Rijeka, 15.11.2020. - 9. kolo (mlađi pioniri): Rijeka - Rječina 2:1

15.11.2020.

"Ljubav preko žice" stara je pjesma meni nepoznatog izvođača iz 80-tih godina prošlog stoljeća, a mi smo danas svjedočili nogometu preko žice. I to preko nekoliko redova žice. Razlog čak nisu ni mjere popularnog stožera civilne zaštite, nego eto, tako se i inače gledaju utakmice mlađih uzrasta u kampu na Rujevici.
Nakon što smo se popeli na malu ogradu kako bi preko druge ograde kroz treću mogli nešto i vidjeti, derbi 9. kola županijske omladinske lige je mogao početi.
Susret drugo i trećeplasirane momčadi lige, sraz u kojem je domaćin svakako bio favorit, i zbog renomea kluba i zbog tradicionalno ne baš dobrih predstava Rječine na umjetnoj podlozi Rujevice.
Treneru Buri nije pomogla ni činjenica da je za ovu utakmicu imao nekolicinu igrača van stroja, za sastav danas nisu konkurirali Čargonja, Pešćica i Lukežić.
Dražički strateg je na teren poslao zanimljivu 3-4-1 formaciju koja se po potrebi pretvarala u 5-2-1.
Na golu je danas krenuo Vasić, obrambenu trojku činili su stoperi Juretić i Reljac sa liberom Macukom za leđima. Bočni igrači koji su u defanzivi bili bekovi, a u ofenzivi krila, bili su Marčelja na lijevoj strani i Šalov na desnoj. Sredinom terena ordinirao je duet Bončić-Babić, a u špici napada istrčao je Sudan.
U drugom dijelu branio je Rudar, a još su igrali Radi i Šimac.
Rijeka je odmah u startu preuzela inicijativu i igrom od noge do noge stvarala pritisak na polovici gostiju. Rječina je pak svoju priliku tražila dugim loptama. I unatoč inicijativi domaćih, imala i prvu veliku prigodu na utakmici u 5. minuti. Šalov se po desnoj strani probio do gol linije, odigrao za Sudana koji je u sredini pronašao Babića, no neminovan zgoditak sprječava uklizavanjem domaći obrambeni igrač.
Svoju početnu premoć Rijeka je materijalizirala u 8. minuti i nakon lijepe akcije došla u prednost od 1-0.
Nakon toga igra se odvijala uglavnom na polovici Rječine, ali domaći osim nekoliko udaraca iz daljine nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti gostujućem vrataru. Rječina je najčešće prijetila protuudarima sa svoje desne strane, ali također bez nekih većih prigoda.
I onda u 22. minuti Rijeka povećava prednost. Naizgled bezopasan prekršaj dosta daleko od gostujućih vratiju domaći pretvaraju u pogodak. Snažan slobodan udarac sa 30ak metara i lopta se zakoprcala u mreži Rječine za 2-0!





Do kraja poluvremena Rijeka je najveću priliku imala u 26. minuti kada slobodan udarac gotovo s istog mjesta prolazi ispod živog zida, no vratar Vasić se ovoga puta nije dao iznenaditi.
Na odmor se ipak otišlo s rezultatom 2-0 za Rijeku.
Rječina je u drugi dio krenula nešto odlučnije i već u 3. minuti nastavka smanjila rezultat na 2-1!
Danas vrlo aktivni Šalov prošao je po desnoj strani i ubacio loptu pred gol, domaći vratar je ispustio loptu na koju je natrčao Sudan i smireno je pospremio u mrežu.



Postignuti pogodak dao je dodatni impuls gostujućim igračima koji su vrlo borbeno odigrali do kraja i uz malo sreće mogli su odnijeti i bod.
Već dvije minute kasnije malo je nedostajalo da gosti poravnaju rezultat. Jedna od brojnih teledirigiranih lopti Reljca sa svoje polovice dolazi do Sudana koji lob udarcem pokušava prebaciti vratara Rijeke, no ovaj krajnjim naporom ipak hvata loptu.
U 45. minuti bilježimo i sjajnu reakciju vratara gostiju Rudara koji udarac napadača Rijeke skreće u korner, a odmah potom sigurno reagira nakon ubačaja domaćih i udarca glavom.
Dvije minute kasnije malo je i sreća pomazila Rječinu. Lijep prodor Rijeke s lijeve strane i povratna lopta za domaćeg napadača, no njegov udarac prema praznom golu Juretić uspijeva dotaknuti taman toliko da spriječi najgore.
Nakon razdoblja bolje igre domaćih, svoju priliku je opet dočekala i Rječina u 50. minuti. Prodor Šalova po desnoj strani završava ulaskom prema golu i udarcem, no i vratar domaćih je na visini zadatka.
U 54. minuti bilježimo i slobodan udarac Babića s lijeve strane, no u gužvi ispred gola ipak je najviši vratar Rijeke koji hvata loptu. Odmah u sljedećem napadu još jedan prodor Šalova koji završava udarcem na gol, no i ovoga puta domaći vratar je na visini zadatka.
U zadnjim minutama utakmice gostujući trener preuzeo je rizik te je pokušao uvođenjem napadača Radia umjesto obrambenog Marčelje doći do izjednačujućeg pogotka, no na svoju i našu žalost ipak nije uspio.
Rijeka je sačuvala prednost i na kraju ipak zasluženo pobjedila Rječinu 2-1. Igračima Rječine čestitke na odličnoj utakmici. Pokazali su da uz pravi pristup mogu biti ravnopravan takmac najboljim momčadima u svojoj ligi, a ne vidimo razloga da ne bi mogli biti i bolji od njih, pogotovo na proljeće na svom terenu.
Rječina će u srijedu u Dražicama odigrati zaostalu utakmicu protiv Pomorca, čime će završiti jesenski dio prvenstva. Nadajmo se s nova tri boda na svom kontu.
Za one koji nisu imali priliku utakmicu pogledati uživo, tu je i sažetak:

© 2017- Dive Ribe by RS