Dražice, 08.11.2020. - 8. kolo (mlađi pioniri) - Rječina - Rab 1:0

08.11.2020.

Odlukom Stožera civilne zaštite i Nogometnog saveza Primorsko-goranske županije, današnja utakmica mlađih pionira prvi puta se odigrala bez prisustva navijača.
Nekolicini najsnalažljivijih za prvu ruku je poslužila skela koja je osvanula na ulazu na igralište NK Rječine, a ostali su nisu imali izbora nego otići na ispijanje kavice na sunčane terase dražičkih kafića kada je klupski oružar i COVID redar Božo nemilosrdno ispraznio prostor oko igrališta. Koliko je uspješan bio u izvršavanju svoje zadaće govori i činjenica da je i predsjednik kluba bio primoran tražiti alternativne pozicije.
Srećom, novinarske akreditacije su i dalje važeće pa je vaš izvjestitelj imao priliku odgledati utakmicu iz novinarske lože.
Trener Bura je u današnji susret poslao sljedeću postavu:

Rudar - Šalov, Pešćica, Juretić, Marčelja - Babić, Bončić, Lukežić - Sudan.
Još su igrali: Vasić, Radi, Reljac, Macuka, Šimac, Veličić, Petrović Večerina.

Rječina se odmah od početka postavila kao aktivniji takmac te se većim dijelom prvog dijela igra odvijala na polovici gostiju. Koliko su domaći bili premoćni govori činjenica da nismo zabilježili niti jednu ozbiljniju intervenciju vratara Rudara.
Rječina je zaprijetila već u 3. minuti, ubačaj Šalova sa desne strane pronalazi Sudana ispred gola, no njegov udarac je bio lak plijen za gostujućeg vratara.
Dvije minute kasnije Sudan je opet u velikoj prilici, sam izbija pred vratara Raba, no ovaj nogom sprječava pogodak.
Domaćin i dalje pritišće, izvodi nekoliko udaraca iz kuta, no bez većih prigoda.
U 10. minuti dobar ubačaj Marčelje s lijeve strane prolazi kroz srce gostujuće obrane, no Lukežić na drugoj vratnici ne uspijeva iskontrolirati loptu.
I onda u 12. minuti Rječina dolazi u prednost. Udarac iz kuta s lijeve strane odlično izvodi Babić, lopta se odbija od igrača Raba u vlastiti gol za 1-0.






Dvije minute kasnije korner s desne strane, Lukežić pronalazi Bončića, no njegov udarac blokira obrana gostiju.
Korneri se redaju i dalje, u 16. minuti ubačaj Babića pronalazi Sudana, ali njegov udarac glavom prolazi malo pored vratiju.
U 20. minuti Babić je prošao dvojicu čuvara te se pokušao izboriti za udarac, no njegov pokušaj je blokiran.
Minutu kasnije Sudan se probio do same gol aut linije odakle je pokušao uposliti Radija, no i taj pokušaj je izbačen u korner.
U 23. minuti bilježimo i udarac iz kuta gostiju, u gužvi lopta udara Juretića u ruku, no sudac je bio blizu i procjenjuje da je ruka uz tijelo. U odličnoj kontri koja je usljedila Radi sjajnom dugom loptom lansira Sudana u prostor, on se oslobađa dvojice čuvara, no treći mu u posljednji tren skida loptu s noge.
Dvije minute kasnije Babić šalje još jednu loptu sa svoje polovice prema Sudanu, on se s centra sjurio prema golu gostiju i uputio udarac koji gostujući vratar krajnjim naporom odbija, a onda u posljednji čas na samoj gol liniji i hvata loptu.
U posljednjoj minuti prvog dijela zabilježili smo još i slobodan udarac Šalova sa desne strane, no i taj udarac je prošao pored vratiju.
U nastavku se dominacija Rječine nastavlja, ali bez promjene rezultata. kako je vrijeme proticalo, i gosti su sve češće dolazili na polovicu domaćih.
Tako u 3. minuti nastavka bilježimo i prvu intervenciju vratara Vasića, koji uspijeva ukrotiti loptu nakon slobodnog udarca gostiju.
U 7. minuti Šalov nakon prodora po desnoj strani ulazi u sredinu i upućuje udarac koji vratar Raba odbija u korner.
Tri minute kasnije Sudan je još jednom izbačen u kontra napad, izbija sam ispred vratara, no još jednom kao pobjednik iz tog duela izlazi gostujući vratar.
U 11. minuti još jedan dobar korner Lukežića s desne strane pronalazi Šalova ispred gola, no i njegov udarac prolazi pored gola.
Rječina i dalje dominira, no bez rezultata. Da su gledatelji bili prisutni, sigurno bi već strahovali da se Rječini silne propuštene prilike ne obiju o glavu, po onoj staroj narodnoj - ako ne zabiješ gol, primiš ga.
Još jednu veliku priliku u drugom dijelu imao je Lukežić u 23. minuti kada je sam krenuo prema golu Raba, no i njegov udarac nije pogodio okvir gola.
U 28. minuti još jedan slobodan udarac izvodi Babić, no i ta lopta odlazi pored gola.
I onda u zadnjim minutama utakmice slijedi pritisak gostiju s Raba i dva udarca iz kuta za njih, no na sreću Rječine bez veće opasnosti po njihov gol.
Nakon ove rekapitulacije današnje utakmice vaš izvjestitelj mora priznati da je dominacija Rječine bila veća nego što je to izgledalo uživo. Puno propuštenih prilika i lošija realizacija nije ih koštala bodova, gosti s Raba ipak nisu uspjeli kreirati niti jednu opasniju priliku.
S ovom pobjedom Rječina je i dalje na trećem mjestu, a već sljedeći tjedan ima priliku napraviti i korak više.
U zadnjoj utakmici jesenskog dijela prvenstva igra protiv Rijeke na Rujevici. Rječina tamo tradicionalno ne prolazi dobro, no tradicije postoje da bi se rušile!
S obzirom na nemogućnost gledanja uživo, pripremili smo vam i mali video sažetak današnje utakmice:





© 2017- Dive Ribe by RS