Dražice, 03.10.2020. - 4. kolo (pioniri) - Rječina - Lošinj 1:3

05.10.2020.

Pioniri Rječine doživljeli su prvi poraz ove sezone. Protivnik je bila uvijek nezgodna ekipa NK Lošinja. Rječina je krenula utakmicu u formaciji 4-4-2: na vratima je bio Jelić, zadnju liniju činili su Kosta, Kurelić, Bajrić i Zoretić, a vezni red Juretić, Žigo, Orešković i Petrović. Vrh napada predvodili su Reljac i Radi. Već u sedmoj minuti Lošinj je iskoristio veliku neopreznost obrane domaćina na teškom i natopljenom terenu i poveo 0:1. Ne malo nakon toga stvorila se je nepotrebna gužva u kaznenom prostoru Rječine u kojoj su se gostujući igrači iznenađujuće lako snašli i bacili Rječinu na koljena pogotkom za 0:2. S tim rezultatom otišlo se je na poluvrijeme.
Ne želeći se predati, nogometaši Rječine furiozno su krenuli u nastavak igre osjetivši da je rezultat još uvijek aktivan, iako su dva rana primljena pogotka pokazivali drugačiju sliku. Visok presing i nekoliko zicera dali su nadu domaćinima, no kako to u nogometu inače biva – kada ne zabiješ stopostotnu priliku, nedugo zatim primiš gol. Tako je i bilo. Lošinjani su iskoristili nalete Rječine i mirno čekali polukontru kojom su i došli do svog trećeg pogotka. Rječina je pokušavala smanjiti vodstvo i vratiti se u utakmicu, no odlične reakcije gostujućeg vratara i greda spašavali su Lošinjane. U 59. minuti Rječina preko Artona Radija ipak zabija za smanjenje vodstva na 1:3. S tim rezultatom gosti su zasluženo krenuli natrag na otok.
Kada bi domaćini spojili žustrinu i borbu koju su prikazali protiv Lošinja s nogometnim znanjem iz utakmica s Risnjakom i Dragom, tada bi nogometna igra bila itekako kompletnija. Do tog stadija ostaje još puno utakmica u nogama u kojima će se ta dva segmenta igre ispreplitati, s nadom da će što više ići „ruku pod ruku“.

© 2017- Dive Ribe by RS