Seniori - 1. županijska liga - 17. kolo: Rječina - Klana 3:1

03.05.2021.

Prva ŽNL, 17. kolo

RJEČINA – KLANA 3:1

Igralište NK Rječine. Bez gledatelja.

Sudac: Bojan Blaškić (Rijeka) 7.

Strijelci: 1:0 Kovačić (15'), 2:0 Štanfel (49'), 3:0 Jeletić (51'-ag), 3:1 Juničić (78')

Žuti kartoni: Pilčić, Mikulić, Božičević, Marinović (Rječna), Corallini, Juničić, Ciceran (Klana)

RJEČINA: T. Forgić 6, Pilčić 6,5, Bosančić 6, Kovačić 7, D. Forgić 6, Antolović 6,5, Mikulić 6,5, Bura 6,5, Božičević 7 (78' Jakšić -), Broznić - (10' Štanfel 7), Prosen 5,5 (46' Zubak -, 53' Marinović 6).

KLANA: Božić 5,5, Corallini 5,5, Dujmović 5,5, Lučić 5, Jeletić 5 (56' Jusić 5,5), Juničić 6, Sviličić 5,5, Iskra 6,5, Dundović 5,5 (81' Medvedić -), Tešić 5,5 (46' Juraga 5,5), Laginja 5,5 (56' Ciceran 5,5).

Nogometaši Klane doživjeli su u Dražicama prvi gostujući poraz ove sezone, u derbiju 17. kola Prve županijske nogometne lige nogometaši Rječine iskoristili su gostujuće darove i apsolutno zasluženo izborili pobjedu što će im definitivno donijeti pravo na puno mirniji ulazak u završnicu sezone.

Klana je od samog početka utakmice možda za nijansu bolje izgledala na terenu, ali ta terenska inicijativa donijela im je samo privid dominacije, domaći nogometaši od starta su znali što hoće, postavili su se čvrsto, mirnom i strpljivom igrom polako su gradili put do pobjede.

- Bilo je kako smo se dogovorili. Bacili smo se na glavu konačno prekinuli taj klanjski niz na gostovanjima ove sezone. Zanimljiva utakmica, gosti su imali lijepe prigode, imali smo i malo sreće, ali mislim da smo sreću zaslužili, rekao je Kristijan Rudar, trener nogometaša Rječine.

Pitanje je u kojem bi se smjeru utakmica razvijala da je Ivan Laginja u petoj minuti uspio iskoristiti lijepo proigravanje Iskre, ali njegov udarac otišao je tik uz vratnicu u gol-out.

U 15. minuti domaći nogometaši iskoristili su prvi dar gostujuće momčadi.

Renato Lučić jednu je loptu, u želji da je vrati vrataru Luki Božiću, nekontrolirao izbio u korner.

Antonio Božičević besprijekorno je izveo udarac iz kuta, a idealnu loptu visokim je skokom pokupio Marko Kovačić i preciznim udarcem glavom donio prednost domaćinu – 1:0.

Sve do 33. minute terenska inicijativa gostiju nije donijela previše prednosti, tada je Laginja odličnim ubačajem pronašao Tešića, koji iz odlične pozicije glavom pogađa stativu.

U 37. minuti na vrata gostiju zapucali su i domaćini, Dino Forgić je pokušao iznenaditi Božića direktno iz slobodnog udarca iskosa s desne strane, ali je lopta prošla tik uz vratnicu.

Dvije minute kasnije i domaćini su imali idealnu prigodu, Božičević je odličnim ubačajem servirao idealnu loptu Domagoju Prosenu, ali je lopta nakon njegova udarca glavom otišla visoko preko gola.

Nedugo prije odlaska na odmor Lučić se umalo iskupio za onu pogrešku nakon koje su domaćini poveli, u gužvi u domaćem kaznenom prostoru izborio se za jednu loptu, pucao iz prve iz okreta, lopta je fijuknula zamalo preko gola.

Odmah na početku drugog dijela domaćini su riješili sve dvojbe.

U 49. minuti gosti su sami sebi zakomplicirali život, Dario Štanfel se našao u lijepoj poziciji i preciznim udarcem majstorski lobirao vratara Božića.

Dvije minute kasnije utakmica je bila rješena, domaćini su krenuli u brzu kontru, Bura je oštrom prizemnom loptom pokušao realizirati zadnji pas, na loptu je natrčao Dino Jeletić i u želji da otkloni opasnost svladao je vratara Božića – 3:0.

Nogometašima Klane trebalo je nekoliko minuta da se oporave od šoka, kada su malo konsolidirali redove iznova su stekli terensku inicijativu, ali sve njihove pokušaje domaćini su bez problema otklanjali.

U 73. minuti uspjeli su doći do pogotka, Antonio Bosančić srušio je Emanuela Iskru u kaznenom prostoru, sudac Blaškić pokazao je na bijelu točku, a najstrožu kaznu preciznim je udarcem iskoristio Toni Juničić – 1:3.

No, za nekakav rezulatski preokret to ipak nije bilo dovoljno, čvrsta domaća momčad bez poteškoća je utakmicu mirno privela kraju.

- Mislim da je tih pet minuta na početku drugog dijela bilo ključno, tada se utakmica prelomila. Zadovoljan sam kako smo odigrali, kako su se dečki borili, odigrali smo baš onako kako želimo i ako nastavimo tako dalje mislim da će rezultat to pratiti, zaključio je Kristijan Rudar.

U gostujućem taboru očekivano nisu bili zadovoljni rezultatom

- Došli smo na teško gostovanje, čestitamo suparniku na fer i korektnoj borbi. Krenuli smo dobro u utakmicu, nismo iskoristili prigodu odmah na početku, nakon naše glupe pogreške smo dobili prvi pogodak, nakon naše pogreške smo dobili i drugi gol odmah na početku drugog dijela i onda smo si još zabili autogol. Utakmica je bila čvrsta i borbena na sredini terena, rekao bih da smo možda imali nekakvu inicijativu, ali bez pravih prigoda. Ovo nam je prvi poraz na gostovanju ove sezone, ali ništa nam ne mijenja, idemo osvojiti prvo mjesto, zaključio je Nikola Kajtazi, sportski direktor Klane.

izvor:

sportcom.hr


© 2017- Dive Ribe by RS