Pioniri - Halubjan - Rječina 2:1, Rječina – Pomorac 6:2

02.11.2020.

Viškovo, 25.10.2020. - 7. kolo (pioniri) – Halubjan - Rječina 2:1
Dražice, 31.10.2020. - zaostala utakmica 3. kolo (pioniri) – Rječina – Pomorac 6:2


U 7. kolu 1. ŽOL pioniri Rječine putovali su na Viškovo gdje ih je dočekao lider prvenstva Halubjan. Izabranici Tonija Buterina na pomoćno igralište prekriveno umjetnom travom izašli su u sljedećem sastavu:
Jelić – Svetić, Kurelić, Bajrić, Zoretić – Petrović, E. Juretić, Žigo – Reljac, Orešković – Radi.
Još su igrali: Mrnjaus, Čobić, Grabar, Stjelja, P. Juretić.
Halubjan je poveo već u 12 minuti. Nakon snažnog udarca sa 16 metara i Jelićeve obrane lopta se odbila u noge Halubjanova napadača koji iz blizine nije imao težak posao s obzirom da ga igrači Rječine nisu ispratili po odbijenoj lopti. Rječina je pritiskala no nikako nije uspjela zabiti sve do 34. minute kada je u kaznenom prostoru srušen E. Juretić. Kazneni udarac izveo je Radi koji zabija svoj osmi pogodak i poravnava rezultat na 1:1. U drugom poluvremenu obje ekipe pokušavale su preuzeti vodstvo. Prvu veliku priliku imala je Rječina kada je Reljac izašao sam ispred vratara koji ga je pročitao i sačuvao rezultat sve do 62. minute. Tada je Halubjanov krilni igrač nanizao četiri igrača Rječine i zabio za konačan rezultat 2:1.
Ostaje gorak nedjeljni okus u kojem su i mlađi i stariji pioniri prokockali vrh tablice da bi već u subotu, uoči blagdana Svih svetih pioniri imali priliku za ponovnim prikupljanjem bodova u zaostaloj utakmici 3. kola protiv Pomorca 1921.
Već spomenutu zaostalu utamicu 3. kola 1.ŽOL pioniri su jedva dočekali sa željom iskupljenja za poraz protiv Halubjana. Rječina je na stadion u Dražicama istrčala u sljedećem sastavu: između vratnica bio je Jelić, zadnju liniju činili su Kosta, Kurelić, Svetić i Reljac, u veznom redu bili su Žigo, Juretić, Petrović i Zoretić, a u vrhu napada Radi i Orešković. Rječina je povela u 25. minuti kada se nakon ubačaja iz kuta najbolje snašao Kurelić i poentirao za 1:0 vodstvo Rječine. Samo 3 minute nakon toga iz slobodnog udarca Petrović zabija za 2:0.
Na novo povećanje vodstva čekalo se svega 2 minute. Zoretić je izašao sam na vratara i pucao mu kroz noge za 3:0. Ono što je Rječinu koštalo bodova protiv Lošinja, upravo je bilo kobno za Kostrenjane – tri brza pogotka u kojima se gosti nisu najbolje snašli činila su se nedostižna. Pomorac je do kraja poluvremena uspio smanjiti vodstvo na 3:1 pobudivši nadu za mogući povratak u utakmicu. Zbog prevelike želje za rezultatskim izjednačenjem Pomorac je navalio, no time i pustio previše prostora za domaćine koji su to dobro iskoristili.
Nakon nekoliko driblinga Orešković je sa 16 metara opalio iz okreta pogodivši malu mrežicu za povećanje vodstva na 4:1. Orešković se i drugi put upisao u strijelce, realiziravši kazneni udarac nakon igranja rukom protivničkog igrača u kaznenom prostoru. U 56. minuti Žigo postiže gol za 6:1 i na taj način potvrđuje pobjedu. Pomorac je ipak u 60. minuti postigao počasni pogodak za konačni rezultat u korist domaćina 6:2.
Pobjedu protiv Pomorca trener i igrači posvećuju bivšem članu kluba i suigraču Luki Vukasoviću, kojeg su životne okolnosti navele u Slavoniju gdje će nastaviti graditi svoj životni i nogometni put.
Nadamo se da Rječina ovom golijadom protiv Pomorca nije potrošila svu municiju i da su sačuvali sredstva za 8. kolo kada u Dražicama gostuje Rab.

© 2017- Dive Ribe by RS