Mauro Uljanić postao koordinator škole nogometa Rječine

04.08.2021.

Mauro Uljanić novi je koordinator škole nogometa NK Rječina čime je klub dodatno osnažio logistički i operativni kadar.

Uljanić je svojedobno obnašao dužnost sportskog direktora Naprijeda iz Hreljina, a u Dražice dolazi kao bivši voditelj škole nogometa i sportski direktor Pomorca 1921.

- U Maurove organizacijske sposobnosti ne treba sumnjati, sigurno je da će njegovo dugogodišnje sportsko iskustvo dodatno pridonijeti razvoju našeg omladinskog pogona, a samim time i cijelog kluba. Kada sagledamo njegov dosadašnji angažman u klubovima diljem županije poput Naprijeda, Krka, Pomorca 1921 i Rijeke, prateći trendove modernih klubova, novoosnovano mjesto koordinatora škole nogometa nameće se idealnim upravo za njega, istaknuo je predsjednik Rječine Mauro Barčić.

U Rječini time podižu ljestvicu s ciljem napretka u kvaliteti rada škole nogometa, ali i cjelokupnog nogometnog kolektiva.

Četvrt stoljeća očuvanja tradicije kroz organizaciju memorijala „Bruno Ban“, respektabilnog turnira za mlađe pionire, pokazuje koliko klub znači lokalnoj zajednici, odnosno koliko lokalna zajednica drži do kluba.

Snagu kolektiva prepoznao je Uljanić, koji je napomenuo da nije dvojio odazvati se pozivu:

- Kada gledate sa strane, razgovarajući s drugim nogometnim djelatnicima, Rječina uistinu iz godine u godinu raste. Inicijativa predsjednika i dopredsjednika da školu nogometa dignemo na viši nivo za mene predstavlja novi sportski izazov, želim pomoći klubu iz kraja gdje su zapravo moji korijeni. Emotivno sam vezan za ovaj kraj, vjerujem da ću svojim idejama i vizijom pomoći klubu. Naravno da uspjeh ne dolazi preko noći pa ćemo zajedničkim snagama, stepenicu po stepenicu, koračati prema ostvarenju svih ciljeva, naglasio je Mauro Uljanić.

- Svega toga ne bi bilo bez ljudi koji okružuju klub i zbog kojih se oko kluba stvara dobra atmosfera. Iz godine u godinu napredujemo, no još uvijek nam škola nogometa ovisi o rangu natjecanja seniorske momčadi. Da bismo bili konkurentni omladinskim pogonima klubova koje sam spomenuo, seniorska momčad trebala bi se dignuti rang više. Dvije godine za redom osvajamo 3. mjesto Prve županijske nogometne lige i sve smo bliže plasmanu u četvrtu ligu. Unatoč tome natječemo se u županijskoj omladinskoj ligi gdje, primjerice, mlađi pioniri igraju u sustavu 8+1, odnosno golovi su postavljeni na šesnaesterce. Tu bismo zasigurno voljeli da naši mladi igrači ne zaostaju orijentacijski za svojim uzrasnim kategorijama, kada se sretnu s vršnjacima, koji su u pionirskoj fazi već priviknuti na promjenu dimenzija terena. Također, ovim putem zahvaljujemo Općini Jelenje koja nas prati koliko može kroz sve naše ideje: realiziran je i projekt postavljanja umjetne trave na šljunčani prostor iza zapadnog gola sklopljen u suradnji Općine i državne Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a pomogli su nam, zajedno sa sponzorima i Nogometnim savezom Primorsko-goranske županije pokriti igralište u Dražicama automatskim sustavom za navodnjavanje. Trenutno smo u fazi potrage za sponzorima i donatorima koji bi omladinskom pogonu omogućili tekstilnu opremu kako bismo jednoobrazno predstavljali klub na svim natjecanjima, zaključio je Barčić.
izvor:
sportcom.hr

© 2017- Dive Ribe by RS