Baška, 11.10.2020. - 5. kolo (pioniri): Vihor- Rječina 1:7

12.10.2020.

Posljednji sučev zvižduk utakmice mlađih pionira natjerao je nebo nad Baškom da zaplače nad premoćnom golijadom u režiji igrača Rječine koji su Burom nošeni s osam pogodaka napunili mrežu domaćina.
Nebo se otvorilo desetak minuta prije samog početka utakmice pionira, no to ih nije omelo da osvete domaći poraz protiv Lošinja. U nešto izmijenjenom sastavu, zbog opravdanih izostanaka pojedinaca, pioniri Rječine tražili su trobod kod do sad nepoznatog protivnika.
Iako bi mnogi u takvim okolnostima s oprezom ušli u utakmicu, Rječina je po pobjedu jurnula u napadačkoj formaciji 3-4-3. Za do sad nezamjenjivog Jelića na vratima trebala se je pronaći alternativa. Nesebično se ponudio Vukasović koji se žrtvovao u korist momčadi i stao među vratnice po prvi puta u službenoj utakmici i svoj posao odradio rutinski. Trojac obrambenih igrača činili su Svetić, Bajrić i Mikulić, a četvorku iz veznog reda Petrović, Kosta, Stjelja i Zoretić. U vrhu napada svoje su pogotke tražili Orešković, Radi i Ban.
Utakmica za goste nije mogla započeti bolje: već u prvoj minuti dubinska lopta pronašla je Kostu na krilu na čiju povratnu loptu natrčava Radi i efektno petom iza leđa postiže pogodak za 0:1.
Svega šest minuta kasnije, Orešković povisuje rezultat na 0:2. Opuštenost pionira Rječine osjetila se u 20 minuti kada su, osjetivši svoju nadmoć, zanemarili krilnog napadača koji je pobjegao obrani po lijevom krilu i prisilno fauliran kako bi se spriječio nastavak napada. Nažalost, taj slobodni udarac domaćina odsjeo je neobranjivo tik pod gredu Vukasovića na čijem mjestu u tom trenutku ne bi pomogli ni prvoligaški vratari. S rezultatom 1:2 Rječini voda dolazi do ušiju. U bukvalnom, ali i doslovnom smislu. S jednim jedinim napadom do sredine poluvremena domaćini su uspjeli postići pogodak, a teren je postajao sve teži i teži.
Kiša je neprestance padala, no nabujala Rječina pronašla je korito do Vihorova gola. U svega pet minuta gosti su postigli tri pogotka. Najprije je u 25 minuti Orešković izborio kazneni udarac kojeg realizira Radi, zatim efektno zabija Petrović – sada već specijaliziran za lobove (3 od 3) – a za odlazak na poluvrijeme rezultatom 1:5 zaslužan je ponovno Radi svojim prvim ovosezonskim hat-trickom.
U drugo poluvrijeme Rječina ulazi s tri svježa igrača. Grabar, Mrnjaus i Čobić zamijenili su Bana, Mikulića i Stjelju, a nedugo zatim Petrovića i Radija mijenjaju P. Juretić i Miftarević. Teren je postajao sve teži za igru, lopta se mogla neometano kretati isključivo po bočnim pozicijama koje su ostale donekle nepoplavljene. To su pioniri Rječine izvrsno prepoznali i iskoristili priliku prebaciti težište na dio terena na kojem se donekle mogla razviti igra postignuvši dva pogotka u režiji Čobića i Svetića koji su se najbolje snašli u šesnaestercu.
Kraj utakmice dočekan je s veseljem jednih i drugih prije nego što se nogometna igra pretvorila u vaterpolo. Ovi drugi imali su nešto više razloga za slavlje s obzirom na to da su se u Dražice iz Baške vratili s punim plijenom i nova 3 boda.

© 2017- Dive Ribe by RS