Seniori - 1. županijska liga - 14. kolo: OŠK Omišalj- Rječina 1:3

11.04.2021.

Prva ŽNL - 14. kolo

OŠK OMIŠALJ - RJEČINA 1:3

Igralište Pušća. Bez gledatelja.

Sudac: Ivan Šantić (Kastav) 6,5

Strijelci: 0:1 Kovačić (8'), 0:2 Kovačić (23'), 0:3 Bura (46'), 1:3 Ah. Sharbini (81')

Žuti kartoni: Škoda, Požega, An. Sharbini, Dajdžić (OŠK Omišalj), Bura, Ćejić, Kuljanac, T. Forgić (Rječina)

OŠK OMIŠALJ: Avdić 5,5, Valić 5 (76' Conjar -), Žuvić 5,5, Požega 5,5, Vidović 5,5, Prpić 5,5 (76' Gajzler -), Dajdžić 6, An. Sharbini 5,5, Škoda 5,5 (83' Paro-Vidolin -), Bajramović 5,5, Ah. Sharbini 6

RJEČINA: T. Forgić 7, Pilčić 6, Kovačić 7,5, D. Forgić 6,5, Bosančić 6,5, Kuljanac 6,5, Mikulić 6, Kaurin 6 (83' Matejčić), Čejić 6 (46' Štanfel 6), Franović 6 (69' Broznić -), Bura 7 (89' Marinović -)

Anas Sharbini prvi put je odigrao jednu cijelu utakmicu za OŠK Omišalj u porazu od kluba iz rodnih Dražica.

Rječina je pobijedila OŠK Omišaj rezultatom 3:1 nakon što je iskoristila očigledne prednosti u duel-igri i brzini.

Što se tiče Anasa, bivši igrač Rijeke i Hajduka odigrao je prvu natjecateljsku utakmicu nakon što je 13. prosinca 2015. godine igrao 59 minuta u utakmici 20. kola Prve HNL između Rijeke i Slavena Belupa.

Jasno da se u prvoj utakmici nakon pet i pol godina od 34-godišnjega igrača nisu mogle očekivati bravure, dugačka stanka je morala ostaviti traga koliko god mu navijači OŠK Omišlja dovikivali da odigra "jednu desnom vanjskom".

Fizički ne izgleda loše iako ga njegovi Dražičani nisu nimalo štedjeli u duelima, posebice u prvom dijelu, pretežito ga je čuvao žustri Marko Kuljanac.

Konkretni učinak sveo se na jedan udarac u okvir gola u 45. minuti iz slobodnog udarca (video dolje) i nekoliko pokušaja proigravanja, sa starijim bratom Ahmadom nije uspio ni jednom odigrati nešto što bi iznenadilo čvrstu obranu Rječina na čelu s pouzdanim vratarom Tonijem Forgićem.

Rječina se odmah nametnula moćnijim i bržim nogometom, posebice u otvaranjima.

Zatvorili su se gosti u gustom bloku i igrali bez respekta protiv momčadi za koju su igrala trojica bivših prvoligaških igrača (braća Sharbini, Marin Prpić).

Znanje u današnjem nogometu nije jamstvo uspjeha, Rječina je dva prva pogotka postignula isključivo zbog jače duel-igre, oba pogotka postigao je stoper Marko Kovačević nakon prekida.

Prvi put je Kovačević u 8. minuti prvi stigao na loptu koju je odbio Avdić, drugi put je u 23. minuti u trku poslao loptu u mrežu iz blizine nakon što je Filip Čejić nadskočio domaću obranu.

U prvom dijelu najbolji priliku domaćini nisu iskoristili u 9. minuti, kada je Ahmad Sharbini zdesna točno naciljao Prpića na drugoj vratnici, lopta je po udarcu glavom završila u Forgićevom naručju.

Do odmora su vrijedni pažnje bili pokušaju Kuljanca (6) na jednoj i Škode (17) na drugoj strani.

Odmah na početku drugoga dijela Bura je iskoristio neodlučnost domaćih stopera, odnio je loptu u snažnom trku usred zadnje linije obrane, izašao ispred Avdića i povećao prednost gostiju - 0:3.

S obzirom kako se igralo u nastavku utakmice, prednost se pokazala nedostižnom.

Rječina se očekivano zatvorila i prijetila brzim kontrama, OŠK Omišalj je cijelo drugo poluvrijeme neuspješno pokušao stvoriti višak u igri na postavljnu obranu, gosti su dobivali sve presudne duele na travi i zraku.

Tek u 81. minuti malo je popustila koncentracija gostujuće obrane, dovoljno da Ahmad Sharbini zatrese mrežu.

Nakon što je Bajramovićev pokušaj završio u bloku, lopta se odbila do Ahmada Sharbinija, najbolji strijelac Rijeke u HNL-u nije izgubio instinkt rođenog strijelca: našao se na pravom mjestu u pravom trenutku i iz blizine ublažio poraz - 1:3.

Što se dojma tiče, Rječina je u brzim izlascima izgledala bliže četvrtom nego OŠK Omišalj prvom pogotku, nedostajalo je gostima malo mirnoće u završnici, zaprijetili su Dino Forgić, dvaput Dario Štanfel...

Najbolju priliku u drugom dijelu za domaćine imao je Škoda (67), koji je nakon ubačaja iz kuta glavom poslao loptu u vrata, Toni Forgić uspio je obraniti.

izvor:

sportcom.hr

© 2017- Dive Ribe by RS