Dražice, 10.10.2021. - 5. kolo (mlađi pioniri): Rječina - Draga 6:0

10.10.2021.

Mlađi pioniri Rječine danas su na igralištu u Dražicama dočekali svoje vršnjake iz Mošćeničke Drage. Pobjeda od 6:0 dovoljno govori o odnosu snaga na terenu, nabujala Rječina od samog početka sezone ne dozvoljava svojim protivnicima ni trunku nade u pozitivan rezultat.
Mlađe pionire u današnju je utakmicu poveo i novi strateg, od ovog tjedna novi trener je Danijel Gržinčić, više nego poznato ime u dražičkim nogometnim krugovima.
Trener Gržinčić na teren je izveo sljedeću postavu:
Rudar - Antunović, Pešćica, Macuka, L. Marčelja - Babić, Smiljan - D. Lukežić, Sudan.
Još su igrali:
Mikuličić, Petrović, Stipić, Pavia, Radi i M. Marčelja.
Od samog početka utakmice bilo je vidljivo da domaćin neće danas propustiti upisati nova tri boda. Igra se od samog početka odvijala većinom na polovici gostiju, kojima smo zabilježili samo jednu ozbiljniju prigodu za postizanje zgoditka, i to kada se zatresla greda domaćeg vratara Rudara. Jedini period igre kada su gosti bili nešto aktivniji i agresivniji je bio početak drugog poluvremena, sve ostalo je bila jednosmjerna ulica i voda na mlin Rječine.
Domaćin je poveo već u 7. minuti kada je Lukežić prošao po desnoj strani i sjajnom loptom uposlio Sudana na drugoj strani koji je brži od gostujuće obrane i neumoljivo šalje loptu pored vratara Drage za 1:0.




U 19. minuti Pešćica prima loptu na sredini terena, s lakoćom se oslobađa pratnje te topovskim udarcem skida paučinu iz rašlji i para mrežu vratara Drage za 2:0.




Iako je Rječina do kraja prvog dijela imala inicijativu, s tim rezultatom se otišlo na odmor.
Gostujuća ekipa je u drugom dijelu izašla nešto agresivnije na teren, čak se u prvi mah činilo da bi mogli zadati i ozbiljnijih problema domaćinu, no to je trajalo svega nekoliko prvih minuta nastavka.
Već u 36. minuti sve nade gostiju potopio je Babić slobodnim udarcem malo s lijeve strane. Prebacio je živi zid, a lopta je iznenadila gostujućeg vratara i izmigoljila u mrežu za 3:0.




Minutu poslije, već je 4:0. Lukežić ubacuje iz kornera s desne strane, u skoku je najviši Pešćica koji udarcem glavom trese mrežu za novo povećanje vodstva Rječine.




Nakon toga je Rječina potpuno zagospodarila terenom, a u 47. minuti je povela sa 5:0.
Lukežić izbija sam pred vrata Drage te puca neobranjivo pod gredu, ne dajući gostujućem vrataru ni minimum prilike za obranu.




Gol za konačnih 6:0 postiže Sudan u 52. minuti. Danas iznimno raspoloženi Pešćica ulazi u kazneni prostor gostiju, lopta dolazi do Sudana koji je snažno zakucava u gostujući gol.




Minutu poslije dosuđen je kazneni udarac za Rječinu nakon igranja rukom gostujućeg igrača, no greda je krivac da Pešćica nije upisao drugi hattrick ove sezone, ostalo je 6:0.




Sve to i još mnogo više možete pogledati u našem sažetku današnje utakmice.



U sljedećem kolu mlađe pionire Rječine čeka pravi test. Na uvijek neugodnom pomoćnom igralištu Rujevice igra se derbi 6. kola, Rijeka dočekuje zahuktale goste iz Dražica. Unaprijed se veselimo gledanju utakmice kroz tri reda žičanih ograda.


© 2017- Dive Ribe by RS