Nova sezona 2020./21. - postali smo mlađi pioniri

16.08.2020.

Nakon gotovo pola godine pauze, nekadašnji stariji morčići, a sada mlađi pioniri, krenuli su ovaj tjedan sa treninzima. Prijelaz u novu uzrasnu kategoriju za 2009. godište donio je spajanje sa igračima rođenim 2008. godine, kao i novog trenera.
Svoje nekadašnje pulene i nazočne roditelje na prvom treningu pozdravio je i dosadašnji trener Toni Forgić. Emotivnim govorom oprostio se od njih ustvrdivši kako od sada postaje njihov naveći navijač, te je komandnu palicu predao u ruke njihovog novog trenera. Kristijan Bura je strateg koji će voditi ovu generaciju u nove pobjede!
Iako nepotpunog rostera - sezona godišnjih odmora još traje - danas je odigrana i prva trening utakmica u novom sastavu. Na igralištu Brnasi na Viškovu protivnik je bila ekipa Halubjana.
Prvih 20 minuta ekipa Rječina je na svježinu odigrala vrlo dobro. Domaćin nije imao rješenja za organiziranu obranu Rječine, a niti za sjajnu dubinsku loptu Tonija Macuke koja je presjekla obranu na pola i već nadaleko poznatu brzinu Dominika Lukežića koji sam izbija pred golmana i hladnokrvno dovodi goste u vodstvo od 0-1.
Već nakon prve pauze, u sljedećih 15 minuta bio je vidljiv pad u igri gostiju. Halubjan preuzima konce igre, njihovi igrači imaju više kondicije i lakše podnose veliku vrućinu. Ipak, Rječina uspjeva braniti svoje vodstvo, uz poneku prijetnju preko raspoloženog Lukežića. Na početku zadnje četvrtine utakmice Rječina dolazi i do drugog pogotka, strijelac je Fran Babić sjajnim udarcem iz daljine. No Halubjan je i dalje bolji, već nakon par minuta smanjuje na 1-2. Domaćin je premoćan te se prilike ispred gola gostiju redaju kao na pokretnoj traci. Igrači Rječine ostali su potpuno bez snage. Domaći postižu još dva pogotka i prelaze u vodstvo, a golman gostiju i malo sreće razlog su da nisu primili još koji pogodak.
Pred sam kraj utakmice gosti su uspjeli prenijeti igru na polovicu Halubjana i izjednačiti. Udarac Jakova Sudana s desne strane golman domaćih nije uspio kvalitetno smiriti te je sa loptom završio u golu. Naknadna provjera iz VAR sobe potvrdila je da je lopta punim obujmom prešla gol liniju te sudac nije imao izbora nego pokazati na centar. Ubrzo nakon toga označio je i kraj utakmice.
Danas su za Rječinu nastupili: David Šimac, Leon Ban, Loris Bončić, Luka Juretić, Lovro Juretić, Tony Macuka, Fran Babić, Leo Marčelja, Ivan Petrović Večerina, Jakov Sudan i Dominik Lukežić.
Naravno da su utakmici uz poštivanje socijalne distance i epidemioloških preporuka stožera prisustvovale i Dive ribe. Doduše, bez svoje ultras frakcije i dugogodišnjeg vođe navijanja N.Č.-a, pa je atmosfera ipak bila nešto mirnija no što smo navikli.

© 2017- Dive Ribe by RS