Dražice, 20.09.2020. - 2. kolo(mlađi pioniri) - Rječina - Draga 2:0

22.09.2020.

Lijepo i sunčano vrijeme dočekalo je gledatelje na igralištu u Dražicama koji su došli popratiti utakmicu 2. kola 1. županijske omladinske lige između Rječine i Drage.
Rječina je na teren istrčala bez neizostavnog člana prve postave Frana Babića, zbog manjih zdravstvenih problema započeo je utakmicu na klupi. Trener Bura je u utakmicu krenuo u sljedećoj formaciji:



Osim njih, danas su još nastupili i Čargonja, Macuka, Radi, Ban, Šimac, Veličić i Babić koji je ipak smogao snage odigrati drugo poluvrijeme.
Rječina je dobro ušla u utakmicu, dominirala je terenom, ali prvo poluvrijeme je ipak završilo bez pogodaka.
Prilika nije nedostajalo. U 5. minuti Juretić je nakon kornera s lijeve strane loptu ubacio pred gol, no Bončić nije uspio glavom zahvatiti loptu.
U 7. minuti ponovno korner s lijeve strane. Lopta ubačena pred gol paralelno s gol linijom, no nitko je od domaćih napadača ne uspijeva ugurati u mrežu.
U 10. minuti najveća prilika domaćih, udarac Lukežića s lijeve strane pogađa stativu.
U 14. minuti povratna lopta Reljca za Bončića no njegov udarac završava preko vratnice. Nekoliko minuta kasnije i gosti imaju priliku iz slobodnog udaraca, no lopta odlazi pored lijeve stative golmana Rudara.
U 19. minuti dva puta je gostima zaprijetio Sudan, prvi udarac s lijeve strane, loše zahvaća loptu koja odlazi pored gola. Odmah potom u sljedećoj akciji oslobodio se pratnje i uputio dobar udarac, no golman gostiju otklonio je opasnost.


U 21. minuti udarac je ponovno oprobao Bončić, no lopta odlazi pored gola.
Minutu potom još jedna lijepa prilika. Dobar ubačaj s desne strane pronalazi Bončića koji glavom šalje loptu preko gola.


U 25. minuti još jedan dobar ubačaj s lijeve domaći igrači ne uspijevaju ubaciti u mrežu.


Minutu poslije udarac iz kuta za Rječinu izvodi Šalov, lijepo pronalazi Pešćicu koji loptu glavom ne uspijeva zahvatiti kako bi htio.


Do kraja poluvremena pritisak i dalje traje, domaći izvode još dva kornera s lijeve strane, no obrana Drage na čelu sa svojim golmanom otklanja opasnost. U zadnjoj minuti bilježimo i slobodan udarac Juretića gotovo s centra igrališta, lopta je lak plijen za gostujućeg vratara.


Pritisak se nastavlja i u drugom poluvremenu, igra se odvija na polovici gostiju. Tako u 37. minuti bilježimo još jednu stativu, ovoga puta pogađa je Sudan.


No obrana Drage ipak je poklekla u sljedećoj minuti. Dugi napad Rječine, vratar gostiju brani prvi udarac. Na odbijenu loptu natrčava Šalov čiji udarac iz daljine gostujući vratar umalo brani, no lopta mu se ipak izmigoljila iz ruku i zakoprcala u mreži. 1-0!


Dvije minute kasnije već je 2-0. Lopta je ubačena s desne strane pred gol, kriva procjena gostujućeg vratara te Sudan neometan prima loptu i šalje je u nebranjenu mrežu.


Do kraja utakmice Rječina je i dalje nadmoćna, ali reultat se više nije mijenjao. Zabilježili smo samo još nekoliko prilika. U 50. minuti kada je Sudan nakon prodora s desne strane stvorio priliku za udarac, ali i ovog puta lopta je prošla pored gola.



Gosti su imali najizgledniju priliku u 57. minuti kada se lopta upućena iz kosa s desne strane opasno prošetala ispred domaćih vratiju.


U 58. minuti dobru priliku je imao Radi, no njegov udarac prema nebranjenim vratima blokira obrambeni igrač.


Zadnju priliku na utakmici imao je Veličić, koji se nakon vratarske uloge odlučio oprobati i u ulozi napadača. Nakon lijepe akcije i ubačaja s desne strane njegov udarac glavom ipak nije pogodio metu.


Dobra igra Rječine i nova 3 boda za stopostotni učinak u prva dva kola, bez primljenog gola! Vjetar u jedrima optimizma dražičkog broda pred megdan s Pomorcem koji je zakazan sljedeće nedjelje u Kostreni.

© 2017- Dive Ribe by RS