Mali Lošinj, 17.04.2021. - 13. kolo (mlađi pioniri): Lošinj- Rječina 1:3

18.04.2021.

Mlađi pioniri Rječine opet su se vratili na pobjedničke staze. Na teškom gostovanju na Lošinju na kojem su i vodeće momčadi lige gubile bodove, Rječina je sa 1:3 savladala neugodnog domaćina i kući odnijela 3 vrijedna boda. Rezultat bi mogao sugerirati da je pobjeda bila lagana, no gosti iz Dražica morali su se dobro pomučiti da bi slomili borbene igrače Lošinja.
Trener Kristijan Bura na teren je danas poslao sljedeći sastav:
Rudar-Macuka, Juretić, Marčelja - Šalov, Bončić, Babić, Lukežić - Sudan.
Igrali su još i Vasić, Antunović, Šimac, Veličić i Ban.
Lošinj je pokušavao igrom kratkih dodavanja i posjedom zagospodariti terenom, dok su gosti dugim loptama pokušavali zaprijetiti preko svojih brzanaca u napadu, posebice Šalova i Lukežića.
Nakon početnog odmjeravanja snaga, prvu prigodu bilježimo u 6. minuti susreta, i to za goste. Prizemni udarac Babića s desne strane vratar domaćih odbija u vratnicu pa u korner.
Domaći su zaprijetili iz slobodnog udarca, no udarac nije bio dovoljno precizan. U našoj bilježnici završio je i udarac Babića pored gola, a onda je u 14. minuti Rječina povela!
Sudan je sa centra igrališta sjajnom loptom presjekao obranu domaćina i uposlio Bončića koji sam izlazi pred vratara te rutinirano pored njega šalje loptu u mrežu za 0:1.




Dvije minute kasnije u velikoj prigodi bio je i Lukežić, no vratar Lošinja izašao je iz ovog duela kao pobjednik.
Nekoliko minuta kasnije domaći su imali veliku prigodu za poravnavanje rezultata. Udarac iz blizine sjajnom je reakcijom neutralizirao Rudar.
U 25. minuti Rječina je izvela slobodan udarac s desne strane nakon kojeg se lopta zakoprcala u mreži, no sudac je opravdano poništio zgoditak zbog prekršaja u napadu.
I kada je već izgledalo da će gosti s minimalnom prednošću otići na odmor, Lošinj je izjednačio. Minutu prije kraja poluvremena odličan ubačaj s desne strane, napadač domaćih sjajnim udarcem glavom poravnava rezultat na 1:1.




Domaćin kreće u nastavak nešto aktivnije i već u 3. minuti prijeti, još jedan udarac glavom koji ovog puta prolazi tik uz vratnicu.
Nekoliko minuta kasnije vrlo je aktivan agilni Šalov koji dva puta probija po desnoj strani, no njegovi udarci nisu bili dovoljno precizni.
Ipak, u 19. minuti nastavka Rječina je prelomila utakmicu. Lukežić je ubacio iz kuta, najviši u skoku bio je Juretić koji udarcem glavom dovodi Rječinu u prednost od 1:2.




Nakon toga je Rječina ipak imala više od igre i nekoliko prilika za povećanje rezultata.
U 25. minuti velika prilika za Sudana, no vratar Lošinja sprječava najgore i odbija loptu u korner. Isti igrač je nakon izvedenog udarca iz kuta najviši u skoku, no njegov udarac glavom prolazi tik pored vratnice.
Nekoliko minuta kasnije još jedan dobar prodor Šalova, na povratnoj lopti je Babić, ali njegov udarac odlazi iznad grede.
Minutu pred kraj susreta Rječina potvrđuje pobjedu trećim pogotkom. Raspoloženi Šalov još jednom šalje loptu pred gol s desne strane, Sudan lijepo prima loptu i između dvojice igrača poentira za konačnih 1:3.




Slavlje gostiju moglo je započeti, odtrčali su prema malobrojnim Divim ribama koji su unatoč zabrani ulaska gledatelja na stadion ipak došli na Lošinj pružiti podršku svojim igračima. Današnji su susret popratili u sjeni borova i preko ograde, naravno potpunoma u skladu s epidemiološkim naputcima stožera.
Također, napominjemo da se video materijali s današnjeg susreta još obrađuju te će se poveznica na sažetak utakmice objaviti na kraju ovog članka tijekom sutrašnjeg dana.
Rječini sada predstoje na papiru dvije lakše utakmice, doma protiv Vihora i u gostima u Lovranu. Nadamo se da će ozbiljno shvatiti svoje protivnike, skupiti glave i dati 110% na terenu. Ipak danas svi igraju nogomet i samo s pravim pristupom mogu doći do novih bodova.
Sažetak utakmice možete pogledati na linku:
<

© 2017- Dive Ribe by RS