Dražice, 30.05.2021. - 10. kolo, zaostala utakmica (pioniri): Rječina - Risnjak 4:0

31.05.2021.

Pioniri Rječine odigrali su svoju posljednju prvenstvenu utakmicu 1. županijske omladinske lige, koja je zapravo trebala biti prvom utakmicom proljetnog dijela sezone, no okolnosti epidemije prebacile su je za sam kraj prvenstva.
Rječina je krenula u sljedećem sastavu: čuvar mreže bio je Jelić, obrambenu liniju činili su Svetić, Kurelić, Bajrić i Kosta, četvorku u veznom redu Mrnjaus, Zoretić, Petrović i Juretić s isturenim dvojcem napadača - Radi i Orešković. U drugom poluvremenu Pavić je zamijenio Mrnjausa.
Rječina je kao i u većini utakmica sezone krenula furiozno: nakon slobodnog udarca Radija vratar Risnjaka odbija loptu u noge Kureliću koji iz blizine zabija za vodstvo Rječine od 1:0. Bio je to jedan od brzih pogodaka Rječine na kakav su navijači već navikli: u 17 redovnih kola pioniri Rječine postigli su 13 pogodaka u prvih 10 minuta utakmice, od čega 8 pogodaka ulazi u prvih 5 minuta – dok su brzi napadi kreirani od prve minute bili itekako kobni za protivnike: Čak 4 gola pala su i prije nego li je štoperica dosegla 59 sekundi.
Na povećanje vodstva čekalo se svega 3 minute. Orešković je izletio sam na vratara Risnjaka i ljevicom poentirao za 2:0.
U 13. minuti Rječina je imala slobodan udarac s nekih 18 metara, izveo ga je Petrović koji pored živog zida pogađa tik uz vratnicu za vodstvo Rječine 3:0.
U 16. minuti utakmica je već bila riješena. Efektnom reakcijom, kakvih smo se već nagledali iz njegovih utakmica, Petrović na visoku loptu s 35 metara reagira prednjim volejem i pogađa pod prečku za 4:0.
To je bio i konačan rezultat, Rječina je do kraja utakmice čuvala rezultat i nije više igrala toliko ofenzivno kao u prvih dvadesetak minuta.
Pioniri Rječine tako su završili ovu sjajnu sezonu u kojoj su, kada bismo pribrojili i utakmicu s Vihorom koji je odustao od natjecanja usred sezone, u 17 utakmica pobjedu odnijeli 11 puta, remizirali samo jednom, a izgubili 5 puta. Napadački orijentirana momčad mrežu protivnika tresla je 74 puta, a čvrst obrambeni bedem propustio je svega 28 puta što je rezultiralo pozitivnom gol razlikom od +46 pogodaka. Zanimljivo je za istaknuti i timski duh momčadi za čije su rezultate zaslužni svi igrači, a ne samo pojedinci što pokazuje i tablica najboljih strijelaca lige gdje među 5 prvih strijelaca imamo 4 igrača.
Sam kraj jedne od najboljih sezona generacije '05./ '06./ '07. pioniri Rječine dočekali su na 3. mjestu. Predstoji još nekoliko zaostalih utakmica od kojih Lošinj, kao trenutno četvrtoplasirana momčad prvenstva, može prestići Rječinu: no to je manje važno – važno je da epidemija koja nas je pogodila nije za posljedicu ostavila velikog traga, važno je da su pioniri Rječine bili ustrajni tijekom cijele sezone, živjeli za svaki trening i utakmicu, disali i igrali kao jedan, emotivno proživljavali svaku minutu utakmica – od onih prvih minuta o kojima smo se nešto ranije dotakli, do onih koji su nas u posljednjim minutama bacali na koljena. Sve je to dio sporta: pobjede i porazi kroz sport nas uče o svim vrijednostima života i stoga čestitke svim članovima pionira NK Rječine i njihovom treneru na postignutim rezultatima, uz veliku zahvalu njihovim roditeljima na pruženoj podršci tokom cijele sezone.

© 2017- Dive Ribe by RS