Viškovo, 28.03.2021. - 11. kolo (pioniri): Draga - Rječina 1:6

28.03.2021.

U 11. kolu 1. ŽOL pioniri Rječine otputovali su na Viškovo kako bi odigrali utakmicu s NK Dragom. Rječina je nažalost došla sa samo 10 igrača no svejedno su uspjeli pokazati zajedništvo i karakter te time upisati i veliku pobjedu nad domaćinom.
Toni Buterin je vjerovao u svoje igrače i na teren izašao sa postavom 3-4-2: između vratnica bio je Jelić, zadnju liniju činili su Svetić, Kurelić i Bajrić, četvorku u sredini Zoretić, Petrović, Kosta i Žigo, a u vrhu napada gladni pogodaka bili su Orešković i Juretić.
Rječina je povela već u prvim sekundama utakmice kada je duga lopta Petrovića pronašla Zoretića koji je servira Oreškoviću i on s lakoćom postiže pogodak za 1:0.
Na povećanje vodstva čekali smo samo 7 minuta: kapetan Drage dodao je nezgodnu povratnu loptu svome vrataru sa 30-ak metara, no vratar Drage istu promašuje te Rječina povisuje svoje vodstvo na 2:0.
U 14. minuti Orešković je ponovo strijelac i tako upisuje svoj 8 gol ove sezone čime donosi Rječini vodstvo od 3:0.
Dvije minute nakon toga dogodio se nesporazum u obrani Rječine, Draga smanjuje vodstvo na 3:1.
Odmah nakon toga, nakon brze tranzicije s lijeve na desnu stranu, Zoretić iz predivnog voleja zabija za 4:1 i praktički rješava utakmicu.
U posljednjim minutama prvoga dijela lopta nakon odbijanca pronalazi Juretića koji ljevicom efektno prebacuje vratara i povisuje vodstvo Rječine na 5:1.
U drugom poluvremenu kiša je malo usporila tempo utakmice. Možemo izdvojiti samo poništen pogodak Zoretića zbog zaleđa, ali i odličnu dubinsku loptu Oreškovića koja je rasparala obranu Drage da bi njome Žigo izbio sam pred vratara - "prodao" mu varku tijelom i poentirao za konačni rezultat 6:1.
Sljedeće kolo, nakon Uskršnje stanke, Rječina putuje u Kostrenu gdje će ih dočekati uvijek nezgodni Pomorac.

© 2017- Dive Ribe by RS