Mali Lošinj, 11.09.2021. - 1. kolo (mlađi pioniri): Lošinj - Rječina 0:3

12.09.2021.

Uvjerljivom pobjedom na Lošinju mlađi pioniri Rječine ušli su u novu sezonu 1. županijske omladinske lige.
Pobjedili su 0:3, a prema prikazanoj igri i prilikama, broj golova u mreži domaćina mogao je biti i dvoznamenkast.
Koliko su gosti bili premoćni govori činjenica da je Lucian Pešćica u 15 minuta koliko je stajao na vratima Rječine loptu dotaknuo samo jednom, i to da je ispuca nakon gol auta, a ni Karlo Rudar u ostalih 45 nije imao puno više posla.
Trener Bura u ovu je utakmicu krenuo s postavom:
Rudar - Macuka, L. Marčelja, Pešćica, Rundić - Babić , Smiljan, D. Lukežić - Sudan.
Još su igrali: Antunović, Petrović Večerina, Radi, Veličić, M. Lukežić, M. Marčelja, Mikuličić, Pavia, Stipić.
Nakon početnog ispitivanja snaga, u kojem je Rječina dala do znanja da će se igra odvijati uglavnom na polovici Lošinja, gosti dolaze u prednost već u 6. minuti dalekometnim udarcem Babića. Fran je tako munjevito potegnuo i savladao domaćeg vratara da ni vaš snimatelj nije uspio reagirati na vrijeme i snimiti ovaj krasan zgoditak!
Strateg Bura vrlo je brzo reagirao na zbivanja na terenu i promijenio sustav iz 4-3-3 u još ofenzivniji 3-4-3.
Nakon toga prilike su se redale kao na traci: dvije minute kasnije Macuka je potegnuo volej koji odlazi tik uz vratnicu, Rundić nakon kornera glavom također puca pored vratiju, kao i Dominik Lukežić netom poslije.
U 13. minuti već je 0:2! Babić izvodi slobodan udarac s lijeve strane na prvu stativu, Sudan utrčava i glavom skreće loptu u mrežu za povećanje prednosti gostiju.




Još jednu priliku Sudana bilježimo u 18. minuti, ali u izglednoj prilici nije dobro zahvatio loptu.
Nekoliko minuta kasnije svoj udarac je još jednom oprobao Babić, za malo neprecizno.
Pred kraj prvog poluvremena golman Lošinja sprječava potpunu katastrofu. Najprije u 28. minuti sjajan udarac Radija iz daljine skreće u prečku, a zatim i udarac Pavije s lijeve strane krajnjim naporom iz donjeg lijevog kuta izbacuje u korner.
U drugom dijelu Rječina je nastavila s pritiskom. Veličić je dominirao u skoku, dvije sjajne prigode imao je u 33. i 40, minuti nakon ubačaja iz kuta, no bio je za malo neprecizan.
Najveća prijetnja po gol domaćina bio je Smiljan, no u ovoj utakmici sreća nije bila na njegovoj strani, svi njegovi udarci prolazili su tik pored vratiju. U 53. i 58. minuti nakon vrhunskih solo prodora, a isti rezultat polučio je i udarac u 59. minuti nakon ubačaja Dominika Lukežića.
Na 0:3 povisio je Sudan u 56. minuti. Najprije je dvije minute prije lob udarcem prebacio vratara Lošinja, ali i sam gol. Zatim je minutu potom sjajnim volej udarcem još jednom za malo prebacio vrata, nakon ubačaja Lukežića s desne strane, da bi ipak točku na i stavio rezolutnim udarcem s 20 metara.




U našoj bilježnici ostala je zapisana još i posljednja minuta susreta, udarac Macuke nakon kornera još jednom odlazi tik pored stative. Domaći su svega nekoliko puta prešli na polovicu gostiju, ali bez ozbiljnijih prigoda za ugrožavanjem gola Rječine.
Navedene i možda još pokoju prigodu možete vidjeti u sažetku utakmice na sljedećoj poveznici:





Uvjerljiva pobjeda Rječine, sjajan ulazak u novu sezonu, veselimo se narednim izazovima.




© 2017- Dive Ribe by RS