Viškovo, 25.10.2020. - 7. kolo (mlađi pioniri) - Halubjan- Rječina 2:0

26.10.2020.

Mlađi pioniri Rječine doživjeli su prvi poraz u prvenstvu!
Vodeća ekipa lige Halubjan danas je pokazala više želje, energije i znanja i zasluženo odnijela 3 boda.
Trener Bura u utakmicu je poslao sljedeći sastav:
Vasić - Šalov, Juretić, Reljac, Marčelja - Babić, Bončić, Lukežić - Sudan.
Još su igrali: Rudar, Pešćica, Radi, Macuka, Šimac, Petrović Večerina, Veličić i Ban.
Sam ulazak u utakmicu pokazao je da su gostujući igrači malo impresionirani i da nisu na nivou na kojem smo ih navikli gledati. No to ovisi i o snazi protivnika, zna se da igraš koliko ti protivnik dozvoli.
Umjetna podloga na kojoj se odigrala današnja utakmica također nije bila od pomoći, upravo suprotno.
Halubjan je odmah u startu krenuo aktivnije. U 4. minuti se nakon jednog udarca domaćih stvorila velika gužva ispred gola Vasića. Lopta se šetala po kaznenom prostoru, neodlučna obrana Rječine nikako je nije uspjevala izbiti. Završni udarac domaćih prema golu se ipak odbija u korner, nakon kojega u padu glavom Pešćica ipak raščišćava situaciju.
Rječina pokušava dugim loptama doći do situacije za pogodak, ali u nekoliko navrata golman domaćih je brži.
U 9. minuti bilježimo i prvi udarac iz kuta Rječine, no ubačaj Babića nitko nije ispratio na drugoj stativi.
Dvije minute kasnije udarac Halubjana iz daljine Vasić odbija u korner.
U 15. minuti slobodni udarac uz lijevu aut liniju izvodi Babić, njegov ubačaj pronalazi Juretića, no obrana domaćih blokira njegov udarac prema golu.
Nakon toga se igra odvijala između dva šesnaesterca i bez izglednijih prilika.
Tek pred kraj poluvremena bilježimo dva slobodna udarca za domaće u opasnoj zoni, no izvođači nisu ozbiljno zaprijetili gostujućem vrataru.
Na odmor se odlazi bez golova, utakmica prava prvenstvena, uz tek laganu nadmoć domaćina.
U nastavak se kreće u sličnom ritmu, ali nakon 5 minuta hladan tuš za goste!
Udarac Halubjana s lijeve strane golman Rudar uspijeva tek na kratko odbiti, na loptu natrčava domaći napadač i dovodi Halubjan u prednost od 1-0.
Rječina kreće po brzo izjednačenje, ali osim kratkotrajnog pritiska ne uspijeva u svom naumu.
Najveću šansu imao je Sudan u 38. minuti. Između dva obrambena igrača i golmana uspio se izboriti za loptu, no u svemu tome je otišao do same gol linije, odakle praktički iz mrtvog kuta pogađa stativu!
Dvije minute kasnije vrijedi spomenuti i pokušaj Radija s lijeve strane, no njegov udarac prolazi pored gola.
Nakon toga Rječina kao da je nestala s terena. Igra se seli na gostujuću polovicu, Halubjan pritišće, ali za sada bez rezultata.
U 44. minuti ipak još jedna prilika Rječine. Ispred domaćeg šesnaesterca kombiniraju Sudan i Radi, na povratnoj lopti je Lukežić, no njegov udarac također ne pronalazi domaći gol.
I onda u 52. minuti Halubjan povećava prednost. Udarac Halubjana obrambeni igrači Rječine ne uspijevaju blokirati i lopta završava u mreži za 2-0.
Drugi pogodak domaćih bio je znak za Dive ribe da upale baklje u znak podrške svojim igračima, no ni to nije pomoglo.
Do kaja utakmice Rječina nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti domaćinu koji je bez većih problema sačuvao prednost i zasluženo pobjedio sa 2-0.
Nikakva tragedija za mlađe pionire Rječine. Kao što svi znamo, i porazi su sastavni dio igre, a svakako nije sramota izgubiti od vodeće ekipe. Nakon ovakvih poraza treba skupiti glave, izvući pouke i nastaviti vrijedno trenirati. Priliku da uzvrate svojim današnjim protivnicima imat će na proljeće.
Ukoliko nepredviđene okolnosti ne odrede drugačije, sljedeću utakmicu Rječina igra protiv Raba u Dražicama za dva tjedna. Sljedeći vikend je pauza zbog blagdana Svih svetih.
Na kraju ćemo spomenuti i gostujuću navijačku skupinu. Nakon dugo vremena ultrasi Divih riba konačno su uspjeli povesti organizirano navijanje danas vrlo brojnih gostujućih navijača. Ispočetka malo sramežljivo i neuigrano, ali kako je utakmica proticala sve bolje. Kulminacija je bila veličanstvena bakljada kakvu na Viškovu zasigurno dugo vremena nisu vidjeli. Nadajmo se da će Dive ribe nastaviti u tom smjeru.

© 2017- Dive Ribe by RS