Dražice, 26.09.2021. - 3. kolo (pioniri): Rječina - Orijent 1919 5:1

28.09.2021.

Nakon poraza na Lošinju i dva tjedna odmora zbog slobodnog kola, Rječina je protiv Orijent 1919 došla do prve pobjede ove sezone. U 3. kolu 1. ŽOL trener Toni Buterin pripremio je sljedeći sastav Vasić-Ban M., Bajrić, Bončić, Stjelja-Šalov, Petrović, Kukec, Zoretić, Juretić-Orešković.
Još su igrali: Svetić, Žigo, Mrnjaus, Poropat, Mladenić, Križić i Čobić.

Domaćini su od samog početka stvorili pritisak koji nije dopuštao gostima da izađu sa svoje polovice. Iako je Orijent 1919 prije utakmice bio favorit, Rječina je dokazala da je bitno ono što se pokaže na terenu. Domaćini su konstantno stvarali prilike koje se nisu iskorištavale, sve do prvog pogotka kada je Zoretić prošao po strani i uputio odličan ubačaj na pet metara kojega je dočekao Juretić i efektno, vanjskim dijelom kopačke, pospremio loptu u mrežu. Nakon toga je Rječina pritisnula još više pa se tako nije dugo čekalo na novi pogodak. Scenarij je isti kao i kod prvog pogotka samo što su Juretić i Orešković zamijenili uloge. Pred kraj prvog poluvremena na treću asistenciju Zoretića, Orešković dobiva priliku za povećati prednost što mu i uspijeva čime domaćinima daje ugodnu prednost za predah. U drugome dijelu Rječina nije stala s pritiskom pa tako ovogodišnje pojačanje domaćina, Križić, nakon kornera povećao prednost na 4:0. No, vidjeli smo nešto i od gostiju koji su u 49. minuti pogodili mrežu iz slobodnog udarca. Na isti način kao i svoj prvijenac, Križić je, nakon kornera, pogodio za konačan rezultat 5:1.

Rječina nema vremena za odmor jer već drugi vikend putuju na teško gostovanje kod Rabljana: novo ruho rapskog stadiona Blato prekriveno umjetnom travom.

© 2017- Dive Ribe by RS