Crikvenica, 28.09.2019. - 2. kolo

28.09.2019.

Susretom u Crikvenici nastavljeno je natjecanje u ligi morčića.
Prijeteći oblaci nisu smetali roditeljima naših malih nogometaša, mnogobrojna dražička ekspedicija zaposjela je tribine stadiona na Dubračini. Naravno, očekivanja su kao i uvijek velika, gostujuće pobjede bile bi melem na ranu prošlotjednih poraza u obje kategorije.
Kao i obično, prvi su na teren istrčali mlađi morčići. Krenuli su u utakmicu čvrsto i uvjerljivo te su na poluvremenu imali sigurno vodstvo od 0-2, strijelci su bili Smiljan i Mikuličić. U nastavku su povećali prednost drugim pogotkom Smiljana, no nakon toga su se malo opustili. Dozvolili su domaćinu da prenese igru na njihovu polovicu, što je rezultiralo smanjenjem vodstva na 2-3. Ipak, smogli su snage sačuvati svoju mrežu i sačuvati pobjedu do kraja utakmice te nose u Dražice vrijedna tri boda.
Njihovi stariji prijatelji nisu pak domaćinu pružili ni trunku nade u pozitivan ishod. Trupe trenera Forgića ozbiljno su shvatile današnji zadatak te su dominirali tijekom cijele utakmice. Vratari Veličić i Rudar su uz nekoliko rutinskih intervencija bili uglavnom u ulozi promatrača.
U današnji susret trener je krenuo u standardnoj formaciji 3-1-3. Na teren je istrčao slijedeći sastav:
Veličić - Sudan, Babić, Marčelja - Čargonja F. - Nastić, Valić, Lukežić.
Naravno da su priliku dobili i ostali igrači, još su igrali Rudar, Čargonja N., Pešćica, Đapić, Petrović Večerina i Macuka
Već u prvoj minuti Niko Valić je dao do znanja da s Rječinom nema danas šale, 0-1 za goste.
Drugi pogodak djelo je Frana Čargonje koji je primirio loptu ispred protivničkog gola i lijepo je plasirao u lijevi vratarev kut.
Jedinu priliku Crikvenica je imala u 10. minuti, no lopta je prošla pored gola.
Dominacija gostiju se i dalje nastavlja. U 16. minuti udarac iz kuta izvodi Marčelja, lopta dolazi do Nike Čargonje čiji udarac završava pored gola. No već dvije minute kasnije rezultat je 0-3. Tony Macuka sa desne strane lijepo pronalazi Niku Valića koji ispred gola ne griješi i postiže drugi pogodak na današnjoj utakmici.
Na 0-4 povisio je Sudan. Loptu je primio na svojoj polovici, riješio se dvojice pratitelja te se sjurio prema golu domaćih i zatresao mrežu.
S tim rezultatom se otišlo na odmor.
U drugom dijelu igra se malo umrtvila, no Rječina je i dalje dominantna.
U 30. minuti tako bilježimo stativu Sudana, a 5 minuta kasnije fini ubačaj Babića s desne strane ne uspijevaju iskoristiti niti Sudan niti Đapić ispred gola domaćih.
U 36. minuti Sudan ipak postiže svoj drugi pogodak, Rječina vodi 0-5.
Do kraja bilježimo još udarce Nastića i Babića pored gola, te pogodak Lea Marčelje za konačni rezultat 0-6. Uvjerljiva pobjeda i prva tri boda u novoj sezoni.
Valja spomenuti i navijačku skupinu Dive ribe, koji su opet u velikom broju došli na ovo gostovanje. Ipak, mora se reći da pamtimo i bolja izdanja ove grupe kada je navijanje u pitanju. Vidljiv je izostanak prvih navijačkih violina, navijanja osim sporadičnih uzvika i komentara nije niti bilo. Vrijedan spomena bio je jedino pokušaj izvjesne K.Č., koja je pokušala u jednom trenutku povesti navijanje koje na žalost tribina nije prihvatila.
Nadamo se samo da ovdje nije riječ o kakvom bojkotu. Do vašeg izvjestitelja nisu došle nikakve vijesti o sukobu između kluba i navijača, tako da se nadamo da je ipak samo riječ o privremenoj indisponiranosti Divih riba.

© 2017- Dive Ribe by RS