Dražice, 09.05.2021. - 16. kolo (mlađi pioniri): Rječina - Halubjan 2:1

09.05.2021.

Lijep i sunčani dan u Dražicama, kao stvoren za derbi 1. Županijske omladinske lige između trećeplasirane Rječine i vodećeg Halubjana.
S obzirom na i dalje važeću zabranu pristupa publici tribinama, navijačke skupine obje ekipe snalazile su se kako su znale i umjele kako bi ipak prisustvovale ovom spektaklu.
Trener Bura je za današnji susret pripremio sljedeći sastav, u formaciji vrlo sličnoj onoj iz Lovrana:
Vasić - Pešćica, Juretić, Marčelja - Bončić, Babić - Šalov, Sudan, Lukežić
Još su igrali: Macuka, Antunović, Radi i Rudar.
Gosti s Viškova su u susret ušli uraganski, nošeni glasnom podrškom svojih navijača sa okolnih zidova i ograda, dok su domaći u prvih 10ak minuta izgledali vrlo neuvjerljivo, čak i pomalo preplašeno. Halubjan je na svakoj lopti bio brži i odlučniji, i već u 2. minuti hladan tuš za domaće igrače i navijače! Halubjan vodi 1:0.
Zgoditak je malo iznenadio i našeg kamermana, no nešto je ipak uspio uhvatiti okom svoje kamere:




Brzi napadači gostiju stvarali su velike probleme obrani Rječine. Napadi i korneri su sijevali sa svih strana, no uz malo sreće Rječina je uspjela odoljeti naletima goropadnih gostiju.
I onda je u 10. minuti prvu prigodu imala i Rječina. Ubačaj Babića s desne strane došao je do Pešćice čiji udarac na žalost odsjeda na gredi.
Nakon toga se težište igre polako pomiče prema gostujućoj polovici igrališta.
Minutu potom Šalov sa desne strane šalje povratnu loptu na Bončića čiji udarac iz daljine prolazi pored vratnice.
U 13. minuti Rječina poravnava rezultat. Slobodan udarac s centra izvodi Babić čija teledirigirana lopta pronalazi Sudana, a on sjajnom reakcijom trese mrežu Halubjana za 1:1!




Nakon toga usljedila je žestoka bitka dvije momčadi željne pobjede, namjerio se junak na junaka!
Bilo je tu i žestokih startova. Pešćica je u srazu s gostujućim igračem u 18. minuti dobro i prošao, nakon toga morao je napustiti igru. Macuka je bio i više nego dostojna zamjena. Dojma smo da je sudac umjesto žutog vrlo lako mogao pokazati i crveni karton za pogibeljni start đonom gostujućeg igrača.
Babić je nakon toga izveo ubacivanje po sličnom receptu kao kod izjednačenja, no golman gostiju ovog je puta bio na oprezu i otklonio je opasnost.
Naravno da je i Halubjan tražio gol za pobjedu, no kompletna obrana Rječine bila je na visini zadatka, tako da se na zasluženi odmor otišlo s rezultatom 1:1.
Drugo poluvrijeme donijelo nam je nastavak epske bitke dva izjednačena takmaca!
Gosti su prvi ozbiljno zaprijetili u 32. minuti nakon skraćenog kornera s lijeve strane, ali Marčelja je bio priseban i sa gol crte izbacio loptu u polje.
U 34. minuti Babić je umalo iznenadio gostujućeg vratara. Opet je s lijeve strane sjajno ubacio u kazneni prostor gostiju, njegovu loptu nitko nije uspio zahvatiti te prolazi tik pored desne vratnice.
Šalov je i danas bio vrlo aktivan po desnoj strani, svojom je brzinom stvarao velike probleme obrani Halubjana, pa tako u 35. minuti bilježimo njegov prodor koji je u zadnji tren ipak blokiran.
Dvije minute kasnije opasna situacija pred vratima Rječine. Igrač Halubjana dobiva loptu sam pred vratima Rudara, no sudac označava zaleđe koje, čini nam se, nije bilo, da bi u sljedećem napadu pustio akciju kod koje je zaleđe bilo očito, no srećom po Rječinu lopta pogađa vratnicu.
U ovom periodu igre Halubjan je opet bio opasnija momčad pa i minutu kasnije bilježimo njihov opasan udarac koji također odlazi pored gola.
U 44. minuti još jedna velika prigoda gostiju, no Rudar sjajnom obranom spašava svoja vrata.
U sljedećem napadu Lukežić se izborio za loptu te se sjurio prema vratima gostiju. U kaznenom prostoru ga igrač Halubjana ruši. Sudac samo odmahuje rukom i pušta da se igra nastavi, no Lukežić nakon ovog starta ostaje ležati na travi i mora napustiti igru zbog ozljede. Još jedna sporna situacija u kojoj nam se čini da je sudac propustio dosuditi najstrožu kaznu za Rječinu, ali VAR soba se ni ovog puta nije oglasila.
U 50. minuti još jednu priliku je imao Halubjan. Nakon ubacivanja s desne strane odigravanje petom za slobodnog igrača ispred gola, ali u posljednji trenutak reagira požrtvovni Babić i izbija loptu ispred gostujućeg napadača.
Halubjan je i dalje bio nešto opasniji, u 56. minuti je nakon lijepog prodora po lijevoj strani lopta došla do gostujućeg napadača čiji udarac Rudar još jednom brani i održava svoju momčad u egalu.
Dvije minute kasnije gosti postižu pogodak, ali sudac ga poništava zbog nedozvoljene pozicije.
I onda u zadnjoj minuti, kada se s tribina činilo da Rječina treba biti zadovoljna s osvojenim bodom, igrači na terenu nisu mislili tako. Macuka se lijepo zagradio u napadu i izborio korner koji je sjajno izveo, a tko drugi nego, Babić. Vratar gostiju je bio prekratak, Juretić skače najviše i glavom trese mrežu za 2:1 i tri boda! Ima li čega ljepšeg od pobjede golom u posljednjoj minuti?




Kakva nogometna predstava, kakav triler u Dražicama! Niti jedan ishod današnje utakmice ne bi bio nerealan, no na kraju danas je pobjedila s(p)retnija Rječina.
Sretnici koji su nazočili ovom susretu mogli su uživati u lijepim potezima, žestokim startovima, napetoj završnici i svemu onome što nosi sraz dvije ravnopravne momčadi u borbi za vrh prvenstvene ljestvice.
Oni koji nisu, mogu uživati u skraćenoj snimci koju smo dobili posredstvom eurovizijske razmjene:


© 2017- Dive Ribe by RS