Rijeka, 26.10.2019. - 6. kolo - Doker - Rječina 0:7

26.10.2019.

Krasan dan u Rijeci, kao stvoren za utakmice lige morčića.
Na igralištu "Robert Komen" snage su odmjerile ekipe Dokera i Rječine.
Na teren su po običaju prvi istrčali mlađi morčići. Prema izjavama očevidaca, Rječina je golovima Mikuličića i dvama pogocima Pavie povela sa 0:3. Sve ukazivalo na to da tri boda idu u Dražice, no domaćin je napravio potpuni preokret te na kraju slavio s 5:3.
No zato su njihovi stariji kolege protutnjale bivšim "Ininim" igralištem i sa 0:7 deklasirali domaćina.
Nije ni slutilo na dobro za Doker s obzirom da smo prije početka utakmice načuli razgovor domaćeg trenera sa igračima u kojem se ispostavilo da se danas prvi puta vide!
Rječina je u utakmicu ušla u sastavu:
Rudar-Petrović Večerina, Babić, Marčelja-Valić, Čargonja F.-Sudan, Lukežić.
Još su igrali:
Veličić, Macuka, Pešćica, Nastić, Radi, Đapić, Čargonja I. i Čargonja N.

Rječina je od samog početka zagospodarila terenom. Već u prvoj minuti Fran Čargonja je uputio udarac, no lopta je otišla pored gola. U 4. minuti udarac je okušao i Valić, no također bez uspjeha.
U 6. minuti bilježimo još jedan udarac Frana Čargonje, ovjekovječen i kamerom vašeg izvjestitelja:



Udarac je okušao i Babić u 8. minuti iz velike udaljenosti, no također preko gola.
U 10. minuti gosti su ipak okrunili svoju prednost, strijelac za 0-1 je bio Sudan. Na žalost, kamera je uhvatila samo trenutak kada se lopta zakoprcala u mreži:



U 12. minuti još jedan pokušaj Valića:



U 13. minuti Valić visokom loptom traži Sudana čiji pokušaj voleja lijevom nogom odlazi pored gola:



U 16. minuti Petrović Večerina šalje loptu za Sudana pred gol, no napadač gostiju je za malo prekratak:



U 19. minuti Valić pronalazi Marčelju na lijevom krilu, on šalje idealnu loptu pred gol, no Sudan umjesto glavom ide nogom na loptu:



Unatoč velikoj premoći i mnoštvu prilika, na odmor se odlazi s minimalnim vodstvom Rječine.
No zato se špina otvorila u drugom poluvremenu.
Već na samom otvaranju akcija Lukežića koji ubacuje loptu pred gol, lopta dolazi do Nastića koji ju smireno šalje u nebranjenu mrežu za 0-2:



U 27. minuti Sudan s desne strane izvrsno pronalazi Lukežića koji loptu šalje preko grede:



Odmah potom udarac ponovno oprobava Babić, no lopta ide pored vratiju:



Na istom igraču je u sljedećem napadu napravljen prekršaj:



Slobodan udarac sjajno izvodi Marčelja, i to je 0-3:



Dvije minute kasnije već je 0-4. Loptu u kazneni prostor šalje Nastić, Đapić rutinski propušta loptu kroz noge, a Radi završava akciju na najbolji mogući način:



U 34. minuti dugačka akcija Rječine. Domaći ispucavaju loptu, no samo do Ivana Čargonje koji je vraća natrag u kazneni prostor. Babić glavom pronalazi Radija koji se sjajno snalazi ispred domaćeg vratara i šalje loptu u mrežu za 0-5:



Dvije minute kasnije dobru igru danas pogotkom je okrunio i Đapić, najbolje se snalazi u gužvi ispred gola Dokera za 0-6:



U 39. minuti bilježimo i jednu priliku domaćina, no Veličić je na mjestu. Odmah u sljedećem napadu Nastićev udarac vratar domaćih skreće u vratnicu:



Naše kamere zabilježile su još i udarac Ivana Čargonje u 45 minuti:



I pred sam kraj bilježimo možda i najljepšu akciju na utakmici. Sudan se sjurio po desnom boku, na gol liniji poslao jednog igrača po burek, ušao u kazneni prostor, poslao drugog igrača po jogurt i na kraju na pladnju poslužio Nastića koji još jednom hladnokrvno pogađa mrežu za konačnih 0-7!



Uvjerljiva pobjeda pulena trenera Forgića, koji je na ovoj utakmici imao priliku isprobati nekoliko taktičkih varijanti i sve igrače koji su mu na dispoziciji.
Dive ribe danas nećemo previše spominjati, navijači gostiju današnju su utakmicu iskoristili za uživanje u lijepom vremenu i mirno gledanje nogometne predstave, a ne za navijanje.

© 2017- Dive Ribe by RS