Dražice, 30.05.2021. - 10. kolo, zaostala utakmica (mlađi pioniri): Rječina - Risnjak 5:2

30.05.2021.

Nakon prošlotjedne rovovske bitke i teško izvojevane pobjede protiv momčadi Rijeke, uz ne pretjerano oku ugodnu igru, danas je probirljiva dražička nogometna publika došla na svoje.
Vatromet golova na obje strane, atraktivni potezi, i nova tri boda na kontu mlađih pionira Rječine.
Današnji susret je po dogovoru trenera obje momčadi odigran preko cijelog terena, kako bi se domaći dodatno pripremili za predstojeći turnir "Bruno Ban" koji se odigrava 19. i 20. lipnja u Dražicama.
Trener Bura je u početku susreta dao priliku nekolicini igrača koji su tijekom cijele sezone skupili nešto manje minuta, ali ipak uz dokazani obrambeni zid koji je na svojim leđima izdržao čitavo prvenstvo.
Susret su započeli:
Rudar - Antunović, Pešćica, Juretić, Marčelja - Bončić, Šimac, Macuka, Radi - Veličić, Petrović Večerina.
Još su igrali:
Vasić, Ban, Babić, Lukežić, Šalov, Sudan

Rječina je povela već u 4. minuti iz prekida, koji je postao svojevrstan zaštitni znak ove momčadi. Nekolicina visokih igrača velika su prijetnja gostujućim obranama, izvođači kornera samo moraju odabrati koga će pogoditi. Ovoga puta izbor Tonija Macuke iz kornera pao je na Veličića, ovaj glavom neobranjivo trese mrežu za 1:0 i svoj prvijenac u službenim utakmicama.



Nakon toga uslijedila je otvorena igra s obje strane u kojoj su i jedni i drugi imali nekoliko poluprilika.
Još jedan slobodan udarac Macuke pronašao je glavu Juretića, no njegov je udarac prošao pored vratiju.
Risnjak je u dva navrata zaprijetio iz kontre, ali udarci su bili blokirani, onosno neprecizni.
Nakon 15ak minuta hokejaškom izmjenom domaći trener uveo je u igru ipak prvu napadačku opciju. Ulaskom Šalova, Lukežića, Sudana i Babića, Rječina je ubacila u višu brzinu i zagospodarila terenom.
Već prvim dodirom danas Babić je sjajno izbacio Sudana u kontru, ovaj ostavlja pratnju iza sebe i izbija sam pred golmana gostiju koji u ovom dvoboju izlazi kao pobjednik.
Prilike se sada redaju kao na traci:
Lukežić u svome stilu probija lijevu stranu i upućuje udarac prema golu, no i ovoga puta golman Risnjaka se nije dao iznenaditi.
Marčelja sjajno ubacuje pred gol gostiju, Sudan glavom prenosi loptu za Šalova koji pogađa stativu, a odbijenu loptu Pešćica šalje preko gola.
Lukežić se još jednom svojom brzinom izborio za udarac, ali i ovog puta gostujući vratar je bio sjajan.
Sve to bila je uvertira za 28. minutu i povećanje vodstva Rječine.
Lukežić je izveo udarac iz kuta s desne strane, gostujuća obrana na kratko izbija loptu, ali samo do Macuke koji snažnim udarcem pod gredu dovodi domaće u vodstvo od 2:0.




Ali to nije sve! Dvije minute kasnije vrlo slična akcija koju je jednako efektnim udarcem završio Bončić i odveo Rječinu na odmor s rezultatom 3:0.
Na žalost, naš kamerman u tom trenutku nije bio dorastao situaciji i neobjašnjivo nije uspio snimiti ovaj krasan pogodak.
Odmah početkom drugog dijela još jedna velika prigoda za domaće. Slobodan udarac izvodi Babić, golman odbija loptu, ali samo do Pešćice koji glavom šalje loptu preko grede.
Babić je još dva puta bio vrlo opasan iz prekida, no u oba slučaja golman Risnjaka je bio na mjestu.
Gosti su uspjeli smanjiti rezultat u 40. minuti. Gostujući igrač presjekao je jedno dodavanje na centru igrališta, zaobišao vratara Vasića koji je izašao van šesnaesterca i lagano plasirao loptu u mrežu za 3:1.




U 44. minuti Rječina je povela s 4:1. Nakon dugačke akcije, ubačaj Lukežića s lijeve strane na drugoj stativi je dočekao Šalov. Njegov udarac odbija se od igrača Risnjaka u mrežu za povećanje vodstva domaćih.




U 50. minuti slobodan udarac s lijeva opet izvodi Lukežić, vratar Risnjaka krajnjim naporom uz pomoć grede spašava svoj gol, ali odbija loptu samo do Juretića koji je iz blizine sprema u gol za 5:1.




Konačan rezultat svojim drugim pogotkom postavlja gostujuća 10ka u 55. minuti.




Do kraja susreta još jednom je bio opasan raspoloženi Lukežić, njegov udarac vratar Risnjaka odbija do Bončića, a njemu se u postizanju drugog pogotka ispriječila vratnica.
Još jedna dobra predstava Rječine i 14. pobjeda u pretposljednjoj utakmici ove sezone.
8 utakmica odigranih u Dražicama - 8 pobjeda. Preostaje nam još nada da će se uspjeti odigrati i zaostali susret protiv Pomorca i da će zadržati 100% učinak na svom terenu.

© 2017- Dive Ribe by RS