Mali Lošinj, 11.09.2021. - 1. kolo (pioniri): Lošinj - Rječina 1:0

13.09.2021.

Novu sezonu 1. županijske omladinske lige pioniri Rječine otvorili su porazom na Lošinju. Možemo slobodno reći da su pioniri Rječine “oslabljeni“ novim propozicijama prema kojima mogu koristit 6 igrača rođenih 2006. godine od kojih samo 3 mogu biti na terenu u istom trenutku. Prošle sezone takva bi pravila odgovarala Rječini, no ove, kada je generacija 2006. konačno kompletirana - na žalost to nije slučaj.

Rječina prema viđenom na terenu nije zaslužila poraz, ali to je nogomet. Rječina je izašla u sljedećem sastavu: Jelić - Ban M. ,Petrović, Juretić L., Stjelja - Kosta, Bončić ,Mrnjaus, Šalov - Orešković, Čobić još su nastupali Juretić P., Ban L., Pavić, Zoretić, Svetić, Žigo.

Utakmica je od samog početka bila tvrda bez prevelikih prilika, ali sve je to bilo slabo i bez pravog rješenja. Sredinom prvog poluvremena Rječina je napravila prekršaj na 30-ak metara blizu aut linije koji je naizgled izgledao bezopasno, ali slaba reakcija gostujuće obrane dovodi do prvog zgoditka na utakmici. Par minuta nakon toga ulazi Zoretić koji je pomogao ekipi Rječine da preuzme stvari u svoje ruke. Orešković je nakon pregršt dugih lopti i nekoliko prodora bio najopasniji igrač, ali opet, nišanske sprave bit će potrebno naštimati. Rječina je nakon poluvremena nastavila sa dominacijom gdje su se nizali brojni udarci. Za istaknuti je pokušaj iz 50. minute kada Juretić L. Nakon kornera snažno tuče glavom, ali vratar je bio najbolji igrač domaćih. Gosti su do kraja utakmice dominirali i konstantno prijetili vratima domaćina. Orešković je pretrpio nekoliko oštrih startova, no ni to nije bilo dovoljno za stvaranje prilika iz slobodnih udaraca. Na kraju utakmice, uz desetke udaraca na gol domaćina ipak je rezultat ostao 1:0. Time ostaje žal za propuštenim prilikama i bodovima. Sljedeći vikend pioniri Rječine su slobodni, no za 2 tjedna u Dražicama na svojem terenu dočekuju Orijent 1919 koji je veliki favorit na papiru i sigurno dolazi po puni plijen.

© 2017- Dive Ribe by RS