Lokve, 13.09.2020. - 1. kolo - Risnjak - Rječina 0:4

14.09.2020.

Utakmicom u Lokvama mlađi pioniri Rječine otvorili su natjecanje u novoj sezoni 1. županijske omladinske lige. Izabranici trenera Bure su na krticama izrovan teren istrčali na krilima optimizma nakon uspješne generalke koju su u petak odigrali protiv vršnjaka iz Kostrene. Pobjeda od 2-0 ubrizgala je potrebnu dozu samopouzdanja pred početak sezone.
U prvim minutama današnje utakmice Risnjak nije bio nimalo bezopasan. U nekoliko navrata izlazili su pred gol gostiju, čak i pogodili okvir gola. No nakon što ih je i sreća malo pomazila, Rječina preuzima inicijativu.
U 5. minuti bilježimo udarac Babića koji u posljednji čas blokira domaći obrambeni igrač.



U 8. minuti gosti dolaze do prednosti. Sudan je prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu, u gužvi se najbolje snalazi Lukežić i iz blizine postiže pogodak za 0-1.



U 14. minuti već je 0-2. Raspoloženi Lukežić je enigma za obranu domaćina, poput brzog vlaka prolazi po lijevom boku i kirurški precizno šalje loptu u suprotni kut za povećanje vodstva Rječine.



Naš kamerman je u 16. minuti zabilježio i korner gostiju. Babić na povratnu loptu Macuke ubacuje loptu pred gol, no nitko od gostujućih napadača nije uspio reagirati na najbolji način.



No već u sljedećoj minuti su bili uspješni. Ubačaj Marčelje s lijeve strane domaći obrambeni igrač skreće glavom pred vlastiti gol, a tamo se najbolje snalazi Sudan koji iz blizine poentira za 0-3.



U 19. minuti moglo je biti i 0-4. Prekršaj domaćih na rubu kaznenog prostora s lijeve strane. Slobodni udarac izvodi Lukežić, ubacuje loptu na peterac gdje je obrambeni igrač domaćih šalje u vlastitu mrežu. No nakon intervencije iz VAR sobe gol je ipak poništen zbog zaleđa Pešćice. Procijenite sami, naše kamere su uhvatile i taj trenutak.



Uzbudljivo prvo poluvrijeme, nadmoćna Rječina. Risnjak sporadičnim pokušajima ipak nije uspio ozbiljnije zaprijetiti.

U nastavku nešto mirnija igra jednih i drugih. Domaćin ravnopravniji nego u prvom dijelu, ali ipak Rječina vrlo brzo povećava prednost.
U 4. minuti Babić krasno proigrava Sudana koji izbija sam pred vrata Risnjaka i pored vratara postiže pogodak za 0-4.



Nakon toga gosti spuštaju nogu sa papučice gasa, igra se odvija između dva šesnaesterca. Jedina šansa Rječine koju smo još zabilježili u nastavku je snažan udarac Bončića malo preko vratiju u 13. minuti.



Risnjak je najbliže postizanju počasnog pogotka bio u 16. minuti nastavka, no na udarac iz blizine domaćeg napadača sjajno reagira golman Rudar. Odbijenu loptu domaći igrač šalje preko gola.

Na današnjoj utakmici su pod dirigentskom palicom trenera Kristijana Bure za Rječinu nastupili: Karlo Rudar, Antonio Veličić, Ivan Vasić, Ivan Čargonja, Leo Marčelja, Florian Radi, Loris Bončić, Lucian Pešćica, Fran Babić, Dominik Lukežić, Jakov Sudan, David Šimac, Tony Macuka, Leon Ban, Lovro Juretić.
Utakmici pod jelama igrališta u Lokvama nazočile su naravno i brojne Dive ribe, koje su sa zadovoljstvom pozdravile prvu pobjedu svojih ljubimaca. Ove sezone jedan dio navijač(ic)a borit će se sa konceptom zaleđa, no vaš izvjestitelj je siguran da će se i ta prepreka uspješno savladati!

© 2017- Dive Ribe by RS