Seniori - 1. županijska liga - 2. kolo: Rječina - Goranin 1:1

13.09.2021.

RJEČINA – GORANIN 1:1

Igralište NK Rječine. Gledatelja: 200.

Sudac: Saša Piljić (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Leš (28'), 1:1 Mikulić (55'-11 m)

Žuti kartoni: Zahirović, Franović (Rječina), Malnar, Leš, Brelih, Jerković (Goranin)

Crveni karton: Zahirović (49', Rječina, drugi žuti)

RJEČINA: T. Forgić 6, Bačić 6, Marinović 6, Bosančić 6, D. Forgić 6, Zahirović 5, Gizdulić 6,5 (79' Sudan -), Martin 6 (59' Kurelić 6), Fumić 6 (79' Čubelić -), Mikulić 6,5, Franović 6 (66' Štanfel 6)

GORANIN: Malnar 6, Leš 7, Stipančić 5,5, Mikešić 6, Brelih 6, Jerković 6 (70' Šamec -), Tadej 5 (46' Dedić 6), Mulc 5,5 (70' Delač -), Stipančić 6, Petrušanec 5,5, Brajdić 5,5.

Nogometaši Rječine i Goranina podijelili su bodove u Dražicama u utakmici nakon koje obje momčadi imaju za čime žaliti.

Možda ipak malo više za propuštenim mogu žaliti gosti, njihova pobjeda u jednom se je trenutku činila kao sigurna oklada.

Imali su prednost u svojim rukama i igrača više u polju tijekom čitavog drugog dijela.

No, tek kada su ostali s igračem manje na terenu domaći nogometaši počeli su povezivati konce igre i to ih je na kraju nagradilo bodom, reklo bi se velikim kao kuća.

Nije utakmica u Dražicama bila oku nešto posebno ugodna, naročito prvi dio u kojem su domaćini potpuno podbacili.

- Meni se isto čini da nam je trebalo to isključenje, prvo poluvrijeme zaista nismo bili pravi, nedostajalo je želje, trke. Igrač manje nas je potaknuo, dali smo sve od sebe, moramo biti zadovoljni bodom i načinom na koji se utakmica razvijala, rekao je Kristijan Rudar, trener Rječine.

U Dražicama se igralo se prilično nepovezano, igra se preskakala, dosta se griješilo na obje strane.

Gorani su pritom u utakmicu ušli poprilično nervozni, pa je sudac zbog prigovora u prvih petnaestak minuta gostima podijelio tri žuta kartona.

U 17. minuti prvu opasniju situaciju pred gostujućim vratima upropastili su domaćini sami, Fumić je započeo lijepu akciju koja je u prvi plan izbacila Zahirovića, ali se ovaj nije najbolje snašao.

U 28. minuti gosti su poveli iz prvog udarca u okvir domaćega gola.

Igor Leš je izveo slobodni udarac s dvadesetak metara, tukao je prizemno, Toni Forgić je bio na lopti, ali udarac nije uspio zaustaviti – 0:1.

U 32. minuti i Fran Stipančić se okušao iz slobodnjaka, ali je njegov udarac otišao pored gola.

Do 45. minute domaćini praktički nisu zaprijetili momčadi iz Delnica, a onda je prvo Bačić pucao preko vrata iskosa s desne strane, a potom Fumić lijepo volejem zakucao loptu u rašlje nakon kornera, ali eurogol dražičke devetke nije bio priznat budući je sudac označio prekršaj u napadu i prije nego je Fumić „poklopio“ loptu.

Prva prigoda u nastavku utakmice pripala je domaćinima, iznova je tukao Fumić, ali ovoga puta pored vrata.

U 49. minuti malo tko bi rekao da gosti neće iz Dražica odnijeti pun plijen, potpuno nepotrebno u središnjem dijelu igrališta Zahirović je zaradio drugi žuti karton, Rječina je ostala s deset igrača u polju, uz igru koja nimalo nije obećavala.

No, pokazalo se da je igrač manje bio motiv više za domaću momčad, koja je vrlo brzo uspjela izjednačiti rezultat.

Petrušanec je u 55. minuti pomalo nesmotreno igrao rukom u kaznenom prostoru, a siguran realizator najstrože kazne bio je Dino Mikulić.

Vratar Malnar je pročitao Mikulićevu namjeru, ali loptu nije uspio zaustaviti – 1:1.

Pokušali su Dražičani nakon postignutog pogotka doći do preokreta, u 70. minuti Mikulićev udarac s tridestak metara prohujao je tik iznad vratnice, u 89. minuti Štanfel se je lijepo izborio za poziciju, ali njegov udarac Malnar je obranio.

No, mogli su na kraju i gosti doći do punog plijena, u 90. minuti Delač se je našao u gotovo idealnoj situaciji, ali je loše pucao glavom, a u prvoj minuti sudačke nadoknade vremena Forgić je lijepo obranio odličan udarac Igora Leša iz slobodnjaka.

Na kraju, dojam je da obje momčadi mogu biti zadovoljne podjelom bodova.

- Da, imali smo igrača više i vodstvo, ali mlada smo momčad. Danas smo nastupili sa sedam juniora koji su jučer odigrali čitavu utakmicu, dali smo koliko smo mogli. Platili smo danak neiskustvu i zbog toga smo ispustili tri boda. Za mnoge je ovo prva seniorska sezona i vjerujem da će biti sve bolje kako vrijeme bude odmicalo, prokomentirao je Marin Jerković, kapetan Goranina.
izvor:
sportcom.hr

© 2017- Dive Ribe by RS