Dražice, 16.05.2021. - 17. kolo (pioniri): Rab - Rječina 2:9

21.05.2021.

Nakon poraza protiv Halubjana, pioniri Rječine primorani su braniti 3. mjesto na tablici.
U 17. kolu 1. ŽOL Rječina je na svom terenu igrala kao gost zbog rekonstrukcije i postavljanja umjetne trave na terenu Raba. Rječina je u utakmicu morala ući bez dvojice stožernih igrača: Žigo je otpao zbog ozljede, a Reljac iz samo njemu znanih razloga. S obzirom na važnost utakmice i potrebe za bodovima, kako to inače običava, trener Buterin na teren je poslao napadačku formaciju 3-4-3:

Jelić – Svetić, Kurelić, Bajrić – Zoretić, Petrović, Mrnjaus, Kosta – Orešković, Čobić Radi.

Još su igrali: Juretić i Pavić.

Rječina je, poznavajući mogućnosti Rabljana da iznenade, krenula silovito preuzevši inicijativu i već u prvoj minuti povela 0:1. Petrović je primio loptu na 30-ak metara i poslao dalekometni udarac pod gredu gdje je vratar Raba ostao nemoćan. Rječina je razvila lijepu pas igru pa je nakon 15 minuta dočekan novi pogodak Petrovića. S ruba 16 metara pogodio je neobranjivo, tik uz vratnicu, i time povećao vodstvo na 0:2. Nisu prošle pune dvije minute kad je Petrović na odličan ubačaj Radija pospremio loptu efektno iz polu-voleja u mrežu i tako ostvario svoj prvi hat-trick sezone. Odmah nakon toga Rab postiže pogodak i daje do znanja da nema prostora za opuštanje. U 26. minuti utakmice Zoretić je došao do „ničije“ lopte na 25 metara i opalio bez razmišljanja – što je sijevnulo iza leđa vratara Raba za 1:4. Rječina je bila u naletu pa je odmah minutu nakon toga Orešković zabio za rezultat s kojim se išlo na poluvrijeme – 1:5.
Početkom drugog poluvremena Rab je ponovno uspio iznenaditi Rječinu i zabiti pogodak. Unatoč takvim iznenađenjima, na terenu se jasno vidjelo u kojem će smjeru utakmica otići. U 46. minuti svoj drugi pogodak postiže Orešković, a u 55. i 60. minuti svoja dva pogotka postiže i Kosta. Pred sam kraj susreta pogodio je Radi, silovito s pet metara, za konačnih 2:9.

U nedjelju u Dražice dolazi Rijeka, lider prvenstva, koja će sigurno tražiti gol više kako bi osigurala prvo mjesto: u tom naumu pokušat će ih spriječiti pioniri Rječine koji bi eventualnom pobjedom dodatno zakomplicirali stanje na tablici između prve četiri ekipe.

© 2017- Dive Ribe by RS