Rab, 02.10.2021. - 4. kolo (mlađi pioniri): Rab- Rječina 0:6

04.10.2021.

Iako na našim otocima nema rijeka, povremeno se dogodi elementarna nepogoda kada nabujala Rječina pomete sve pred sobom, a bujica odnese 3 boda u Dražice. Nekoliko tjedana prije sličan scenarij zadesio je Lošinj, a u subotu se to dogodilo i na Rabu.
Na novoj umjetnoj podlozi igrališta Blato igrala je samo jedna momčad, ona gostujuća. Ubojiti dražički napad isporučio je još 6 golova, a neprobojna obrana niti u trećem susretu ove sezone nije dozvolila da se lopta zakoprca u mreži Rječine.
Iako je trener Bura imao vrlo ograničene taktičke mogućnosti, u ovom susretu nije mogao računati čak na 7 važnih karika u svojoj momčadi, njegovi puleni su pokazali da ih je i u takvim okolnostima vrlo teško zaustaviti.
Na teren je Rječina istrčala u sastavu:
Rudar - Macuka, Stipić, Mikuličić, L. Marčelja - Babić, Radi - D. Lukežić, Sudan.
Još su nastupili:
Petrović, M. Lukežić, Sviračević, M. Marčelja

Rječina je povela već u 8. minuti. Mikuličić je ubacio u srce kaznenog prostora gdje Sudan sjajno smiruje loptu i iz okreta trese mrežu za 0:1.




Isti igrač već minutu kasnije povisuje na 0:2, asistent je ovog puta bio D. Lukežić:




S tim rezultatom se otišlo na odmor, unatoč tome što je Rječina stvarala i promašivala prilike, ali ih opet nećemo nabrajati već ćete ih vi sami pogledati u našem tradicionalnom sažetku utakmice.

Na treći pogodak se čekalo sve do 40. minute utakmice. Udarac Sudana s 20ak metara golman domaćih kratko odbija, a odbijenu loptu spremno dočekuje Lukežić i posprema je u mrežu za 0:3.




Isti igrač dvije minute kasnije pogađa iz slobodnog udarca s desne strane za 0:4.




U 45. minuti Marko Marčelja lijepo prima loptu na rubu kaznenog prostora i krasnim udarcem povećava vodstvo Rječine na 0:5.




Minutu prije završetka utakmice konačnih 0:6 postavlja Babić, glavom skreće loptu u mrežu nakon što je M. Marčelja još jednom oprobao svoj udarac.




Sažetak utakmice može se pogledati ovdje:




Uspjeh subotnje ekspedicije upotpunila je potom i vrijedna pobjeda pionira od 0:2 u vrlo zanimljivom i napetom susretu koji je usljedio nakon ovog. Rječina se s punim plijenom vratila u Dražice, gdje će u sljedećem kolu protiv Drage i mlađi i stariji pioniri nastojati nastaviti ovaj sjajan niz dobrih rezultata.

© 2017- Dive Ribe by RS