Dražice, 07.11.2021. - 9. kolo (mlađi pioniri/pioniri): Rječina - Opatija 1:1/1:2

07.11.2021.

S obzirom da vaš izvjestitelj i drugu nedjelju za redom nije bio u mogućnosti prisustvovati utakmici mlađih pionira, ovaj izvještaj oslonit će se na informacije dobivene od izvora bliskog dražičkim tribinama, a čiji identitet naravno, kao i svaka ozbiljna novinarska kuća, držimo u tajnosti.
Također smo došli u posjed inkriminirajućim fotografijama na kojima se jasno vidi da se i danas u Dražicama igrao dobar nogomet!
Kao i obično, današnji dvomeč protiv Opatije krenuo je s utakmicom mlađih pionira, koje je danas zbog spriječenosti trenera Gržinčića vodio Toni Buterin.
Na teren su istrčali u sastavu:
Rudar, Antunović, Pešćica, Macuka, L. Marčelja, Babić, Smiljan, Mikuličić, D. Lukežić.
Još su igrali:
Rundić, Stipić, Pavia, M. Lukežić, Radi, M. Marčelja, Veličić i Sviračević.
Prema navodima našeg doušnika, utakmica je bila tvrda, prava prvenstvena, u kojoj je rezultat mogao otići na bilo koju stranu.
Domaći su poveli sjajnim pogotkom Dominika Lukežića u 7. minuti utakmice. Nakon što je nanizao dvojicu suparničkih igrača snažnim je udarcem zatresao mrežu Opatije.
Gosti su izjednačili u 42. minuti iz jednog od mnogobrojnih kontra napada, to je ujedno bio i prvi pogodak u mreži mlađih pionira Rječine ove sezone.
Konačnih 1:1 je na kraju i najpravedniji ishod. Lopta je okrugla, a danas svi igraju nogomet.

U drugoj utakmici isti je trener izveo sljedeću postavu:
Stjelja, L. Juretić, Kukec (68' L. Ban), Kosta (68' Zdelarec), Bončić, M. Ban, Mrnjaus (47' Čobić), Orešković, P. Juretić (68' Mladenić), Križić (51' Svetić), Petrović.
Iako pioniri Rječine zbog samoizolacije nisu imali nekoliko igrača na raspolaganju, a među njima i oba vratara, klub nije niti pomišljao na odgodu utakmice. Spavaš li mirno, Nenade Bjelica?
Priča se da je i ova utakmica bila tvrda i izjednačena, no zbog navedenih izostanaka igra domaćih bazirala se na brzoj tranziciji i opasnim kontranapadima. Iz jednog takvog je na samom kraju prvog dijela poentirao Orešković i doveo domaće u vodstvo.
U drugom dijelu domaći su fizički pali, što su gosti iskoristili i na kraju preokrenuli rezultat na 1:2 te zasluženo odnijeli sva tri boda u Opatiju.
U sljedećem kolu Rječinu očekuje dvoboj protiv još jednog kluba s opatijske rivijere i gostovanje u Lovranu.

© 2017- Dive Ribe by RS