Dražice, 03.10.2020. - 4. kolo (mlađi pioniri): Rječina- Lošinj 2:0

03.10.2020.

Tmurni oblaci i južina dočekali su mnogobrojne znatiželjnike koji su odlučili pogledati današnju utakmicu u Dražicama između Rječine i gostiju s Lošinja.
Sa sučevim zviždukom krenula je i kiša, no loše vrijeme nije omelo domaće igrače u ovosezonskom skupljanju bodova. Pao je još jedan protivnik bez ispaljenog metka, mreža mlađih pionira Rječine je i nakon treće odigrane utakmice ostala netaknuta!

Trupe trenera Bure su u utakmicu krenule u sastavu:

Rudar, Šalov, Marčelja, Juretić, Pešćica, Babić, Bončić, Lukežić, Sudan.

Još su igrali:

Vasić, Reljac, Čargonja, Macuka, Radi, Petrović Večerina, Ban, Šimac.

Domaćin je odmah od početka krenuo aktivnije u utakmicu. Već u 3. minuti Lukežić probija po lijevoj strani, odigrava za Babića koji poslužuje Bončića, no njegov udarac vratar gostiju odbija u korner. Igra se u uglavnom odvijala na polovici Lošinja, no bez izrazitijih prilika sve do 18. minute kada Rječina dolazi u prednost. Nakon akcije s desne strane lopta na rubu kaznenog prostora dolazi do Sudana koji s igračem na leđima šalje loptu pored nemoćnog vratara Lošinja za 1-0.




Nakon toga gosti preuzimaju inicijativu. Bilježimo i sjajnu rekaciju domaćeg vratara Rudara koji uklizavanjem ispred gostujućeg napadača otklanja opasnost po svoj gol.
U 22. minuti malo je i sreća pomazila domaćina. Lošinj izvodi 6 kornera za redom, a odmah nakon prvog gostujući napadač sjajnim udarcem glavom pogađa stativu. Ostale je domaća obrana na čelu sa danas vrlo raspoloženim Juretićem otklonila bez većih problema.
Nakon toga se Rječina oslobađa pritiska i ponovno preuzima inicijativu, no na odmor se odlazi s minimalnom prednošću.

U drugom dijelu nastavlja se u istom tonu. Rječina diktira tempo, Lošinj prijeti iz kornera.
Već u 33. minuti domaćin povećava prednost. Sjajna duga lopta Pešćice izbacuje Sudana u prostor, on uspijeva iskontrolirati loptu te upućuje udarac koji je vratar Lošinja uspio samo dotaknuti i skrenuti u gol za 2-0.




U 38. minuti korner s lijeve strane izvodi Babić, Pešćica pokušava u padu glavom ugroziti gol gostiju, no bez uspjeha.
U 40. minuti uigrana akcija domaćina. Babić izvodi slobodan udarac s desne strane, Pešćica glavom prebacuje loptu na drugu stativu gdje je Bončić uspijeva uputiti prema golu. Vratar brani, no lopta je prešla gol liniju. Ipak, sudac poništava pogodak zbog prekršaja na golmanu Lošinja. Prosudite sami:




Udarac iz daljine je oprobao i Juretić u 46. minuti, no golman krajnjim naporom odbija loptu preko gola.
U 49. minuti bilježimo još jednu dobru priliku domaćih. Obrana Rječine rješava još jedan problem na svojoj polovici. Loptu je na centru primio Lukežić te se poput munje sjurio prema protivničkom golu. U svom nastojanju da ugrozi protivnički gol otišao je mrvicu previše u stranu te je gostujući golman njegov udarac uspio odbiti u korner.
Od prigoda gostiju bilježimo samo još jedan udarac iz daljine koji je golman Rječine Vasić odbio u korner.
Nakon tri odigrane utakmice mlađi pioniri Rječine i dalje imaju stopostotan učinak i niti jedan primljeni pogodak! Sjajan ulazak u novu sezonu, vjerujemo da će u istom stilu nastaviti i sljedeće kolo na gostovanju kod Vihora iz Baške.


© 2017- Dive Ribe by RS