Dražice, 19.10.2019. - 5. kolo - Rječina - Krk 5:0

19.10.2019.

Stadion NK Rječina - Dražice. Gledatelja: 50
Sudac: Kristian Rudar
Strijelci: 1:0 Sudan (18), 2:0 Lukežić (26), 3:0 Babić (36), 4:0 Lukežić (48), 5:0 autogol (50),
RJEČINA: Rudar- Macuka, Babić, Marčelja - Čargonja F. , Valić- Sudan, Nastić

Još su igrali: Veličić, Pešćica, Čargonja N., Čargonja I., Lukežić, Petrović Večerina, Radi


Tmurno i kišno vrijeme u Dražicama nije spriječilo brojne gledatelje da se pojave na tribinama. Ništa neobično, Dive ribe se na tribinama na kiši ionako osjećaju kao ribe u vodi.
Današnje nogometno prijepodne krenulo je u 9:30 utakmicom mlađih morčića. Domaćin je potopio goste sa Krka 10-2. Peterostruki strijelac bio je Matteo Pavia, dva gola dodao je Luka Novaković, a svoj doprinos sa po jednim golom su još dali Roni Mikuličić, Adrian Radetić i Marko Marčelja.
U 10:30 smjena na tribinama i na terenu. Novi akteri zauzimaju startne pozicije. Na tribinama uobičajeni raspored, ribe u formaciji 1 s trubom- svi ostali.
Na terenu je pak došlo do male promjene. Iskusniji promatrač je mogao uočiti novu formaciju 3-2-2 koju je danas odlučio koristiti trener Forgić. Dodatni igrač na sredini terena mogao bi se pokazati vrlo korisnim, pogotovo protiv jačih momčadi.
Domaćin je utakmicu krenuo prilično rezervirano. Krk je čak mogao i povesti u 6. minuti, no dobar udarac gostiju je sjajnom paradom neutralizirao Karlo Rudar.
Nakon toga Rječina ipak ubacuje u višu brzinu. Već nekoliko minuta kasnije Babić trese gredu, a udarac Sudana završava u naručju gostujućega vratara.
Ipak, u sljedećem napadu Valić lansira u kontru Sudana koji sam izlazi ispred vratara Krka i mirno pored njega šalje loptu u mrežu. 1-0.
Do kraja poluvremena Rječina preuzima terensku inicijativu, no bez izglednijih prilika. Možemo spomenuti tek udarac Frana Čargonje na povratnu loptu Nastića koji prolazi pored gola.
Drugi dio krenuo je efikasno od samog početka.
Već u 26. minuti Rječina je povela sa 2-0. Lukežić prima loptu na lijevoj strani, izlazi sam pred golmana i mirno plasira loptu u mrežu. Odmah potom bilježimo još nekoliko prilika. Udarac Sudana golman gostiju brani. U sljedećem napadu ubačaj istog igrača završava u gužvi ispred gola, Valić prosljeđuje loptu za Radija, no golman gostiju je za dijelić sekunde brži.
Prilike se i dalje redaju, Valić u 29. minuti šalje loptu pored gola, a Lukežić u 33.minuti nakon brzog kontra napada pogađa vratnicu.
U 36. minuti domaći ipak povećavaju vodstvo. Prodor Sudana po desnoj strani, visok ubačaj na Babića koji nimalo jednostavnu loptu glavom šalje pored nemoćnog vratara u gol za 3-0.
Nekoliko minuta kasnije ubačaj Petrovića Večerine dolazi do Lukežića koji puca pored gola.
I kad je izgledalo da će utakmica završiti 3-0, Rječina u samom finišu postiže još dva pogotka.
3 minute prije kraja Pešćica s desne strane šalje oštru loptu pred gol, Lukežić sa nekoliko metara ne griješi za 4-0.
Isti igrač minutu potom gađa spojnicu, da bi u zadnjoj minuti Fran Čargonja nakon prodora po desnoj strani uputio oštar ubačaj pred gol, a gostujući igrač skreće loptu u vlastitu mrežu za konačnih 5-0.
Povratak pobjedama, igra u usponu, nove taktičke varijante, mnoštvo golova..., što bi bilo koji nogometni zaljubljenik na tribinama mogao više poželjeti? I kao što smo obećali, udarna postava Divih riba na naslovnoj fotografiji!

© 2017- Dive Ribe by RS