Lovran, 06.05.2021. - 15. kolo (mlađi pioniri): Lovran - Rječina 0:1

07.05.2021.

Teška, ali zaslužena pobjeda mlađih pionira Rječine na gostovanju u Lovranu!
Težak teren nije dozvoljavao Rječini da razvije svoju prepoznatljivu igru pa se dobrim dijelom susreta prilično mučila sa ipak slabijim domaćinom.
Trener Kristijan Bura je danas na teren poslao nešto drugačiju formaciju. Isprobavao je nove taktičke zamisli imajući na umu predstojeći nedjeljni derbi protiv vodećeg Halubjana.
Na teren su istrčali na golu Rudar, u obrani Babić u novoj ulozi korektora, te Pešćica i Juretić. Sredinu su držali Bončić i Radi, Sudan se danas našao u ulozi povučene špice, a u napadu su svojom brzinom i agresivnošću prijetili Lukežić i Šalov.
Naravno da se tijekom susreta mijenjala i formacija i sastav, pa su u igru još ulazili Antunović, Marčelja, Vasić, Macuka, Petrović Večerina, Veličić, Šimac i Ban.
Iako je nakon utakmice na tribinama vladalo mišljenje da Rječina može i mora bolje, ponovno pregledavanje video materijala pokazalo je da je i danas Rječina bila bolji protivnik te da je imala nekoliko dobrih prigoda za postizanje pogotka.
Gosti su poveli lijepim zgoditkom Sudana već u 4. minuti, udarac s ruba kaznenog prostora bio je neobranjiv za danas vrlo dobrog vratara Lovrana:




Domaći su uglavnom prijetili iz prekida, pa je tako u 8. minuti Lovran imao i najveću prigodu za poravnanje. Sjajno izveden slobodan udarac s 25m, vratar Rudar već je bio savladan, no lopta se od grede odbila u polje, a Juretić je čisti iz opasne zone.
Minutu potom udarac je oprobao Lukežić, ali lopta je otišla preko gola.
U 11. minuti još jedna velika prigoda za Rječinu. Lukežić je izveo udarac iz kuta s desne strane, na loptu na petercu uklizava Sudan, no zakasnio je djelić sekunde te i taj udarac odlazi preko gola.
U 15. minuti Šalov se sjurio s loptom prem golu, u naguravanju s domaćim igračem pada u kaznenom prostoru, no sudac samo odmahuje rukom da se igra nastavi.
U nastavku Rječina ima inicijativu, ali bez izglednijih prilika. Prijeti uglavnom iz kornera koje vrlo dobro izvodi Lukežić.
Iz jednog takvog izrodila se i velika prigoda u 24. minuti. Juretić je najviši u skoku, no vratnica je spriječila veselje gostiju.
Lovran je zaprijetio još jednom iz slobodnog udarca u 26. minuti, ali snažan udarac nije bio dovoljno precizan da bi ugrozio gol Rječine.
Rječina izvodi još nekoliko kornera, a najbliže pogotku je bio onaj u 29. minuti kada udarac Bončića glavom također nije bio dovoljno precizan.
U nastavku smo gledali scenarij vrlo sličan onome iz prvog dijela, Rječina diktira tempo, a Lovran prijeti iz prekida i kontra napada.
Prvu prigodu bilježimo u 35. minuti, Šalov se na desnoj strani izborio za udarac, no domaći vratar je na mjestu i nogom sprječava najgore.
Minutu potom dobar pokušaj Sudana iz daljine s desne strane, ali domaći vratar i iz ovog duela izlazi kao pobjednik.
Nakon toga slijedi period bez izrazitijih prigoda, sve do 45. minute kada Lovran propušta možda i najbolju prigodu za poravnanje. Domaći napadač upućuje udarac s lijeve strane, no vratnica spašava gostujućeg vratara Vasića.
U 49. minuti još jedna izledna prigoda za Rječinu. Karakterističan bijeg Lukežića po lijevoj strani, dobar udarac malo iz kosa, no domaći vratar još jednom nogom otklanja opasnost.
Do kraj utakmice po jedna poluprigoda sa svake strane.
U 56. minuti slobodan udarac za Lovran, no nedovoljno precizan da bi ozbiljnije ugrozio gostujućeg vratara.
Minutu prije kraja bilježimo još i udarac Šalova. Lijepo se izborio za udarac na lijevoj strani, no lopta odlazi malo preko grede.
Rječina je sve do posljednjeg sučevog zvižduka strijepila nad pobjedom, no na kraju ipak zasluženo nosi sva 3 boda u Dražice.
U nedjelju je na rasporedu derbi u Dražicama s Halubjanom, tu ćemo vidjeti da li se Rječina može upustiti u borbu za prve dvije pozicije ili je trenutno treće mjesto maksimum.
Naravno, treba biti realan i reći da je i treće mjesto u ovakvoj konkurenciji jako dobar rezultat. Već sada se može reći da su mlađi pioniri Rječine odigrali vrlo dobru sezonu, iako imaju još 5 utakmica do kraja.
Naravno, tu je i sažetak utakmice u kojem možete provjeriti da li je ovo napisano istina :-)

© 2017- Dive Ribe by RS