanzivni blok Rječine predvođen neprelaznima Pešćicom i Marčeljom nije dozvolio nikakva iznenađenja. Rezultatom od 0-0 u stilu talijanskih momčadi Rječina A je osigurala prvo mjesto u skupini i osminu finala.
Momčad Rječine B je u svom završnom susretu dala sve od sebe, no protivnik je bio prejak. Iako je na samom kraju utakmice i golman Veličić bio ispred suparničkih vratiju i lopta se nekoliko puta šetala po samoj gol crti, momčad Rječine ipak nije uspjela postići počasni pogodak. Porazom od 0-5 se oprostila od daljnjeg natjecanja.

Nedjelja, 16.6.2019.
U osmini finala Rječina A ponovno se namjerila se na ligaškog rivala, momčad Torette. Iako uz dozu opreza i poštovanja prema suparniku, na tribinama se već kombiniralo kako u četvrtfinalu idemo na momčad Rijeke. I kako to obično biva, opet se ponovila priča o ražnju, zecu i šumi. Već na samom početku utakmice bilo je vidljivo da ovo nije naš dan. Rano vodstvo Torette i njihova bolja igra tijekom cijelog susreta nisu pružili nikakvu šansu indisponiranoj momčadi Rječine. Bez ijednog raspoloženog igrača bolje od poraza 0-2 nije moglo. Nije preostalo ništa drugo nego pružiti ruku danas boljem protivniku.

Premda su i igrači i Dive ribe bili lagano razočarani nakon nastupa, mišljenja smo da treba čestitati dečkima na nastupu.
Još jedan turnir na kojem je ostvaren plasman u osminu finala, još jedan turnir na kojem su svi igrači dobili iskustvo nekoliko utakmica više u nogama. I treba im svakako čestitati na igranju i trudu po onakvoj sparini i vrućini.
Sada slijedi priprema za Sarajevo i lagano završavanje najuspješnije sezone koju je ova generacija odigrala.

Turnir za 2009. godište je inače osvojila momčad HNK Hajduk, a sve rezultate te naše strijelce i igrače koji su sudjelovali na turniru možete pronaći na našoj stranici OVDJE.

© 2017- Dive Ribe by RS