Godišnja nagrada za najbolji kolektiv Općine Jelenje

26.09.2020.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Jelenje, održanoj 25. rujna 2020., povodom dana Općine Jelenje i svetkovine zaštitnika župe sv. Mihovila, nogometnom klubu „Rječina“ uručeno je priznanje najboljeg kolektiva za doprinos razvoju Općine Jelenje. Zasluženu nagradu u ime cjelokupnog kolektiva preuzeo je predsjednik Mauro Barčić u nazočnosti dvaju predstavnika kluba, tajnika i trenera Tonija Buterina i člana Upravnog odbora Mladena Silića.
Priznanje je stiglo u pravi čas kada u godini prepunoj izazova i prepreka uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 nogometni klub „Rječina“ slavi 60 godina od osnutka te 25 godina održavanja tradicionalnog memorijalnog nogometnog turnira „Bruno Ban“ – koji se organizira u čast tragično poginulom dječaku, tadašnjem članu mlađih pionira kluba. Na prijelazu iz sezone 2019./2020., uz pomoć Općine, sponzora i Nogometnog saveza Primorsko-goranske županije igralište u Dražicama pokriveno je automatskim navodnjavanjem, a realiziran je i projekt postavljanja umjetne trave na šljunčani prostor iza zapadnog gola sklopljen u suradnji s Općinom Jelenje i državnom Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Navedeni planovi i ciljevi kreirani su upravo iz razloga kako bi se svim igračima omogućili istovjetni uvjeti za rast i razvoj kroz „najvažniju sporednu stvar na svijetu“. Seniorska momčad, u već spomenutoj sezoni, po prvi je puta u svojoj povijesti igrala službenu utakmicu s drugoligašem. U utakmici 4. kola županijskog nogometnog kupa „Orijent 1919“ je teškom mukom izborio pobjedu nakon raspucavanja jedanaesteraca. Bez obzira na poraz tribine su ispunile očekivanja sportskog i društvenog imperativa očuvanja tradicijske i kulturne baštine kakva priliči unaprjeđenju male, ali za nepunih 5500 stanovnika – socijalno velike lokalne zajednice. K tome ide u prilog i nešto više od 150 članova od kojih je najveći fokus stavljen na one najmlađe: u klubu osim seniorske i juniorske momčadi djeluju još stariji pioniri, mlađi pioniri, stariji morčići, mlađi morčići te dvije skupine predtakmičara. Reprezentativnost kluba te predstavljanje lokalne zajednice diljem Hrvatske, ali i van granica lijepe naše, važna je komponenta kluba: nebrojena koračanja na tron mnogih turnira u državi i inozemstvu nastavila su se i u sezoni 2020./2021. gdje najveći dio ekipa omladinskog pogona kluba gravitira vrhu natjecateljske tablice s nadom da će tako i ostati. Nogometni klub „Rječina“ također jedan dio svojih aktivnosti posvećuje humanitarnim akcijama pomažući one kojima je pomoć najpotrebnija. Sudjelovali su tako u akciji Svi za Milu, ali i Pomoć za malog Maura Baraka, našeg dragog sumještanina koji boluje od rijetke i teške bolesti.
Nije ovo priznanje nogometnom klubu „Rječina“ isključivo sportskog karaktera: priznanje je ovo više instance koja povezuje cjelokupnu lokalnu zajednicu i društvo koje je čini – prijatelje kluba, simpatizere, sponzore, navijače, roditelje, igrače i trenere – doprinoseći tako razvoju i promociji Općine Jelenje.

Uprava NK „Rječina“
#1960. – 2020.#

© 2017- Dive Ribe by RS