Rijeka, 15.11.2020. - 9. kolo (pioniri): Rijeka - Rječina 3:2

16.11.2020.

U 9. kolu 1. ŽOL pioniri Rječine otputovali su na teško gostovanje na Rujevicu gdje ih je dočekao prvoligaš s Kvarnera - Rijeka.
Rječina je na teren izašla u sljedećem sastavu: na vratima je bio Jelić, zadnju liniju činili su Svetić, Kurelić, Bajrić i Reljac, četvorka u veznoj liniji bili su E. Juretić, Zoretić, Kosta i Petrović dok su vrh napada predvodili Radi i Orešković. Na klupi za pričuve razvoj situacije pomno su pratili: Grabar, Ban, Stjelja, P. Juretić, Mrnjaus i Pavić.
Rječina je bila mnogo bolja momčad u prvom dijelu. Visoki pritisak i fizička dominacija, uz nekoliko udaraca s distance, dolazili su do izražaja sve do prvog i jedinog pokušaja Rijeke u prvom dijelu, kada se nakon udarca sa 16 metara lopta odbija od braniča Rječine i mijenja smjer za vodstvo Rijeke od 1:0.
Rječina je, ponukana iskustvom iz prvog dijela, pokušavala izjednačiti, no vratar Rijeke s razlogom čuva vratnice prvoligaša. Odmah u početku drugog dijela Rijeka je zabila dva brza pogotka: prvi je rezultat tehničke moći domaćina koji su brzom pas igrom i kombinatorikom uspjeli pronaći lijek za fizičku nadmoć Rječine, dok je drugi plod nesigurnosti i pogreške vratara Rječine.
Gosti se nisu predali pa tako u 50. minuti nakon duge lopte Petrovića Zoretić izbija sam pred vratara i smanjuje rezultat na 3:1.
Dvije minute nakon toga već je 3:2. Nakon ubačaja iz kuta u skoku najbolje reagira Petrović i daje pionirima Rječine nadu za povratak.
Rječina je do kraja utakmice stvarala visok pritisak i tjerala protivnika da napravi progrešku u nadi da će izjednačiti, no to se nije dogodilo. Već spomenutom kombinatorikom, brzom pas igrom i agilnošću momčad Rijeke pokazala kvalitetu više razine. Ovim porazom pioniri Rječine zaključili su jesenski dio prvenstva završivši na 3. mjestu 1. ŽOL.

© 2017- Dive Ribe by RS