Dražice, 18.10.2020. - 6. kolo (mlađi pioniri): Rječina-Lovran 7:0

19.10.2020.

Zahuktali parni valjak iz Dražica nastavio je gaziti sve pred sobom!
Mreža mlađih pionira Rječine i nakon pete utakmice ostala je netaknuta. Na svoj konto dodali su nova 3 boda nakon uvjerljive pobjede nad Lovranom od 7-0.
Gosti iz Lovrana još su dobro i prošli, njihovim navijačima na tribinama nije preostalo ništa drugo nego tješiti se uz pjesme Duleta Jeličića i Battifiace. Prošetali su se malo po Kvarneru i odnijeli doma mrežu punu golova.
Trener Bura je za današnji susret pripremio sljedeću postavu:
Rudar-Šalov, Reljac, Juretić, Marčelja - Babić, Bončić, Lukežić - Sudan.
Još su nastupili: Vasić, Macuka, Petrović Večerina, Radi, Šimac, Veličić i Ban.
Domaći su od početka krenuli jako i već u 3. minuti dolaze u prednost. Lopta u kaznenom prostoru dolazi do Sudana koji prizemnim udarcem pogađa suprotni kut gola za 1-0.





Dvije minute kasnije bilježimo prodor Lukežića po lijevoj strani, na povratnoj lopti je Šalov, no njegov udarac završio je u naručju gostujućeg vratara.
U 7. minuti Lovran ima udarac iz kuta s desne strane, obrana Rječine s lakoćom otklanja opasnost. Loptu uzima Lukežić i odlično proigrava Sudana koji sa svoje polovice sam kreće prema golu Lovrana i efektnim lob udarcem dovodi Rječinu u prednost od 2-0. Gostujući navijači u ovoj situaciji su potpuno neopravdano tražili zaleđe, no naša snimka pokazuje da moraju obnoviti svoje poznavanje pravila nogometne igre.





Rječina i dalje ne posustaje. Nekoliko minuta kasnije korner s desne strane izvodi Lukežić, opet pronalazi Sudana čiji udarac glavom odlazi malo iznad vratnice.
Gosti samo povremeno prelaze na polovicu Rječine, no najveća prijetnja je poneki korner koji obrana Rječine rješava bez prevelike muke.
U 12. minuti bilježimo još jednu dobru priliku Sudana, no njegov udarac prolazi tik pored lijeve stative.
U 15. minuti Sudan se na korner liniji izborio za jednu loptu i uputio povratnu loptu za Šalova koji zbog velike gužve u šesnaestercu ipak ne uspijeva uputiti udarac prema golu.
Dvije minute kasnije još jedan od nebrojenih proboja Lukežića na lijevoj strani. Njegov centaršut obrana Lovrana odbija samo do Bončića čiji odličan udarac golman gostiju ipak uspijeva odbiti u korner. Lukežić je opet izvođač. Njegov ubačaj gostujući obrambeni igrač umalo šalje u vlastitu mrežu.
Korneri s desne strane se redaju jedan za drugim. Još jedan Lukežićev ubačaj pronalazi Juretića čiji udarac glavom još jednom brani golmana Lovrana.
I onda u 23. minuti Rječina povećava prednost. Sjajna lopta Babića opet je izbacila Sudana samog ispred gostujućeg vratara koji samo uspijeva dotaknuti loptu, ali ne i spriječiti neminovno. 3-0 i hat-trick Sudana na današnjoj utakmici!





Dvije minute kasnije slobodan udarac Babića golman Lovrana brani, a u sljedećem napadu bilježimo i jednu intervenciju golmana Rječine u prvom dijelu. Korner Lovrana s desne strane završava udarcem prema domaćem golu , no Rudar hvata loptu.
Minutu potom korner na drugoj strani, odbijena lopta dolazi do Marčelje, no njegov udarac iz daleka ne pronalazi metu.
Na odmor se odlazi s rezultatom 3-0 za Rječinu.
U nastavku domaći i dalje ne posustaju, u 32. minuti već je 4-0.
Nakon prodora Lukežića po lijevoj strani gostujuća obrana na kratko odbija loptu do istog igrača, on po sredini lijepo kombinira s Bončićem koji ga sjajno gura u priliku koja se ne propušta!





Minutu potom opet je Sudan u dobroj prilici, zaobilazi gostujućeg vratara, no odlazi previše u koso te njegov udarac pogađa vanjski dio mreže.
U 34. minuti opet je sve po lijevoj strani napravio Lukežić, obrana Lovrana ga uspijeva tek kratko omesti, taman toliko da udarac preuzme Sudan koji postiže svoj četvrti pogodak na utakmici. 5-0 za Rječinu.





U 43. minuti bilježimo još jednu veliku priliku. Reljac se na sredini lijepo oslobodio pratnje i proigrao Sudana koji sam izbija pred gol, no njegov udarac golman Lovrana ovoga puta ipak brani. Korner koji je uslijedio opet izvodi Lukežić, a udarac glavom Juretića za malo odlazi pored vratiju.
U sljedećem napadu već je 6-0. Sudan ispred gola upošljava Lukežića koji postiže svoj drugi današnji pogodak.





Točku na "i" današnje utakmice postavlja Babić fantastičnim pogotkom u 47. minuti. Šalov je nepropisno zaustavljen na 25m od gostujućeg gola. Loptu namješta Babić te silovitim i preciznim udarcem skida paučinu sa gola Lovrana.





Nakon toga Rječina je ipak spustila nogu s papučice gasa. Do kraja susreta bilježimo tek još po jedan udarac iz daljine Bončića i Babića, no u oba slučaja golman gostiju je bio siguran.
S današnjom petom pobjedom u nizu Rječina je nastavila sjajan ulazak u ovo prvenstvo. Pet utakmica, pet pobjeda i gol razlika 23:0.
Veliki test predstoji sljedećeg vikenda kada se ide na noge vodećoj momčadi Halubjana, no na muci se poznaju junaci!

© 2017- Dive Ribe by RS