Dražice, 23.05.2021. - 18. kolo (pioniri) - Rječina - Rijeka 1:1

23.05.2021.

Tmurni oblaci nadvili su se nad dražičku ljepoticu u 18. kolu 1. ŽOL. Snage su odmjerili pioniri Rječine i Rijeke. Gosti s Rujevice stigli su u Dražice kao izraziti favoriti s obzirom na stanje na ljestvici.
Rječina je krenula u sljedećem sastavu: na vratima je bio Jelić, obrambeni zid činili su Kosta, Bajrić, Kurelić i Zoretić, četvorka u veznom redu bili su Orešković, Svetić, Petrović i Juretić, a vrh napada predvodili su Radi i Čobić.
Još su igrali: Mrnjaus i Pavić.
Rječina je povela već u prvim sekundama igre: kapetan Petrović iskusno je primijetio kako se gostujući vratar podignuo na 18 metara od gola. To je bila prilika da se Riječane iznenadi od samoga početka. Snažan udarac s polukruga domaće polovice odsjeo je pod samu gredu na čuđenje gostiju i od treće sekunde utakmice domaćini vode 1:0. Igralo se jako čvrsto, bilo je puno prekršaja, a jako malo udaraca na gol - s obje strane. Riječani su nametnuli prepoznatljivu pas igru kroz sredinu i pokušavali dubinskim loptama proigrati krilne napadače. Čvrsta obrana Rječine vješto je namještala "offside zamke" u koju su napadači Rijeke bili uhvaćeni nekoliko puta. U 31. minuti duga lopta Riječana preskače neopreznu obranu Rječine i krilni napadač Rijeke izlazi sam na Jelića i poentira za 1:1. Možemo još izdvojiti sjajan udarac Zoretića sa 30 metara u zadnjoj minuti prvog dijela koji je nažalost završio samo u rukama vratara Rijeke. U drugom poluvremenu Rijeka je preuzela inicijativu na terenu, no vezni red i obrana Rječine odradili su sjajan posao i ostao je konačan rezultat 1:1. Pionirima Rječine preostaje još jedna zaostala utakmicu protiv Risnjaka kod kuće.

© 2017- Dive Ribe by RS