Kostrena, 11.04.2021.. - 12. kolo (mlađi pioniri): Pomorac- Rječina 3:0

11.04.2021.

Pokisli i pognutih glava napustili su danas mlađi pioniri Rječine igralište na Žuknici.
Domaćin je zasluženo s 3:0 pobjedio u današnjem susretu u kojem je tijekom cijele utakmice bio bolji takmac.
Trener Bura danas je na teren poslao već standardnu postavu u formaciji 4-3-1. Na golu je utakmicu započeo Vasić, dok je u drugom poluvremenu njegovo mjesto zauzeo Rudar.
U obrani su istrčali Antunović, Juretić, Pešćica i Marčelja, veznim redom je dirigirao Babić s Šalovom na desnoj strani i Lukežićem na lijevoj, dok je u špici napada igrao Sudan.
Još su igrali i Macuka, Veličić, Petrović Večerina i Ban.
Pomorac je od samog početka imao više od igre, tečnom pas igrom diktirao je tempo dok je Rječina iz protunapada vrebala svoju šansu.
Već u samom spočetku domaćin je izveo nekoliko udarac iz kuta, no gostujuća obrana na čelu s Juretićem i Pešćicom dominirala je u skoku.
Gosti su zaprijetili u 5. minuti kada je Babić dugom loptom odlično pronašao Sudana koji je krenuo prema golu domaćih, no njegov udarac je ipak blokiran.
U 7. minuti domaći su se probili po desnoj strani, ali ubačaj hvata golman Vasić.
U 9. minuti po desnoj strani prošao je Šalov, njegov centaršut pronalazi Lukežića, no njegov udarac prolazi preko gola.
Dvije minute kasnije još jedan prodor domaćih po desnoj strani i povratna lopta na rub šesnaesterca, uslijedio je udarac koji prolazi tik uz desnu vratnicu golmana Vasića.
U 13. minuti dubinska lopta sa domaće polovice izbacuje napadača pomorca u priliku, no opasnost po gol Rječine uklizavanjem otklanja pravovremeni Pešćica.
Minutu kasnije slobodan udarac sa same polovice igrališta izvodi Babić. Činilo se da će to biti lagan plijen za domaćeg vratara, no lopta mu ispada iz ruku ispred Sudana čiji udarac nije bio dovoljno dobar da bi kaznio ovu pogrešku.
U sljedećih nekoliko minuta Pomorac pojačava pritisak, ima nekoliko udaraca iz kuta, no Marčelja, Juretić i Pešćica suvereno vladaju zračnim prostorom ispred svoga gola.
Ipak bilježimo i još jedan opasan pokušaj gostiju. Babić se lijepo oslobodio dvojice suparnika na sredini terena i sjajnom dijagonalom izbacuje Šalova u protunapad, no njegov udarac ipak blokira obrana Pomorca.
I onda dolazi kobna 22. minuta. Dubinska lopta prema napadaču domaćih, u prvi mah se činilo da će Pešćica još jednom riješiti ovaj problem, no na kratko zastaje i napadač domaćih izbija sam pred Vasića. Golman gostiju padom u noge brani prvi udarac, no lopta se odbija do drugog igrača domaćih kojem nije bilo teško zatresti nebranjenu mrežu Rječine. 1:0 za Pomorac.




Nakon prvog pogotka domaćin je konce igre preuzeo potpuno u svoje ruke. Još nekoliko puta su domaći igrači zaprijetili udarcima s distance, a svoju premoć su okrunili i drugim pogotkom u zadnjoj minuti prvog dijela.




Početkom nastavka Rječina je krenula nešto aktivnije, pa tako u 32. minuti bilježimo veliku priliku za smanjenje vodstva. Šalov prodire po desnom krilu i sjajno pronalazi Sudana na drugoj vratnici, no golman domaćina brani njegov udarac.
Minutu kasnije Juretić dugom loptom traži Lukežića, no golman gostiju je za korak brži.
U 34. minuti Pomorac izlazi sam pred vratara gostiju Rudara, no on sjajnom intervencijom spašava goste.
Dvije minute kasnije vratar gostiju je opet na visini, udarac s distance obija preko grede.
Trener Bura je vidio da nema više što izgubiti i vadi obrambenog igrača za napadača, umjesto Antunovića ulazi Macuka.
Pomorac više prostora nekoliko puta koristi i s više igrača izlazi u završnicu. Posebno bilježimo 42. minutu kada siguran pogodak još jednom spašava Rudar sjajnom paradom.
Pomorac ipak povećava vodstvo u 44. minuti kada ubačaj s lijeve strane domaći napadač ispred gola ne prima baš dobro, no lopta se nesretno od Marčelje odbija u mrežu za 3:0.




Nakon toga uslijedila je nešto bolja igra Rječine, pa tako bilježimo dobru priliku u 50. minuti kada Šalov još jednom šalje upotrebljivu loptu pred gol Pomorca, no Sudan je za malo prekratak.
Minutu kasnije dugom loptom kao na pladnju poslužio ga je i Pešćica, no danas nije bio njegov dan, lopta odlazi tik pored desne vratnice.
U 57. minuti bilježimo još i udarac Lukežića iz daljine koji je otišao preko grede.
Na kraju potpuno zaslužena uvjerljiva pobjeda pomorca, igračima Rječine preostaje još i zaostali susret protiv njih u kojem imaju priliku dokazati da mogu bolje i da je današnji poraz samo loš dan.
Unatoč zabrani gledatelja na tribinama, Dive ribe su još jednom dokazale da su vrlo snalažljive, pa je tako jedan dio današnji susret pogledao s klupe, drugi iz novinarske lože, a najveći dio je utakmicu gledao s visoka. Ne znamo zašto je tamo, ali pored igrališta je lovačka čeka, ili barem nešto slično, koja je danas odlično poslužila za gledanje utakmice.
Za one koji ipak nisu prisustvovali današnjem ogledu, u nastavku su linkovi na sažetak cijele utakmice sniman u HD formatu:







© 2017- Dive Ribe by RS