Lovran, 06.05.2021. - 15. kolo (pioniri): Lovran - Rječina 0:4

07.05.2021.

Nakon gorkog okusa koji je ostao nakon utakmice na Lošinju, u kojem su pioniri Rječine hvatali negativan rezultat od 4:2, da bi u posljednjim minutama izjednačili na 4:4, nes(p)retne okolnosti ipak su presudile kada je domaćin u posljednjoj sekundi postigao pogodak za 5:4. Sveopće veselje Dražičana prekinuo je kao hladan tuš pogodak kojim su im se Lošinjani približili na jednak broj bodova na trećem mjestu 1. ŽOL. Možda je i žal za porazom razlog tome što smo ostali bez izvještaja s te utakmice, no poraz je bilo bitno prihvatiti i iz njega nešto naučiti, protivniku čestitati i okrenuti se novoj utakmici.
U 15. kolu 1.ŽOL pioniri Rječine gostovali su kod Lovrana gdje su, barem na papiru, došli kao veliki favoriti. Rječina, i dalje u lovu za sami vrh tablice, izašla je na već naoko težak teren u sljedećem sastavu: Na vratima je započeo dosad nezamjenjivi Jelić, obrambeni zid činili su Reljac, Kurelić, Bajrić i Kosta dok su sredinom dirigirali Žigo, Svetić, Petrović i Zoretić. Radiju se nakon višetjednog oporavka od ozljede konačno priključio Orešković čime je Rječina ponovno bila kompletna. Svoju priliku s klupe čekali su mlađi igrači: Juretić, Mrnjaus, Čobić i Pavić.
Rječina je ulaskom u utakmicu opravdala ulogu favorita: prvih 20-tak minuta dominirala je terenom pa su tako sijevale prilike sa svih strana: bilo je tu mnoštvo ubačaja, udaraca s distance i solo prodora, no izostala je realizacija. Lovran j pokušavao s nekoliko dugih lopti iznenaditi obranu Rječine koja s time nije imala (većih) problema.
Napokon, u 28. minuti, nakon prodora Oreškovića koji je nanizao trojicu obrambenih igrača prije nego li je dubinskom loptom uposlio Radija koji rutinirano pogađa i konačno otključava vrata domaćina.
Odmah nakon toga u 32. minuti Orešković je još jednom otresao svoje čuvare ostavljajući povratnu loptu na 18 metara koju Svetić fantastično pogađa neobranjivo pod gredu.
U posljednjoj minuti prvog dijela Rječina postiže i svoj treći pogodak, Radi natrčava na povratnu loptu s desne strane i pogađa iskosa neobranjivo u vratarev prvi kut.
Početkom drugog dijela Rječina je nastavila dominirati, s nešto manje prilika nego u prvom dijelu.
Ipak, treba izdvojit slobodni udarac Radija koji vratar Lovrana, kao najbolji igrač domaćina, uspijeva ukrotiti.
U 58. minuti Rječina je gradila obruč oko domaćeg šesnaesterca sve dok loptu nije dobio Žigo i preciznom dijagonalom pogodio Petrovića koji efektno pogađa lijevi kut za 0:4.
Nakon toga su krenule izmjene: Petrovića i Reljca mijenjaju Juretić i Mrnjaus, dok Bajrića i Kurelića mijenjaju Pavić i Čobić.
Rječina se nadala da će mirno privesti utakmicu kraju kad je Svetić neoprezno uklizao na protivničkog napadača u šesnaestercu – sudac nije imao ništa drugo nego li pokazati na bijelu točku. Kapetan gostiju dobio je priliku zapucati Jeliću koji je sa visoko podignutim rukama ometao izvođača koji je i na kraju i promašio cijeli okvir.
U nedjelju Rječinu očekuje novi ispit: direktan okršaj za drugo mjesto u kojem je Halubjan u nešto povoljnijoj poziciji – odgovara im i bod tako da Rječina mora doslovce ići na glavu.

© 2017- Dive Ribe by RS